Sistemul Periodic al Elementelor - Soft - Iasi - 2007 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft
  • Homepage:
  • Judetul: Iasi

Descriere

“Sistemul Periodic al elementelor” este un utilitar eficient in procesul de aprofundare si fixare a unor cunostinte legate de elementele chimice din tabelul periodic. Am conceput acest software incat in laboratorul obisnuit de chimie, un elev nu are cum sa observe anumite proprietati ale unor elemente chimice, ori pentru ca laboratorul nu este echipat, ori pentru ca vrea sa studieze anumite elemente nocive, de exemplu uraniu, cu atat mai putin de a face experimente cu acesta :slight_smile:
Am urmarit a creea cea mai complexa baza de date a elementelor chimice (o varietate larga de detalii, configuratia electronica 3D, dispunerea spatiala a atomilor, aspectul microscopic si macroscopic…), impreuna cu anumite utilitare interactive care faciliteaza procesul autodidactic (paralele cu lectiile de chimie obligatorii).
Examinarea elevului este una complexa. Testele sunt organizate pe 3 nivele de dificultate, fiecare cu 10 intrebari. Trecerea de la o dificultate scazuta spre una sporita se poate face doar daca nota obtinuta este peste 5 si sunt tratate toate intrebarile, altfel elevul este obligat sa reia cel putin capitolele pe baza carora nu a raspuns corect. De asemenea, prin intermediul MSN Messenger rezultatele pot fi trimise unui profesor pentru a fi analizate. In timpul examinarii nu se pot apela lectiile sau alte sectiuni ale programului.
Acest software este adresat elevilor de clasa a 9-a, dar exista 4 tipuri de utilizatori ce-l pot folosi: Elev, Profesor, Administrator si Vizitator, fiecare cu anumite drepturi. In functie de acestea, utilizatorii au setarile, lectiile si rezultatele examenelor personalizate.

Tehnologii

Microsoft Visual Studio, Fox Pro 9.0, Macromedia Flash, Gimp 2.2, Blender

Cerinte sistem

PII 500 Mhz
256 Mb/ram
Placa video 32 mb
Placa sunet sound blaster
Periferice (tastatura, mouse)

Realizatori

Porof Victor

  • Scoala: Colegiul National Emil Racovita Iasi
  • Clasa: 10
  • Judet: Iasi

Screenshots

Se vede ca ai muncit ceva la proiectul acesta.



Cand vorbesti despre un element chimic si oferi informatii despre radioactivitate, structura vezi diversele forme alotropice si diversii izotopi.

Carboul 14 este radioactiv de exemplu.

In poza 2 ai aratat structura grafitului, ai putea adauga si pe cea a diamantului (tridimensionala, hibridizare sp3).



Multa bafta

Al treilea screenshot de ce este un executabil care nici nu functioneaza?

log off??? la ce iti trebuie log off??

Robbby

Al treilea screenshot de ce este un executabil care nici nu functioneaza?



eu am atasat imagine al 3-lea screenshot ca .jpg, nu stiu dc, probabil a fost vreo eroare la atasare ... :unamused:

De ce log off?
La rularea programului, utilizatorul este intampinat de un ecran de autentificare. Prin inregistrarea unui cont deja existent (sau crearea unuia nou), acesta are setarile, lectiile si rezultatele examenelor personalizate.
Exista 4 tipuri de utilizatori in “Sistemul Periodic al Elementelor”, fiecare cu anumite drepturi de utilizare: Administrator, Profesor, Elev si Vizitator (acesta din urma nu poate folosi o parola). Elevul initial are parola “test”, aceasta putand fi schimbata sau stearsa mai tarziu in cadrul programului. De asemenea, exista un singur utilizator de tip administrator ce are drepturi depline, parola acestuia fiind “admin” (care se poate, de asemenea, modifica). Utilizatorii de tip profesor au drepturi de utilizare asemanatoare cu cele ale administratorului, dar sunt conditionati de acesta.
Si, ca sa nu fie nevoie inchiderea programului pentru a se putea autentifica un alt utilizator, there u go: Log Off

@dani.user... Stiu ce spui :smiley: E un buton acolo "urmatoarea perspectiva", arata si structura diamantului... Si, da, am muncit ceva.. 1 an mai exact :wink:

well? alte intrebari? :smiley: