SE-learning - Soft Educational - Hunedoara - 2014 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft Educational
  • Judetul: Hunedoara

Descriere

Aplicația SE-learning este un soft educațional complex, ce îmbină într-un mod inovativ și eficient modelul clasic de aplicație pentru e-learning cu tehnici din inteligența artificială. Principalele funcții ale acestuia sunt:

  1.  PROIECTAREA LECÈšIILOR
    

Modulul este un asistent tehnico-didactic care ușurează munca profesorului și permite acestuia să creeze, modifice și organizeze lecții cu conținut text și grafic într-un mod interactiv și puternic.

  1. ADMINISTRAREA
    Funcție care permite în principal adăugarea, modificarea respectiv ștergerea utilizatorilor din baza de date având la bază imaginile preluate cu ajutorul unei camere video, imagini folosite ulterior atât la autentificare cât și la detectarea stărilor emoționale ale utilizatorului. În plus, modulul de administrare generează situații statistice globale respectiv pentru fiecare utilizator în parte, în ceea ce privește parcurgerea materialului educațional cât și rezultatele evaluării.

  2. SECURIZAREA
    Este o funcție foarte importantă a sistemului, ce permite accesul personalizat la procesul de învățare-testare a fiecărui utilizator în parte pe baza recunoașterii feței acestuia, având la bază tehnici din inteligența artificială.

  3. ÃŽNVÄ‚ÈšAREA
    Modulul permite parcurgerea conținutului educațional într-un mod coerent și coordonat, adică se va putea trece la capitolul următor abia după ce cursantul a făcut dovada însușirii la cel puțin nivel mediu al materiei parcurse, în caz contrar acesta fiind obligat să reia materia. Procesul de “predare” este adus la un nivel superior prin intermediul unor funcții de redare audio a textului materialului parcurs. Mai mult, tehnici din inteligența artificială ce permit detectarea stării emoționale a studentului (fericit/supărat) permit luarea unei decizii din partea sistemului în ceea ce privește continuarea sau reluarea materiei. Aceasta ultima funcție încadrează sistemul SE-learning în categoria sistemelor inteligente de predare (ITS-Intelligent Tutoring Systems). Conținutul educațional prezent se referă la limbajul C standard.

  4. EVALUAREA
    Sistemul oferă mai multe nivele de testare, de la satisfăcător la excelent, nivelul mediu fiind obligatoriu pentru continuarea parcurgerii materiei. Incapacitatea cursantului de a efectua un test de nivel mediu îl conduce pe acesta la un test de nivel inferior (pentru o eventuală sporire a încrederii în sine) urmată de obligativitatea reparcurgerii materiei din capitolul respectiv. Și această abordare este specifică tot ITS. Funcția complexă de securizare bazată în mod special pe recunoașterea feței cursantului a fost implementată în mod special pentru componenta de evaluare, fiind evitată astfel “păcălirea” sistemului de către cursant prin rezolvarea testelor de către terțe persoane, o astfel de situație nedorită fiind întâlnită la majoritatea sistemelor de e-learning aflate în utilizare. Testele cu dificultate ridicată sunt facultative și permit obținerea de calificative superioare (foarte bine si excelent) de către cursant.

  5. INTERFAÈšA UTILIZATOR
    Este o interfață prietenoasă și ușoară de tip Windows, realizată -ca dealtfel toată aplicația- folosind în principal mediul integrat de lucru Microsoft Visual C# 2010.

  6. GENERALITATEA
    Aplicabilitatea sistemului este dovedită prin conținutul educațional orientat pentru învățarea limbajului de programare C standard dar trebuie menționat că sistemul este viabil/generalizabil pentru orice alt conținut educațional, fiind necesară doar crearea acestuia respectiv modificări minore în codul sursă al aplicației în versiunea actuală a SE-learning.

Tehnologii

Microsoft Visual C# 2010 Express, Oracle SQL Server, Paint Tool Sai, i-Sound for Windows 7, CodeBlocks

Cerinte sistem

Windows 7 pe 32-bit
Procesor: Dual Core 2.81 GHz
Memorie RAM: 4GB
Memorie pe disk: 2GB
Rezoluție afișare: 1280X1024
NET.Framework 4.0
Camera web
Placă grafică
Placă audio

Realizatori

Mafteiu-Scai Roxana Teodora

  • Scoala: Colegiul NaÈ›ional “Iancu de Hunedoara”
  • Clasa: 9
  • Judet: Hunedoara

Popa Diana Fabiola

  • Scoala: Colegiul NaÈ›ional “Iancu de Hunedoara”
  • Clasa: 9
  • Judet: Hunedoara

Screenshots



Mi se pare foarte tare chestia cu recunoasterea faciala. Cum ai facut? Ai folosit o librarie de recunoastere faciala sau ai scris tu partea de face recognition?
Cum detectezi emotiile ?

Hm… Dacă îmi dau jos ochelarii, îmi mai recunoaște fața? :open_mouth:3

1.

ariciul

Mi se pare foarte tare chestia cu recunoasterea faciala. Cum ai facut? Ai folosit o librarie de recunoastere faciala sau ai scris tu partea de face recognition?
Cum detectezi emotiile ?


1. Nu, nu am folosit librarii pentru recunoastere fetei. Pentru detectare am folosit(daca tot era creata si disponibila pe internet). Detectarea si recunoasterea sunt procese diferite.
2. Pentru emotii similar ca la recunoastere.

2.
La ochelari de vedere nu sunt probleme. Evident, cu ochelari de soare nu mai merge recunoasterea( ca in filmele politiste :smiley: )

De ce este Kristen Stewart in fata la web ? :laughing: :fearful: :smiley:

La recunoasterea emotiilor, te-ai folosit de ceva chestii numite microexpresii faciale cumva?