Informatii generale
- Categorie: Educational
- Judetul: Vaslui
- Surse: https://github.com/tud666r/lectiibiologie
Descriere
Învățatul pentru bacalaureat este foarte plictisitor. De aceea noi ne-am decis să schimbăm acest lucru prin dezvoltarea platformei lecțiibiologie. Pe lângă clasicele lecții de biologie și întrebări din materie, platforma propune un sistem de provocări între prieteni, un sistem de realizări (sau misiuni), un sistem de puncte de experiență și un micuț forum.
Cum funcționează sistemul de provocări?
Rolul acestei funcționalități este de a stimula competiția între prieteni. La finalul fiecărui chestionar, utilizatorul are posibilitatea să trimită respectivul test drept provocare prietenilor (trebuie să aibă cont pe platformă și să fie în lista utilizatorului de prieteni). Provocarea este trimisă acestora (primesc notificare și le apare pe pagina ”Provocările mele”, secțiunea ”Invitații”). Utilizatorul are 24 de ore la dispoziție să accepte. Dacă acceptă acesta va fi trimis pe pagina unde poate rezolva chestionarul, iar provocarea va fi mutată la secțiunea ”În desfășurare”, utilizatorul având posibilitatea să vadă clasamentul live al provocării. Provocarea se termină în 24 de ore, iar câștigător este desemnat utilizatorul cu scorul și timpul cel mai bun.
Cum funcționează sistemul de realizări?
În urma unor realizări (de exemplu procentaj de 100% la toate capitolele, 15 chestionare de nota 10, etc.) utilizatorul deblochează realizări (ce pot fi găsite pe pagina ”Realizările mele”) în schimbul cărora primește puncte XP.
Ce sunt punctele XP?
Punctele de experiență, sunt puncte acordate utilizatorului la terminarea unor acțiuni (o listă cu acestea pot fi găsite pe pagina XP). Pe baza acestora este alcătuit Clasamentul și au rolul de a stimula competiția între utilizatori.
Alte funcționalități
- progres la fiecare capitol: este calculat în funcție de răspunsurile corecte date la întrebările din respectivul capitol (50%) și noțiuni fixate (3 răspunsuri corecte la aceeași întrebare, 50%). Aceste întrebări pot fi găsite la secțiunea „Verifică-ți cunoștințele” de la fiecare capitol.
- sistem de administrare: utilizatorii pot avea rang de admin, aceștia având posibilitatea de a adăuga, modifica, șterge întrebări sau lecții. Aceștia mai pot șterge mesajele de pe forum.
- forum: locul unde utilizatorii pot comunica între ei, pune diverse întrebări, etc.
- posibilitatea de a adăuga prieteni.
Tehnologii
În dezvoltarea proiectului au fost folosite următoarele tehnologii: HTML, CSS, jQuery, Javascript, Bootstrap 4 (front-end), PHP 7.4.3, MySQL (back-end). De altfel tema folosită este Bootswatch Litera, iar editorul de texte care este folosit la scrierea și modificarea lecțiilor este TinyMCE. Iconițele sunt furnizate de către flaticon.com
Cerinte sistem
Orice browser modern (ex. Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, etc.)
Realizatori
Tudor Micu
- Scoala: Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”
- Clasa: 11
- Judet: Vaslui
- Oras: Bârlad
Andrei Gherghescu
- Scoala: Colegiul Național Gheorghe Roșca Codreanu
- Clasa: 11
- Judet: Vaslui
- Oras: Bârlad