Informatii generale
- Categorie: Multimedia
- Judetul: Suceava
- Surse: Dănilă Prepeleac - YouTube
Descriere
Danila Prepeleac, un cunoscut Bildungsroman din basmul cu același nume de Ion Creangă, va prinde viață cu ajutorul tehnologiei. În decursul videoclipului veți vedea, poate, o altă fațetă a acestui personaj, care va călători de această dată către fabulosul secol al XII-lea… sau cel puțin așa părea la început. De-a lungul narativei videoclipului nostru, ne-am propus să aducem în atenție cum fiecare perioadă a umanității are propriile sale lacune. Am reușit acest lucru cu ajutorul personajelor lui Ion Creangă, aduse într-o notă revigorantă postmodernistă.
Am creat acest videoclip pe baza unei ficțiuni de tip povestire în ramă, care ne este prezentată cu un Danila ruinat într-o încăpere obscură.
Tehnologii
Pentru filmat s-a folosit un telefon Iphone 13 Pro mod cinematic 1080p-30fps, iar pentru o calitate fonetica mai clara am folosit Wireless Microphone.
Echipament Hardware:
-Un Monitor Gaming LED IPS LG UltraGear 27GP850-B, 27"QHD
-Un desktop PC Gaming Serioux Powered by ASUS (cu procesor Intel® Core™ i5-10400F pana la 4.30GHz, 16GB)
Echipament Software:
-DaVinci Resolve
-Filmora
-Adobe Premiere Rush
-CapCut
S-au aplicat diferite efecte precum: de tranziție, vizuale (animații 3D,efecte speciale), text(titluri introductive si explicative) ,audio(adăugarea de efecte sonore, ajustarea nivelului sonor, aplicarea efectelor de ecou), timp(ajustarea vitezei de redare, utilizarea slow-motion sau time-lapse ), lumina (iluminarea imaginilor pentru a crea atmosfere speciale sau pentru a sublinia anumite aspecte ale poveștii.),stabilizare etc.
Cerinte sistem
Acces la Internet
Un calculator
Boxe
Un videoproiector
Realizatori
Emanuela Tucaliuc
- Scoala: Liceul Teoretic Filadelfia
- Clasa: 10
- Judet: Suceava
- Oras: Scheia
Amadeea Cluci