Voi cum ati inceput sa faceti pagini de web?
Eu stiu ca tot din cauza galaciucului mi s-a intamplat, era tabara pentru olimpici si s-a tinut un curs de html.
A fost dragut, si s-a prins si de mine.
Voi?
Voi cum ati inceput sa faceti pagini de web?
Eu stiu ca tot din cauza galaciucului mi s-a intamplat, era tabara pentru olimpici si s-a tinut un curs de html.
A fost dragut, si s-a prins si de mine.
Voi?
am imprumutat o carte de la cineva despre HTML si am invatat codul HTML atunci… si la inceput experimentam mai multe cu notepad-ul. Apoi am lucrat in Fontpage, Dreamweaver…
Si de atunci am mai evoluat…
Eu tin minte că terminasem clasa a IX-a si mă cam plictisisem de jocuri. Si am decis să mă apuc de real shit. Astfel am luat niscaiva bani din bugetul meu personal (care între noi fie vorba a fost serios avariat din astă pricină) si m-am dus la Teora (reclamă!, da nu contează că oricum îs cei mai tari în materie de cărti IT&C) si am ales o carte : HTML 4. Era (si încă mai este) destul de groasă.
Începui ca tot omul cu Notepad-ul si acum … cam tot pe acolo sunt. Acum folosesc FrontPage si Photoshop. Rezultatele le veti vedea voi la concurs
Ba io fac HTML din clasa a 7-a. Si a inceput odata ce mi-am bagat Internet. La inceput lucram cu Netscape de facut pagini web… si mi-am cumparat cartea aia HTML4 de la Teora - costa pe vremea aia 230.000 Acuma m-am apucat imediat dupa ONI de PHP. Io folosesc Notepad si PhotoImpact.
pai eu am inceput cu flashu, prin clasa a 8-a. Php am invatat anul acesta, odata cu “webdesigner pentru scoala ta”, si am continuat cu asp dar php ramane preferatul meu!!! Ca baze de date - mysql ->usor de utilizat si foarte performant, dar incet incet ii vad si eu deficientele fata de numele mari gen MSSQL. Tot ce am invatat am invatat de pe net, nici o carte!!! Si tot ce am sa invat tot de pe net!!
Foarte multe am aflat chiar de la concursuri, fie ca am vazut celelalte lucrari fie de la comentariile pe care leam primit la lucrarile mele. Multa lume se sperie la intrebari sau comentarii, eu zic ca e partea cea mai frumoasa a concursului -> si la un moment dat poate ajungi sa faci shi o lucrare pe placul tuturor (FOARTE GREU totusi!!!)
Pentru cei care sunt la inceput le recomand mai intai sa invete un limbaj de programare -> c++ de preferat si dupa aceea totul o sa fie foarte simplu. Dc? Pentru ca toata sintaxa are la baza un limbaj mai vechi de programare, de ex: codul in flash, programarea in php au la baza c++, iar asp se codeaza dupa sintaxa de basic, asa ca nu ar fi rau sa invatati la scoala la informatica, ca se merita!!!
Bafta la toti!
Intr-adevar, PHP si MySQL sunt cele mai tari. Cu ele 2 poti face tot ce-ti trece prin cap. Eu le-am descoperit relativ recent si de atunci aprofundez … si aprofundez.
ma intreb totusi de unde faceti voi rost de imagini pentru site-uri. Eu am descoperit recent 2 site-uri, unul moka si unul la care mi-am facut cont : freefoto.com si respectiv corbis.com. Puteti sa-mi spuneti si alte site-uri?
ai putea in loc sa cauti siteuri cu imagini misto sa le prelucrezi chiar tu! De obicei foarte usor se lucreaza pentru imagini in photoshop (parerea mea) si daca reusesti sa combini cu un max sau combustion ies niste chestii chiar frumoase!!! Mult mai bine asa decat sa iei de la altii, chiar daca sunt freeware!!! Asa iti faci situ cum vrei tu, nu dupa un model sau sa se integreze dupa o imagine.
Deci sa incep cu inceputul!Cunoscusem si eu o tipa dragutza de care am ramas putzin socat de cam toate calitatzile ei, printre care si crearea de pagini web.Si asa a inceput totul, iar de atunci am inceput sa invatz tot ce tzine de cod html in text document, deoarece mie mi se pare cel mai precis mod de a face o pagina.Acum daca stau bine si ma gandesc ceea ce a realizat ea e banal acuma pt mine, insa nici eu nu-s cine stie ce! : o mica sempla insa nu foarte reusita: www.rock4us.go.ro :