Informatii generale
- Categorie: Multimedia
- Judetul: Botoșani
- Surse: https://www.youtube.com/watch?v=sQppq7HGwwo
Descriere
În proiectul realizat de Rusu Elena, “Paleta de culori” este o animație despre ajutor reciproc și despre combaterea marginalizării în scoală. Cele două personaje, David și Augustina, au un lucru în comun: amândoi sunt adolescenți mutați într-un alt oraș și este prima lor zi de liceu. Cu toate că se află într-un loc complet necunoscut, sunt determinați să își găsească noi prieteni și să se integreze în noul lor mediu. Acest video ne învață să ne respectăm și să realizăm cât de mult contează gesturile bune pentru fiecare, indiferent cât de mici pot fi. O simplă mâna de ajutor poate schimba viziunea unei persoane.
Tehnologii
Device utilizat:
iPad Pro (11 inch) (3rd generation)
Aplicații utilizate:
-Procreate - Este folosit pentru desene, fundaluri și animații. Am ales această aplicație pentru acest proiect deoarece nu numai că este ușor de utilizat, dar și pentru că deține instrumente digitale care îmi scurtează procesul de animație.
-CapCut – Această aplicație mi-a fost utilă pentru a lipi animațiile făcute de Procreate și pentru a atașa efectele sonore selectate sau create de mine. De asemenea, există multe opțiuni de filtre și efecte speciale de care m-am folosit pentru a intensifica atmosfera cadrelor.
-GarageBand – L-am folosit pentru scopuri mult mai simple, astea fiind de a înregistra efecte sonore și scurte secvențe instrumentale care se potrivesc cu contextul acțiunii.
Etape de realizare a proiectului:
- Crearea poveștii
Proiectul a fost realizat cu idea de a informa persoanele despre o problemă bine cunoscută în toată lumea, dar plasată într-un plan secund de către societate, acela fiind bullyingul. O poveste despre marginalizare poate să aducă mai multă înțelegere asupra victimelor descurajate de opiniile celor din jurul lor.
Culorile utilizate pentru cele două personaje la începutul poveștii lor reprezintă inocența acestora, înainte de a fi victime bullyingului. Odată ce sunt hărțuiți de colegii lor, culorile lor fie se intensifică sau se estompează în funcție de sentimentele lor. După prima întâlnire a celor două personaje, varietatea de culori se extinde, arătând faptul că până la urmă totul are o rezolvare.
- Conceperea personajelor
M-am ocupat de crearea personajelor și totodată m-am asigurat să aibă personalități care să se îmbine cu propria lor culoare. Personajele trebuie concepute într-un stil de desen cât mai atractiv.
- Animație
După ce am stabilit povestea și designul personajelor, am început procesul de animație. Ca stiluri de animație am folosit frame by frame și tweening. Imediat ce am terminat o secvență animată, am pus-o pe aplicația CapCut.
- Lipirea și editarea secvențelor de animație
CapCut m-a ajutat să unesc toate animațiile. Odată ce am introdus videoclipurile, le-am editat în așa fel încât totul să se îmbine cu atmosfera dorită.
- Audio și muzică
Efectele sonore sunt puse primele pentru a nu fi distrasă de către muzica de fundal. O parte dintre efecte sunt culese de pe YouTube sau alte site-uri care conțin sunete non copyright precum Uppbeat și Pixabay. Celelalte sunt fie create de mine, precum foșnetele și secvențe scurte cu vocea mea, fie făcute pe Garage Band. Dacă este necesar, sunetele și melodiile sunt editate pentru a se potrivi cu scenele animate.
Cerinte sistem
-Calculator/Laptop
-Boxe
-Acces la internet
-Proiector
Realizatori
Elena Rusu
- Scoala: Liceul “Dimitrie Cantemir” Darabani
- Clasa: 11
- Judet: Botoșani
- Oras: Darabani