Informatii generale
- Categorie: Educational
- Judetul: București
- Surse: GitHub - danadriana65/infoeducatie-2025
Descriere
Aplicatie educativa de invatare a programarii in c++, python si javascript, in patru moduri interactive: intrebari teoretice, alegera codului corect, identificarea liniei eronate(debugging) si crearea de cod individual. Toate acestea prezentate intr-un mod distrativ, de la probleme usoare pana la unele dificile.
Tehnologii
Proiectele si tehnologiile folosite
Pentru aplicatia noastra am folosit Visualstudiocode-ul si pentru a ne organiza codul mai bine și eficient, am folosit github-ul. Limbajul de programare folosit este Python 3.8, utilizand in special tkinter si kivy pt interfața aplicației.
Pe parcursul creării aplicației, am adus mai multe îmbunătățiri: adaugand butoane,videouri, imagini și ferestre noi pentru crearea un aplicații cat mai dezvoltate.
Aplicația are ca scop învățarea mai multor limbaje de programare precum: c++, javascript si python, într-un mod cat mai interactiv și facil. Aceasta consta în prezentarea unor materiale de învățare pentru incepatori și apoi prin adresarea mai multor întrebări pe baza celor invatate si aplicarea acestora.
Bibliotecile folosite pentru interfata sunt:
tkinter;
PhotoImage;
TkinterVideo;
Canvas;
messagebox;
kivy;
io;
flask, popup, smtplib;
filedialog;
PIL;
Image, ImageTk, ImageDraw;
os,sys, json;
Fadetransition;
Color,
FileChooserList;
Graphics;
MIMEMultipart etc.
Definirea cat mai multor clase și crearea unor liste sunt unele din cele mai utilizate metode de creare a aplicației. Am asigurat accesul tuturor utilizatorilor, conditionand prin obligativitatea de autentificare. Aplicatia include chat sincronizat, confirmare login prin mail, notes si multe altele.De asemenea, aplicația poate fi utilizata pe multiple device-uri:telefon și laptop.
Aplicația este impartita in 4 metode de învățare, denumite cu nume de planete:
1.grile(Uranus);
2.cod corect(Venus);
3.numerul liniei eronate(debugging)(Saturn);
4.creare de cod si debugging(Mercur).
La final, programul trebuie să afișeze progresul(numărul de răspunsuri corecte) , leaderboard-ul cu premiul castigat in functie de punctaj si clasamentul dintre punctajele utilizatorilor in timp real.
Cerinte sistem
CPU 1 GHz (x86 sau x64)
RAM ≥ 4 GB
GPU OpenGL ES 2.0+
Sistem de operare:Windows 10+, Android
Python: Versiuni 3.8 +3.10
Realizatori
Adriana Dan
- Scoala: Colegiul National “Mihai Viteazul” Bucuresti
- Clasa: 10
- Judet: București
- Oras: Bucuresti