myHaum - Utilitar - Timiș - Lucrari 2017 Nationala

Informatii generale

Descriere

Cu cât avansăm în tehnologie, cu atât mai multe vulnerabilități au să se nască, iar în contextul zilei de astăzi, apar tot mai multe știri legate de lipsa de vigilență, nu doar a persoanelor, cât și a companiilor ce duc la diverse crime.

myHaum reprezintă un sistem de securitate proiectat pentru orice tip de casă. Setată încă de la început cu ideea de a realiza un produs fiabil, low-cost si mlădios, echipa proiectului și-a stabilit încă de la început principiile de creare: siguranță, preț accesibil pentru majoritatea populației, cât și flexibilitate.

În momentul de față, produsul principial dispune de funcții precum modul alarmă, controlul luminii din casă/cameră, administrarea nivelelor de gaze nocive, a nivelului de lumină, cât și funcția de termostat (temperatura și umiditate). Fiecare utilizator își poate verifica aceste date în timp real pe aplicația de pe android myHaum, dar și pe un web browser, atâta timp cât produsul funcționeaza pe un perete interior al casei.

Cel de al doilea produs este unul mai compact, și dispune doar de rolul manevrării becurilor din casă la care este legat produsul. Becurile din casă pot fi aprinse/stinse doar prin simplare apăsare a unui buton din aplicația de pe Android.

Viziunea proiectului este una de amploare, produsul poate lua zeci, poate chiar sute de forme datorită combinaților posibile de senzori, iar securitatea are să fie prezentă în doua forme:

  • off-grid, datele fiind salvate pe un cardSD, accesibile pe aplicație doar prin router;
  • online, datele fiind salvate într-o bază de date SQL bine encriptată si accesibilă doar user-ului în cauză;

Tehnologii

Din punct de vedere al părții software a produsului, s-a folosit în întregime cod Arduino (C/C++). Vorbind de hardware însă, s-a folosit un micro-controller Arduino Mega 2560 sau NodeMCU, ca senzori: DHT11 Temperature and Humidity sensor, MQ-2 Gas sensor, PIR Motion sensor, Relay module, ESP8266-01 WiFi module, un LED RGB, display LCD 2x16, și o serie de cabluri, plus un breadboard. În adiție, pentru a ilustra natura modernă a produsului, fiind creat în anul 2017, carcasa protectoare a fost creată cu ajutorul 3D Builder si printată 3D cu acid polilactic (PLA).

Pagina principală prin care userii au acces la date, cât și pagina de prezentare a datelor a fost creată cu urmatoarele tehnologii: HTML, CSS, JavaScript, PHP, AJAX, jQuery, iar baza de date folosește MySQL.

Software-ul de pe Android a fost creat în totalitate cu limbajul de programare Java, prin Android Studio.

Cerinte sistem

Pentru vizualizarea datelor online, se va folosi un web browser actual (precum Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, etc) cu urmatoarele specificații minime ale sistemului:

  • Windows 7/8/10
  • Intel Pentium 4

Pentru vizualizarea datelor pe mobile, se va folosi un smartphone dotat minim cu Android Marshmello 6.0 pentru aplicație, dar pentru a vizualiza datele pe iOS sau alte sisteme de operare mobile, se poate utiliza browser-ul telefonului.

Produsul fizic nu are cerințe de sistem, însă nu poate fi utilizat în general fară router, poate doar pe viitor.

Realizatori

Sebastian Stanici

  • Scoala: Liceul Teoretic “Grigore Moisil” Timișoara
  • Clasa: 12
  • Judet: Timiș
  • Oras: Moșnița Nouă

Screenshots