Face recognition - Soft - Valcea - 2010 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft
  • Judetul: Valcea

Descriere

Capacitatea calculatorul de a manipula imagini este remarcabila, dar daca dorim sa extragem continut dintr-o poza, sa ne spuna ca in poza sunt 2 mere sau 2 oameni calculatorul da gres. Pentru astfel de softuri este necesara inteligenta artificiala, softuri tolerante la date care au capacitatea sa lucreze cu date incerte in jurul unor anumite valori numite clusteri. Softul meu reuseste sa faca recunoasterea faciala in mod-real time, de la un webcam. Partea toleranta de la date este realizata cu retele neuronale MLP. Gradul de success pe un anumit fram este scazut in jur de 60-65% dar facand o mediere pe un nr de framuri rata de success se imbunatateste considerabila . Soft-ul permite sa incarce retele invatate in NeurosLab sau altele, exportate in format XML, iar dupa aceea se pot seta sa proceseze imaginea cu diversi parametri , in urma concluziei ca a gasit o fata umana aceasta poate fi si clasificata cu clasificatori separati.
Softul contine functii de extragere de continut din imagine cum ar fi inchideri/deschideri/ filtre de convolutie/ extragere de muchii-Laplace/ segmentare etichetare cat si functii de imbunatire a imaginii - imbunatatirea contrastului prin egalizarea histogramei etc.
Extragerea continutului dintr-o imagine este primul pas in AI

Tehnologii

Delphi 6, NeurosLab, AviCap, BusinessSkin

Cerinte sistem

Una bucata windows

Realizatori

Budisteanu Ionut Alexandru

  • Scoala: Colegiul National “Mircea cel Batran” Rm. Valcea
  • Clasa: IX-a
  • Judet: Valcea

Screenshots



Acelasi mecanism se poate aplica avand o retea antrenata sa descopere de ex: o boala diversa pentru care avem niste paternuri cu care reteaua este antrenata si pe care softul le va recunoaste dintr-o radiografie, sau tomografie sau alta metoda medicala de imagine. Prin aceasta se dovedeste ca a rezolva o problema inseamna si a adapta problema la tehnicile existente si nu numai a cauta solutie la o problema existenta.

Va atasez un printscreen in care am incarcat o retea de a recunoaste ochiul.
Pentru eye-tracking informatia relevanta este X,Y centrul globului ocular. Deci reteaua returneaza pozitia centrul ochiului, dar din dreptunghiul respectiv se calculeaza centrul efectiv, X,Y