Picture Security - Soft - Vaslui - 2006 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft
  • Judetul: Vaslui

Descriere

Programul Picture Security ofera sprijinul oricarei persoane de a-si dovedi “copyright” asupra unei poze proprii , banner , imagine de orice tip si dimensiune prin atasarea unui text protejat sau nu de o parola dupa dorinta utilizatorului.

Tehnologii

Visual Studio .NET , .Net Framework 1.1

Cerinte sistem

Procesor : 500 Mhz
RAM : 128 Mb
HDD : 6 Gb

Realizatori

Carp Andrei

  • Scoala: Colegiul National “Gh Rosca Codreanu”
  • Clasa: a 12-a
  • Judet: Vaslui

Sterian Gabriel Vladut

  • Scoala: Colegiul National “Gh Rosca Codreanu”
  • Clasa: a 12-a
  • Judet: Vaslui

Screenshots

Cum face asta? In interiorul fisierului sau prin watermark ?

Daca se face in interiorul fisierului, ce se intampla cand dau resize sau resample din ACDSee ?

Suna interesant si sunt curios cum realizeaza protejarea

ah … si … 6gb nu e cam mult spatiu necesar? :stuck_out_tongue: :laughing:

Mi se pare cam nefolositor programu asta … daca nu faci ceva de genu watermark care nu e prea indicat pt. orice poza afisata, nu stiu ce securitate ii poti pune care sa nu se duca daca cineva prelucreaza putin poza chiar daca o transforma numa dintr-un format in altu

Anonymous

Mi se pare cam nefolositor programu asta ... daca nu faci ceva de genu watermark care nu e prea indicat pt. orice poza afisata, nu stiu ce securitate ii poti pune care sa nu se duca daca cineva prelucreaza putin poza chiar daca o transforma numa dintr-un format in altu


Sau apesi pe Print Screen...

Pentru astfel de programe exista termenul steganografie.Fiecare format de fisiere are anumite particularitati.De exemplu pentru un bitmap pot fi modificati ultimii 2 biti ai fiecarui byte al fiecarui pixel.Astfel poti sa ascunzi o informatie cu o rata e 6/24 fara ca diferenta de culoare sa fie vizibila.

Pentru jpeg poti sa scrii in continuarea capatului de fisier(FF D9) orice fara ca imaginea sa fie afectata in vre-un fel.



Cu ce formate stie sa lucreze programul?

Ce criptare foloseste?

Poza aia cu globul pamantesc ai facut-o tu?

Acuma, daca ai o imagine… in ce format vrei tu… unul o copiaza, ii da un autolevels, un crop de 2 pixeli in fiecare directie, dupa aia un resize pana la dimensiunile originale (cu un filtru Lanczos, ca sa fie sigur)… cu siguranta pierzi informatia pe care ai pus-o acolo prin watermark… orice i-ai face…



In plus, are si Photoshop ceva de genu… si mai sunt nustiucate programe de watermark…



Ahhh, da…totusi ar fi o aplicatie… in comunicatii secrete, pentru mailuri, chestii de genu asta… dar asta presupune sa ai si un algoritm puternic de criptare, eventual si unul de scrambeling (adica sa organizeze informatia nesecvential in pixelii imaginii, in functie de parola) in spate.



Pe scurt, algoritmii astia ofera niste ocazii interesante… singura problema a lor este ca imaginea prelucrata, trebuie sa ramana nemodificata.

Ushor baieti si fete. In primul rand totul se face la nivelul fisierului…nu e nici un “watermark”. liquidsnake–> 6 Gb era minimul pt hdd…nu de alta dar…ca sa pui un sistem de operare…nu prea il poti pune pe 30 mb(atat cere softul acesta). Apoi, pt ceilalti care ati intrebat,direct sau indirect, lucrul cu imagini e un domeniu foarte delicat. In orice moment poti gasi o modalitate de a “sterge”, “modifica”…etc…la nivelul unei imagini. Cel mai indicat lucru e PrintScreen-ul. Si normal ca nu poti sa faci nimic in privinta asta. TheAndy si Krueger , nu va contrazic. Sincer ca nu m-am ocupat cu “spargerea” unor zone din imagini…modificari de 2 biti per byte… Si in plus, cam multa truda din partea voastra pt o codare de imagine, nu credeti?

