Pare un soft care implica multa munca . Serios… N-am lucrat prea mult in Free Pascal, asa ca nu stiu prea bine… dar ce alte medii de dezvoltare exista pentru limbajul asta? Eu am lucrat in unul cu interfata DOS, dar nu stiu daca pentru interfata Windows mai exista ceva…
Sper ca nu ai luat pur si simplu sursele de la Lazarus si ai scos o o gramada de feaure-uri din el ca sa para original
Nu vrei sa stii ce a iesit ultima oara cand am incercat sa compilez Lazarus (integral sau pe bucati) :smiley:
Krueger > E scris in Object Pascal. Singurul mediu de programare serios pentru fpc pe care-l stiu e Lazarus, care se vrea a fi o implementare open source de Delphi.
Uite, eu lucrez in Delphi si nu stiam de Lazarus… Acu il iau de pe net, varianta pentru Windows… sunt curios in ce masura se aseamana/e compatibil cu Delphi.
Ok, nici nu vroiam sa mi le enumeri, probabil mai ai niste source version control sau ce stiu eu, poate chiar UML… In fine, vedem la Galaciuc, imi place mult proiectu, bafta la prezentare!!
Nu e un IDE care vrea sa concureze cu Delphi sau Lazarus in RAD, ci vrea sa fie o varianta modernizata a actualei interfete de la freepascal (fpx = fp for X11, pentru ca aia era platforma pe care rula initial). Vine in ajutorul unui elev care se pregateste pentru un concurs de algoritmica, sau pentru cineva care vrea sa creeze proiecte mici intr-un timp cat mai scurt si cu cat mai putina configurare. Poate in viitor o sa-l duc la nivelul unui Visual Studio sau ceva asemanator, dar pana atunci mai este.
Nu ma refeream in special la gpc, ma refer ca utilizatorul sa poata seta orice compilator (parametrii pentru compilare in linie de comanda, parsarea erorilor etc…)
Btw, sa inteleg ca exista si varianta pt Linux avand in vedere ca ai folosit FreePascal/Lazarus, nu? Nu am mai vazut proiecte multi-platform la InfoEducatie, poate ma insel, nu stiu.
fpx nu se vrea a fi un RHIDE visual, deci slabe sanse sa includ suport pentru configurarea altor compilatoare.
Da, exista si versiune de linux (si cu putina munca, va putea rula cam pe orice platforma care poate compila LCL-ul). Defapt, asa a inceput totul. Din pacate, in momentul de fata, varianta de linux e putin inapoiata pentru ca folosesc vreo 2 functii de windows care, nefiind disponibile in linux(defapt sunt dar mi-e lene sa le caut), fac viata mult mai grea (ma refer la controlul focus-ului in cadrul unui step by step debug)