Smart Light - Roboti - Prahova - Lucrari 2021 Online

Informatii generale

Descriere

Oamenii vor sa se simta cat mai confortabil in locurile in care isi petrec timpul. Fie ca este propia locuinta sau biroul de lucru, Smart Light infrumuseteaza spatiul, creeand un loc mai prietenos si placut persoanei respective, astfel incat aceasta sa se simta mult mai comod si sa rezoneze cu acel spatiu. In conditiile locului de munca, confortul adus de creeare enviromentului placut poate veni si cu o concentrare mai buna si astfel persoana este mai productiva in indeplinirea sarcinilor sale.

Smart Light este o banda led care poate fi controlata prin intermediul unui meniu prin internet. Aceasta se poate lipi pe orice suprafata, fiind foarte usor de instalat, si se poate folosi rapid, deoarece trebuie doar sa fie bagata in priza si facute cateva setari in aplicatie. Acest proiect a fost conceput, deoarece raportul pret-calitate al lampilor deja existente pe piata nu este la fel de bun precum la Smart Light, deoarece lampile sunt scumpe si au functionalitati reduse de luminare.

Functiile de luminare ale lampii sunt foarte diverse, de la luminare statica pe orice culoare, pana la efect de fade in fade out sau chiar si alte moduri implementate, precum unul care imita ploaia, astfel pana si cel mai mofturosi oameni pot fi incantati de multitudinea de alegeri pe care le pot face.

Tehnologii

Proiectul este realizat pe o placuta Wi-Fi ESP8266 care este integrata cu un circuit de convertire a curentului ( stabilizator de tensiune de tip Pololu) pentru a oferi un voltaj stabil atat ESP-ului cat si ledurilor WS2812. Acest circuit este alimentat de un incarcator de 5V cu mufa micro USB. La 2m lungime a benzii de leduri, tot circuitul consuma aproximativ 1A.

Software-ul ESP8266 este realizat in Arduino cu concepte de manipulare pe biti, cu programare Web, cat si concepte de networking. Aceasta este conectata la un server de tip NTP pentru a avea access permanent la ora exacta.

Cand Smart Light este bagat pentru prima data in priza, acesta actioneaza precum un router la care trebuie sa te conectezi si sa introduci datele retelei personale la care vrei sa functioneze. Dupa ii poti seta numele prin care sa o recunosti, iar apoi apare meniul de controlare a lampii cu diveritele sale functionalitati. Inafara de modalitatile de luminare pe care le ofera, aceasta poate fi si programata cand sa se aprinda sau sa se stinga cu modul de iluminare preferat.

Cerinte sistem

Wi-Fi
Browser

Realizatori

Adelina Duca

  • Scoala: Colegiul National Pedagogic ,Regina Maria"
  • Clasa: 12
  • Judet: Prahova
  • Oras: Ploiesti

Screenshots