Informatii generale
- Categorie: Multimedia
- Judetul: Galați
- Surse: Metafora luminii - YouTube
Descriere
Știm cu toții cât de importantă este lumina în viața noastră, motiv pentru care am creat acest proiect, dedicat LUMINII, fără de care viața noastră ar fi fost o pată neagră. „Închizând pleoapele, poţi stinge o rază de soare. Dar noapte nu se face. Căci noapte nici nu poate fi. Nici noaptea pământului, noaptea cea mare, nu e noapte, ci doar o umbră într-un univers de lumină” (Lucian Blaga). (Aceasta este varianta finala a filmului)
Tehnologii
Filmul este alcatuit din două părți:
- Prima parte este realizată cu motorul de producere Blender Render și înfățișează o cameră misteriosă al cărui interior a fost decorat cu diferite tablouri și ferestre, forme modelate de mine. Mesh-ele sunt texturate în Uveditor și aplicate sub formă de cub, sferă, cilindru sau o simplă aplicare a texturii pe toate fețele formei.
- A doua parte a filmului este realizată cu motorul de producere Cycles Render care oferă o imagine mai clară și mai realistă decât Blender Render, însă cu un efect Noise mai pronunțat. La realizarea acestei părți, am importat o formă prestabilită de munte și am texturat-o adecvat. Textura apei este realizată cu Note Editor care oferă utilizatorului o varietate de efecte. În zona pădurii, am creat un Vertex Grup din mai multe vertegies și am aplicat în acea zonă un particle effect de tip hair și l-am texturat cu niște copaci facuți de mine într-o formă 3D.
Textul a fost înregistrat în Windows 10 Recording. Înregistrării obținute i s-a șters sunetul de fundal în programul Audacy. Cele două părți video au mai fost prelucrate în Adobe After Effects CS6, generându-se astfel tranziția de white screen dintre ele. Totul a fost îmbinat în programul Hitfilm Express 4 și adăugate urmatoarele linii melodice:
• The Mighty Quest for Epic Loot – Prelude to Greed
• The Mighty Quest for Epic Loot – BGM 13
• Audiomachine - Existence
• GRV - Crimson Tide
• The most mysterious music in the world
Cerinte sistem
• Conexiune la internet
• Windows XP/7/8/8.1/10
• Sisteme de operare care au la bază conceptul de Linux
Realizatori
Rares Dragutu
- Scoala: Colegiul National “Calistrat Hogas”