EAS (Easy Appeal System) - Web - București - Lucrari 2020 Nationala

Informatii generale

Descriere

EAS - Easy Appeal System - ca și concept a început ca urmare a Olimpiadei de Informatică, faza pe Municipiul București. Datorită regulamentului învechit, pentru a vedea rezultatul în detaliu a evaluării este nevoie de a depune contestație în persoană la centrul de examen, proces ce implică multă birocrație și care, odată cu epidemia de COVID-19, trebuie redus pe cât posibil.

Deși EAS a fost creat inițial pentru a servi Olimpiadei de Informatică, acesta s-a dezvoltat într-un program cu scop general, care poate fi folosit în cazul oricărei olimpiade sau concurs. În acest scop, EAS are un panou de control prin care se pot administra atât concurenții, cât și permisiunile și funcțiile permise.

Utilizând coduri unice fiecărui concurent, EAS oferă o soluție modernă și securizată și pune la dispoziția fiecărui concurent o platformă ușor de folosit unde poate să își vadă rezultatul și raportul evaluării, și unde poate opțional să inițieze procesul de depunere a contestațiilor.

Fiecare concurent primește la începutul sau finalul probei o fișă pe care este notat ID-ul său, un cod de acces generat de către EAS, și linkul de la instanța publică de EAS. De acolo, un concurent poate vedea statusul evaluării, rezultatul evaluării, sursa/lucrarea proprie, și va putea depune conestație pentru una sau mai multe probleme direct din interfață.

Tehnologii

EAS a fost proiectată să facă față unui influx mare de utilizatori. Aceasta funcționează pe modelul client-server, unde un frontend scris in Javascript cu Preact comunică cu un backend Postgraphile/PostgreSQL printr-un API GraphQL. Fiecare user se autentifică cu ID-ul propriu de concurent și un cod unic de acces, și va avea acces numai la rezultatele sale, autentificarea frontend-backend fiind pe bază de JWT.

Interfața cu utilizatorul a fost făcută de la zero cu ajutorul librăriei de clase utility Tailwind CSS. A fost gândită mobile-first, iar user experience-ul a fost conceput pentru a fi ușor și rapid de folosit.

Deoarece EAS este software în scop public, transparența joacă un rol critic. De aceea, EAS este și va rămâne în întregime open source.

Cerinte sistem

Frontend:

  • Browser modern, ce suportă flexbox

Backend:

  • Server cu specificații rezonabile, similare cu cerințele PostgreSQL (2 cores/2GB RAM)

Realizatori

Ciprian Ionescu

  • Scoala: Colegiul Național “Grigore Moisil”
  • Clasa: 11
  • Judet: București
  • Oras: București

Screenshots