Ce solicitati organizatorilor InfoEducatie 2015?

Vă rugăm să postați aici sugestiile sau solicitările voastre legate de organizare. Poate aveți și întrebări. Vă așteptăm!

Partea cu masina virtuala nu mi se pare ok, ma chinui de 2 zile sa trec peste pasul asta…

  • daca ai netul slab, sa descarci toate resursele necesare + imagine de windows e un chin, m-a luat 2 zile sa descarc o imagine pentru Windows, si nu era buna oricum…
  • am 4GB ram, daca am masina virtuala deschisa merge teribil laptopul, ce se fac aia cu 2gb ram? abia merge windowsul, daca as fi avut un joc, ar fi fost imposibil de testat…daca as fi dorit sa pornesc inca un emulator in el pentru ios / android, din nou, ar fi facut laptop-ul praf.
  • daca un proiect e portabil se poate vedea si fara a se folosi o masina virtuala…
  • folosirea programului VirtualBox nu e chiar usoara, chiar daca urmezi toti pasii, tot vei putea da de probleme,
  • e o pierdere de timp in care se poate imbunatatii proiectul, sau pregati prezentarea
  • e o pierdere de timp si nervi pentru organizatori, cand vor copia si testa fiecare masina virtuala alaturi de participanti, daca fiecare ar veni de pe laptopul lui ar veni direct acolo, ar conecta si incepe.
1 Like

Memoria video insuficienta a masinii virtuale!

Din ce a spus Paul mai sus, are dreptate :wink:

Ar fi fost mai ok fara VirtualBox chiar daca asta pune la indoiala portabilitatea softului / paginii web.

“Portabilitatea” nu e tocmai ok cand realizezi o lista cu cerintele minime necesare si primesti o masina virtuala cu 3/4 mai slaba. :frowning:

De acord cu Paul ! Uite cum reactioneaza VirtualBox la deschiderea unui soft realizat in Unity, care are nevoie de support Direct3D, ceea ce ei nu ofera, scrie clar cand instalezi Adaptorul grafic pentru virtualbox. Fereastra alba cu muzica pe fundal. Hihi, ce dragut.

Bună Paul o să îți răspund punctual la afirmațiile tale.

Conexiunea la internet din tabără nu este la fel de bună ca cea de acasă și oricum ar trebui să le descarci resursele necesare pentru aplicația ta.

Sistemele pe care se instalau până acum lucrările la InfoEducație cred că aveau o configurație mai slăbuță decât ce ai tu pe laptop.

Nu văd care este legătura dintre a instala un proiect într-o mașină virtuală (cu un mediu specific pentru ea) și portabilitatea.

Dacă vii cu probleme specifice te putem ajuta.

Proiectul trebuia să fie gata pe data de 27 Iulie. Și de asemenea considerăm că timpul câștigat în tabără este mai prețios decât timpul investit de fiecare participant acasă pentru pregătirea mediului necesar.
Eu cel puțin în ultimii patru ani am stat până aproape de dimineață pentru a ne asigura că majoritatea proiectelor sunt instalate fără a aduce prejudicii altor proiecte.

Cel mai probabil o să fie vorba doar de un formular de upload. Și chiar dacă apar probleme o să câștigăm mai mult timp decât dacă s-ar instala fiecare lucrare pe același sistem.

După cum știi juriul de la InfoEducație se uită peste proiectele participante de câteva ori în decursul taberei, cred că ar fi destul de incomod pentru voi să vă chemăm în fiecare seară să veniți cu laptop-ul ca să ne mai jucăm cu aplicația.

De asemenea dacă soluția propusă de noi nu este una bună suntem deschiși la sugestii.

1 Like

În VirtualBox poți folosi maxim 256MB, iar dacă acest lucru nu este suficient cel mai probabil această problemă se va rezolva în tabără. Infrastructura din tabără va folosi alt hypervisor și anume KVM.

Dacă nici atunci aplicația nu va funcționa așa cum doriți din cauza hardware-ului pe care noi îl punem la dispoziție și comisia este de acord se poate prezenta de pe hardware-ul propriu.

