Dragi prieteni, imi place sa vad ca sunteti atat de multi experti pe site-ul asta.
Totusi, ma mira sincer ca nu ati auzit pana acum de tag-ul <cellpadding>. Acest tag seteaza distanta dintre continutul unei celule de tabel si marginile acesteia. Daca nu ma credeti, puteti sa incercati si voi cu un tabel si sa modificati valoarea lui, ca sa vedeti ca nu este o inventie de a mea.
In plus, C++ am folosit pentru jocurile Queen.exe si Queen2.exe (programul Borland C++) si mai am materiale neuploadate inca pe server lucrate in C++ Builder. La fel, am materiale lucrate cu PHP care nu se regasesc inca pe site, ma mir ca nu mi-ati reprosat inca si asta…
BS Player 10 l-am utilizat pentru a capta imagini din inregistrari video. Si, poate ca nu ati remarcat, dar exista si un hub legat de acest site si m-am simtit datoare sa mentionez toate programele utilizate.
Cat despre meniu, va rog sa ma scuzati, dar parerea mea sincera este ca meniul, ca element de structura al unui website, a fost atat de mult folosit, incat si-a pierdut orice originalitate. In plus, tinand cont ca am foarte multe pagini, fiecare cu utilitati diferite, am incercat sa personalizez fiecare sectiune prin anumite elemente (daca v-ati fi dat interesul sa analizati, ati fi observat). De aceea, nu mi-am dorit sa fiu restransa de conventiile grafice ale unui meniu. Pentru nimeni nu ar fi fost interesant (nici pentru cititor, nici pentru mine ca webdesigner) sa creez 800 pagini cu acelasi tip de grafica.
Iar in legatura cu bravenet free stuff, care, de altfel, nu se va regasi pe proiectul sustinut la concurs (stiam ca se prezinta offline), sa stiti ca nu sunt cu nimic injositoare acele mici unelte pentru webmasteri. Site-ul in primul rand a fost facut pentru a fiinta pe net, nu pentru a participa la concurs, si propun sa lasam snobismele gratuite deoparte. Nu este nicio rusine sa folosesti un program de formulare prin e-mail oferit de host-ul tau, decat sa iti dai osteneala sa creezi unul cu php sau cgi, cand rezultatul este exact acelasi. Evident, nu am spus ca la concurs voi participa cu bravenet free stuff (altfel as fi mentionat la tehnologii).
In plus, remarca ironica vizavi de topurile 100, 66 etc. ma fac sa zambesc. Niste experti intr-ale netului cum pareti sa fiti ar trebui sa stie ca poti avea cel mai frumos site de expozitie, dar daca nu ii poti mentine un flux de vizitatori cat de cat constant, se prafuieste iremediabil. Fenomenul poarta in economie numele de uzura morala. Un site este mort in momentul in care nu mai atrage vizitatori. Si cum ii atragem? Inscriem site-ul la motoarele de cautare, ne facem publicitate, intram in webringuri, il inscriem la topuri - da, la topuri din astea care nu stiu de ce vi se par penibile…
Prima pagina este un tabel, in caz ca nu ati remarcat, nu o insiruire de linkuri, plus o caseta de site updates. Site-ul este conceput ca un portal, construit pe trei sectiuni: cea in engleza (deocamdata in proiect), cea in romana cu informatii despre Queen si cea cu fan clubul… Initial, am avut o prima pagina mult mai incarcata - iar traficul pe site a crescut considerabil dupa ce am inlocuit-o cu aceasta, asa ca imi rezerv dreptul de a considera ca a fost o miscare eficienta.
Cat despre “greselile” pe care mi le imputati, nu vad ce anume este gresit, atata vreme cat site-ul este afisat corect.
Si nu sunt mandra doar de continutul site-ului, ci sunt multumita si de conceptia lui grafica. Daca voua nu va place, este o chestiune de gust si de moda - doar pentru ca acum sunt foarte en vogue website-urile cu meniuri si antete, asta nu inseamna ca acesta este singurul template acceptabil estetic.
Si, in caz ca ati uitat, am ajuns la faza nationala pentru ca niste profesori au dat acestui proiect punctajul necesar calificarii. Asa ca, sincer, anumite ironii chiar ca nu isi au locul. Putem pastra o discutie in limitele civilizatiei si ale bunului-simt, nu-i asa? Nici mie nu imi plac unele din site-urile propuse, pe cand altele imi plac enorm. E, asa cum am zis, o chestiune de gust. Iar gusturile sunt subiective…