Informatii generale
- Categorie: Web
- Judetul: Ialomița
- Homepage: https://mycar-platform.ro
Descriere
My Car este prima platformă din România ce revoluționează modul în care șoferii, posesori de vehicule interacționează cu polițiștii. Vă prezentăm modul în care persoanele ar putea să-și gestioneze amenzile, vehiculele, taxele fiecăreia și cel mai important, o nouă identitate digitală, astfel organizând toate aceste feature-uri într-un singur loc. My Car este destinată tuturor, inclusiv celor care nu sunt șoferi, dar care doresc să-și organizeze toate aceste date într-un singur loc, și să nu mai fie nevoite să depună mult efort.
Fiecare pagină este concepută pentru a răspunde diferitelor nevoi, facilitând colectarea tuturor informațiilor într-un singur loc și eliminând frustrarea legată de gestionarea documentelor, a plăților și a comunicării cu autoritățile:
• Fii la zi cu amenzile vehiculelor: poți vizualiza detaliile fiecărei amenzi, achitarea procesele verbale prin card bancar sau prin serviciul Link, și, cel mai important, ai acces permanent la documentele proceselor verbale, pe care le poți descărca oricând.
• Scanează codul QR din documentul procesului verbal și ai acces instant la acesta
• Vehiculele și taxele aferente într-un singur loc: după înregistrarea vehiculelor, vei putea vedea toate detaliile și taxele aferente în contul tău, fiind mereu la curent cu datele scadente, sumele de plată și statusul acestora. Autoritățile și polițiștii înregistrați pot accesa contul tău pentru validare în trafic, astfel încât nu mai ești nevoit să-ți faci griji cu privire la detaliile vehiculelor tale.
• Noua identitate digitală: înregistrează-ți documentele în platformă și nu mai trebuie să le iei cu tine. La fiecare legitimare, autoritățile îți vor solicita contul pentru validare, chiar și în afara traficului. Atâta timp cât documentele sunt înregistrate, nu vei avea probleme.
• Toate avertismentele, acum ca mențiuni: acestea sunt acum vizibile în platformă, astfel încât poți vedea imediat orice sancțiune emisă de autorități.
• Myra Assistant: experiența ta de utilizare devine mai simplă și mai eficientă cu ajutorul Myrei. Ea te poate ghida pas cu pas prin toate procesele, de la înregistrare și configurare, până la utilizarea avansată a funcționalităților. Myra își adaptează răspunsurile în funcție de nevoile și preferințele tale, oferind soluții personalizate și relevante.
• Conectează-te și conversează: cu My Connect, șoferii pot comunica rapid și ușor între ei. Trimite și primește mesaje instant, oriunde te-ai afla, și bucură-te de o interfață simplă și intuitivă.
• Notificări instante: direct în platformă, prin SMS și Email
Tehnologii
Fiecare solicitare a utilizatorului duce la generarea conținutului frontend-ului de către backend în timp real, asigurând astfel o experiență interactivă, bazată pe conținutul fiecărui utilizator.
Frontend:
• Am folosit CSS pentru stilizare
• Pentru efectele de scroll biblioteca ScrollReveal
• Am folosit Box Icons pentru icon pack și Google Fonts pentru setul de fonturi
Backend:
• Serviciul responsabil pentru server și generarea conținutului dinamic este Apache. Acesta se conectează la baza de date MySQL, administrată prin phpMyAdmin, și utilizează InnoDB ca sistem de gestionare a bazei de date. Fiecare pagină are un conținut variabil în funcție de resursele transmise, inclusiv pagini generate dinamic bazate pe datele din baza de date și pagini statice precum pagina de prezentare.
• Am optat să utilizez atât autentificarea OAuth 2.0 (Google), cât și autentificarea statică, în care utilizatorul trebuie să introducă manual datele.
Alte servicii:
• Am integrat Stripe, un procesator de plăți de încredere, pentru procesarea plăților amenzilor
• Pentru generarea dinamică a documentelor proceselor verbale am folosit Dompdf și endroid QR code.
• Pentru asistentul AI, am integrat OpenAI API, care mi-a permis să dezvolt un asistent capabil să ofere răspunsuri în limbaj natural
• Am utilizat SMTPmailer, și InfoBip API pentru notificarea utilizatorilor atât prin SMS cât și prin email
Aceasta este o scurtă prezentare, detaliile complete despre cum funcționează fiecare serviciu și toate tehnologiile utilizate sunt descrise în documentație.
IMPORTANT!
Codul sursă este privat, deci va trebui să acord acces de colaborare la repository pentru membrii juriului. Documentația și instrucțiunile de instalare sunt disponibile în fișierul README.
Cerinte sistem
• Conexiune la internet
• Browser web
Realizatori
Mircea - Radu Manea
- Scoala: Liceul Teoretic „Carol I”
- Clasa: 10
- Judet: Ialomița
- Oras: Fetești