Am răspuns la afirmațiile lui Paul mai sus, dacă consideri că încă sunt probleme te rog să ni le raportezi.

Partea legată de portabilitate este afirmația lui Paul și nu a noastră. Portabilitatea nu se referă la faptul că o aplicație rulează într-o mașină virtuală, într-un mediu specific.

O să se discute în tabără pe seama cerințelor minime necesare și despre necesitatea lor.

Partea cu 3/4 din ce ai cerut tu mi se pare interesantă și sunt curios pe ce se bazează.

1 Like

@Cursi după cum am spus și mai sus în tabără se va folosi un alt hypervisor. În cazul în care și acela îți va cauza probleme și comisia va fi de acord poți folosi hardware-ul propriu.
Cunoaștem limitările pentru VirtualBox, dar fiind o soluție open-source este cea mai potrivită pentru situația curentă.

De asemenea ar trebuie să înțelegeți că nu avem cum să aducem la Gălăciuc hardware care să satisfacă cerințelor fiecărui participant.

Cu respect,
Alex

Pai daca am prezenta direct de pe laptop nu ai fi stat deloc :smile:
In ce sens puteti vedea portabilitatea unui proiect?
Adica daca un proiect merge doar pe laptop, participantul poate sa-l faca sa mearga si pe masina lui virtuala exact cum l-a facut pe laptop.
Adica e acelas lucru in a prezenta pe masina virtuala sau pe laptop, doar ca aduci ‘laptopul’ pe un stick, si il pui in alt pc, si reduci din performanta…

:confounded:

Acest lucru ridică alte probleme:

  • a fost modificat sau nu proiectul după termenul limită
  • aplicația prezentată este sau nu aceeași cu cea predată juriului
  • ce facem atunci când dorim să aruncăm o privire peste proiect după prezentare

Și lista poate continua. De asemenea regulamentul concursului impune rularea aplicației pe sistemele / infrastructura din tabără. Acest regulament trebuie să îl respecte atât juriul cât și participanții.

Dacă citești cu atenție răspunsul meu de mai sus ai să vezi că spun același lucru.

Ca să detaliez ideea de mai sus. Nu vi s-a cerut să instalați proiectul într-o mașină virtuală pentru a se testa portabilitatea, aceasta a fost idea ta pe care ai impus-o ca și cum ar fi din partea juriului.
În majoritatea cazurilor nu este nici o diferență între a rula o aplicație pe o mașină fizică și una virtuală.

Desigur cum am spus și eu mai sus un mediu specific.

Mașina virtuală nu va fi rulată pe un PC ci pe o serie de servere pregătite pentru acest lucru.

Hm, dar daca voi prezenta o aplicatie android de pe telefon, si prezint pe masina virtuala cu un program care afiseaza ecranul telefonului prin USB, cum vei putea testa dupa prezentare aplicatia?
Ar trebui sa las un APK pe acolo? :smiley:

@Paul orice sistem cu resurse limitate este proiectat să rezolve majoritatea problemelor sau să mulțumească un procent mare dintre clienții sistemului. Văd că tu ești clientul nemulțumit și deja discuția se depărtează destul de mult din punctul în care era constructivă.

Păi sunt mai multe metode prin care putem să rezolvăm asta, una dintre ele ar fi să invocăm încălcarea regulamentuluii pentru că aplicația nu este în mașina virtuală.

Dar juriul nu urmărește să vă cauzeze probleme și deciziile pe care le luăm sunt în avantajul participanților (sau mai bine spus în avantajul majorității). Dacă nu o să primim tot ce avem nevoie o să facem ca și până acum, o să facem build-uri, o să corectăm probleme, o să pregătim o serie de environment-uri pentru a ne asigura că totul este bine.

Nu, in niciun caz nu sunt nemultumit, vreau doar sa fie totul bine si pentru juriu si pentru noi…
Dar tot sunt confuz cu partea de prezentare android, dar tipul asta a intrebat separat