A Game of Cards - Multimedia - Suceava - Lucrari 2020 Nationala

Informatii generale

Descriere

Schopenhauer spunea că „Fiecare om consideră limitele propriului său câmp vizual drept limite ale lumii”. Poate că nu putem înțelege în totalitate prin ce trec anumite persoane pe care le cunoaștem, poate că nu avem o capacitate absolută de a empatiza. Ce putem, însă, este să încercăm să îi înțelegem. Cum poți, însă, să înțelegi ce este în mintea cuiva străin? Cum ai putea să încerci, doar, să îți imaginezi prin ce trece?

De la Îngerul Căzut al lui Cabanel la Țipătul lui Munch, vedem cum oamenii încearcă să reprezinte trăirile intense prin artă, iar în cercetarea patologiei psihiatrice găsim mereu reprezentări ale anumitor emoții sau chiar a afecțiunilor psihice prin pictură și desen.

A Game of Cards nu este decât o reprezentare a câtorva din cele mai iconice tulburări ale sănătății mintale, de la posibile adicții pe care le avem toți, până la bolile grave cum ar fi schizofrenia.

Totuși, această reprezentare nu este aruncată la voia întâmplării în dezordine. La fel cum în timpul unui joc de cărți nu îți alegi tu mâna, viața îți oferă atuuri sau dezavantaje neașteptate. Astfel, fiecărei cărți din A Game of Cards îi este asociată o afecțiune psihică.

Tehnologii

Cărțile sunt reprezentate pe o scenă întunecată în trailerul A Game of Cards, disponibil pe YouTube. Pentru o analiză mai atentă a detaliilor artei, este disponibilă aplicația interactivă pe siteul bit.do/gameofcards.

Cerinte sistem

Filmul este disponibil în Full HD.
Aplicația aferentă funcționează pe computer - Windows sau Linux.

Realizatori

Alexandru Negru

  • Scoala: C. N. “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți
  • Clasa: 12
  • Judet: Suceava
  • Oras: Grănicești

Screenshots