Eroul Cărţilor - Multimedia - Vaslui - Lucrari 2024 Nationala

Informatii generale

Descriere

Filmul “Eroul Cărților”, realizat de Rotaru Dragoș Ștefan, are ca punct de plecare încurajarea cititului într-un mod cât mai captivant, promovând în același timp scriitorii români. Scopul filmului a fost de a promova lectura, într-un mod nou, pentru toate categoriile de vârstă.
Pelicula este o succesiune de secvențe într-o lume în care cititul a dispărut, iar “incultura” a pus stăpânire. În prim-plan îl avem pe “Teo”, personajul principal, care găsește o carte ascunsă de bunicul său și datorită acesteia își începe “misiunea” de a readuce cărțile. În aceste momente de maturitate, Teo descoperă cei patru mari scriitori canonici iar, cu “puterile lor”, se duelează cu “incultura”.

Tehnologii

Pentru realizarea proiectului “Eroul Cărților” am început prin a concepe o idee. Inițial, am avut în vedere un film despre istoria românilor în perioada interbelică, apoi despre turismul românesc, iar, în cele din urmă am ajuns la proiectul “Eroul Cărților”.
Pentru realizarea intro-ului am utilizat vectori preluaţi de pe site-ul https://www.freepik.com, editând in aplicaţiile Photopea şi Capcut. Execuţia acestuia a început prin crearea unui scenariu în care fiecare secvență era detaliată și se scriau replicile fiecare în parte.
După ce am terminat intro-ul, am început crearea animațiilor propriu-zise, căutând pe Sketchfab caracterele și fundalurile;
menționez că două fundaluri au fost luate de pe Cgtrader. Pentru crearea animațiilor, a fost folosit programul Mixamo, iar pentru efectele speciale a fost folosit add-on [FREE]v1.2_UltimateLightningPack și
pentru iluminare, - EasyHDRI-2.0.3. Iluminarea a fost realizată cu ajutorul site-ului https://hdri-haven.com. După ce aceste elemente au fost concepute, am început animarea propriu-zisă în programul Blender. Am realizat randarea în engine-ul Eevee și am folosit metoda frame-by-frame. Ulterior, am pus totul laolaltă și am executat videoclipul.
După ce animațiile au fost gata, am înregistrat vocile folosind ElevenLabs AI, iar după finalizarea acestui pas am început să caut muzică fără copyright pe platforma
YouTube. La final, am realizat o imagine pe site-ul https://www.canva.com şi am unit toate aceste elemente în programul CapCut pentru a realiza editarea finală.

Cerinte sistem

• Video player
• Boxe
• Acces internet

Realizatori

Dragos Stefan Rotaru

  • Scoala: Liceul Teoretic Mihai Eminescu
  • Clasa: 10
  • Judet: Vaslui
  • Oras: Bârlad

Screenshots