Molded Tales: Lutopia - Multimedia - Vâlcea - Lucrari 2024 Nationala

Informatii generale

Descriere

Molded Tales: Lutopia este un scurtmetraj ce îmbină live action cu animația stop motion în care se explorează relația sinistră dintre un păpușar misterios și victima sa neștiutoare. Într-un atelier întunecat, un păpușar solitar dă viață unei păpuși de lut cu o precizie înfiorătoare, intenționând să o folosească pentru a controla o fetiță inocentă, deschizând astfel ușa către o “Lutopie” - un univers în care argila devine un instrument al puterii și manipulării.

Pe măsură ce păpușa își găsește drumul către fetiță, vocea lui, bântuitoare și hipnotică, narează povestea creației sale și legătura întunecată care se formează. Viața fetiței devine împletită cu cea a păpușii, mișcările ei reflectând manipulările păpușarului.

Prin vizuale atmosferice și o narațiune captivantă, Molded Tales: Lutopia explorează teme precum controlul, inocența și puterea înfiorătoare a forțelor nevăzute. Titlul filmului reflectă firul narativ, sugerând o utopie sinistră în care lutul capătă viață și devine un instrument de supunere. Este o poveste care rămâne mult timp în mintea spectatorilor, lăsându-i să mediteze asupra legăturii tulburătoare dintre păpușă și păpușar, și asupra fragilității liniei dintre realitate și manipulare.

Tehnologii

Pentru filmat și fotografiat, am folosit:

• Canon EOS 4000D controlată de la distanță cu telecomandă
  • Obiectiv: EF-S 18- 55mm f/3.5-5.6 III
  • Iphone 12 pro max
  • Un trepied pentru stabilitate la live action
  • Un alt trepied special pentru stop-motion
  • Doua veioze led pentru reglarea luminozității
    Pentru a realiza secvențele stop-motion am fotografiat cu telefonul în aplicația Stop Motion Studio Pro, obținând videoclipuri derulând cadrele cu 24 fps.
    Secvențele live action au fost editate in ClipChamp, unde totodată le-am convertit din format MOV in MP4, urmând sa le montez in aplicația CapCut Pro.
    Pentru a edita luminozitatea, contranstul, culorile, saturația etc am utilizat atat CapCut cât și ClipChamp.
    Pentru stop-motion am avut un total de 722 cadre. Am utilizat aceasta tehnica pe diferite obiecte, preponderent clay.

Cerinte sistem

• Video player
• Boxe
• Acces internet

Realizatori

Iulia Cleoanta

• Scoala: Colegiul Național “Mircea cel Bătrân”
  • Clasa: 11
  • Judet: Vâlcea
  • Oras: Râmnicu Vâlcea

Screenshots