Strategia de codare este proprie(vlad3r & eraser). Am gasit o modalitate de “a retine” textul la nivelul pozei. E o imbinare intre algoritmistica si pixelii pozei. Softul rezista si la manipulari a pozei ca : Flip , Rotate cat si Brightness(in jurul unei scale nu prea largi). O sa mai fac unele teste sa vedem pe ce manipulari va cadea.

aaa, era sa uit… Krueger , nu e nici o poza cu globul pamantesc pe acolo, din cate stiu. E doar o poza cu un munte si in background e imaginea de pe desktop-ul meu :unamused:

vlad3r

Ushor baieti si fete. In primul rand totul se face la nivelul fisierului....nu e nici un "watermark". liquidsnake--> 6 Gb era minimul pt hdd...nu de alta dar...ca sa pui un sistem de operare...nu prea il poti pune pe 30 mb(atat cere softul acesta). Apoi, pt ceilalti care ati intrebat,direct sau indirect, lucrul cu imagini e un domeniu foarte delicat. In orice moment poti gasi o modalitate de a "sterge", "modifica"...etc...la nivelul unei imagini. Cel mai indicat lucru e PrintScreen-ul. Si normal ca nu poti sa faci nimic in privinta asta. TheAndy si Krueger , nu va contrazic. Sincer ca nu m-am ocupat cu "spargerea" unor zone din imagini...modificari de 2 biti per byte.... Si in plus, cam multa truda din partea voastra pt o codare de imagine, nu credeti?



Pai atunci cerinta de sistem e 30mb ca doar atata are nevoie sistemul tau, ce te intereseaza ca omul are win 95 care are 600mb sau xp care are 1.5 gb... ideea e ca un utilizator s-ar putea sa se sperie de asemenea cerinte.

Cerintele de sistem se refera strict la cerintele proiectului tau. Daca proiectul tau cere Windows asta implica alte cerinte hardware, care nu tin de tine, dar proiectul tau are size-ul sau. Treci Windows la cerinte si se subintelege.

Imi spune si mie cineva d c aceste post-uri lipsite COMPLET d orice fel d sens nu sunt sterse :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :question:

astia fac misto de noi :exclamation: :exclamation: :exclamation:

Mega_Bytu

Cerintele de sistem se refera strict la cerintele proiectului tau. Daca proiectul tau cere Windows asta implica alte cerinte hardware, care nu tin de tine, dar proiectul tau are size-ul sau. Treci Windows la cerinte si se subintelege.



La bac, la Romana, am luat cea mai mica nota. Asa ca imi pare rau de exprimarea facuta pt cerinte de sistem.Deci , softului ii trebuie 30 mb spatiu liber pe hdd.

“Astia” fac spam aici. Ar trebui sa se ia masuri in privinta asta, cel putin pt id-urile respective.

am multa truda din partea voastra pt o codare de imagine


ce lucru bun e facut fara truda?
pune si tu un demo al lucrarii ca m-ai facut curios de metoda de codificare..

baii… astia mi-au tampit si mie guestbookul de pe http://simphoto.8k.ro. Deci de aici mi se trage… you bastards, you killed’em! :laughing: [/url]

S-au suparat robotzeii pe tine :laughing:.

Ma gandeam ca un soft de genul asta e mult mai aplicabil pentru ascunderea unor informatii decat pentru copyrightul pozei… Adica, ii trimiti unui o poza de la o petrecere (intr-un format care nu pierde informatia) si de fapt, in cativa pixeli ai pozei este ascuns un text scambled si apoi codat dupa o parola… Si nah, in textul ala poti sa dai coordonatele la care tre sa ajunga racheta balistica…and the enemy will never know. Bine, bine… ma uit la prea multe filme, stiu… Dar un algoritm de stenografie, combinat cu scambling si criptografie serioasa (un Blowfish sa zicem) poate avea niste aplicatii foarte serioase.