In the Key of Elsewhere - Multimedia - Vâlcea - Lucrari 2025 Nationala

Informatii generale

Descriere

In the Key of Elsewhere este o poveste preponderent vizuală, construită în jurul stării de spirit a personajului principal, în care muzica joacă un rol central, iar natura devine un fel de oglindă a stărilor sufletești ale personajului. Am încercat să evidențiez refugiul personajului principal de către probleme, aceasta fugind cat mai departe, spre un altundeva, spre acel “elsewhere” in care ne ascundem uneori cu toții. În esență, In the Key of Elsewhere nu este atât o poveste în sens clasic, cât și un parcurs interior, o metaforă despre cum muzica poate deveni un refugiu în fața durerii. Am vrut să explorez vizual și sonor felul în care o veste tristă poate colora — sau decolora — lumea noastră interioară și exterioară. Am lăsat multe lucruri nespuse tocmai pentru ca fiecare spectator să-și poată proiecta propria interpretare.

Tehnologii

Proiectul meu este un scurtmetraj realizat printr-o combinație de tehnici: animație stop-motion, 2D și live-action.

Tehnologii:

• Canon EOS 4000D
  • Un trepied pentru stabilitate la stop-motion
  • Iphone 12 Pro Max
  • Ipad 11 Pro
  • 2 corpuri de iluminat

Aplicații:

• Stop Motion Studio Pro - Pentru a realiza secvențele stop-motion, am luat fiecare cadru in aplicația Stop Motion Studio Pro, obținând videoclipuri derulând pozele, in total aproximativ 550 de cadre exclusiv stop-motion, ce se derulează la 24 fps. Am încercat să realizez astfel diferite tipuri de animație stop-motion, cu diferite tehnici si obiecte.

• Procreate - Aplicația Procreate mi-a permis sa realizez animații 2D atât peste fiecare cadru stop-motion in parte, cât si peste o singură poză de background, dar și animații de sine stătătoare.

• CapCut - Intr-un final am montat totul in CapCut. Aici am adăugat coloane sonore, efecte de sunet, tranziții, efecte video, filtre, green-screen și text. Ca piese am utilizat “We Are The People” - Empire Of The Sun și “Comptine d’un Autre été: L’Après-Midi” - cântată de către mine la pian.

Cerinte sistem

-Calculator/Laptop
-Boxe
-Acces la internet
-Proiector

Realizatori

Iulia Cleoantă

• Scoala: Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”
  • Clasa: 12
  • Judet: Vâlcea
  • Oras: Râmnicu Vâlcea

Screenshots