Virtual School Catalog vrea să se prezinte ca a fi un nou tip de instrument informatic adus în folosul sistemului de învăţământ modern. Transformarea obişnuitului catalog din cancelarie în biţi 0 şi 1, o traducere în limba calculatorului, nu face altceva decât să îmbogăţească gama de modalităţi în care învăţământul românesc poate accede către modernitate, către o lume a accesului facil către informaţie. Virtual School Catalog îi întinde astfel o mână de ajutor profesorului modern pentru a face acest pas. Un uşor acces către datele catalogului, o securitate bazată pe cei mai siguri algoritmi criptografici din lume şi posibilitatea de a comunica cu părinţii elevilor prin intermediul Internet-ului sunt câteva din multele facilităţi pe care Virtual School Catalog le înfăţişează oricărei persoane vrea să cunoască beneficiile aduse de integrarea calculatorului în sistemul de învăţământ modern.
Tehnologii
.NET Framework 2.0, OLE DB Provider for Visual FoxPro 9.0, MS SQL Sever 2005, .NET Charting WinForms 2005, XCrypt, EasySQL, Visual Studio Tools for Office, Adobe Captivate 2.0
Cerinte sistem
Procesor 500 MHz 256 MB RAM Windows XP 20 MB spatiu liber pe hard CD-ROM .NET Framework 2.0 Cerinte suplimentare pentru prezentarea tuturor facilitatilor: MS Office 2003, Visual FoxPro 9.0, MS SQL Sever 2005, acces la internet
Acum cativa ani, eram oarecum interesat de criptografie. Desi n-am implementat nimic serios pe tema asta, am citit si eu ceva despre RSA, retele Feistel si asa mai departe… Totusi, din curiozitate profesionala, presupunand ca nu-i “secret de firma”, care ar fi la ora asta “cei mai siguri algoritmi criptografici din lume” …?
Poti accesa si modifica baza de date de pe computere distincte? Si daca da, in ce conditii ? Are nevoie fiecare computer de softul asta?
Ai mai multe nivele de acces, gen: admin, diriginte, prof, elev, parinte?
Scuza-mi curiozitatea, dar ma gandeam la asemanari/deosebiri dintre softul tau si cele … 4 cataloage (daca nu ma insel) prezentate anul trecut…
Mersi. Toate cele bune.
Offtopic:
“Transformarea obişnuitului catalog din cancelarie în biţi 0 şi 1 (…)” -> faza asta mi-a adus aminte de un banc:
Un robot povestea speriat:
“Azi noapte, am avut un cosmar groaznic. Ma rog, visam eu frumos acolo 0010101001101001101110011 si la un moment dat … ce sa vezi?! 2 !!!”
are o interfata mai “sleak” ( adik aratoasa ). Totusi d vreo 3-4 ani e o moda cu aceste cataloage virtuale. Ma intreb daca cineva chiar foloseste aceste inovatii. Daca ar fi sa-mi raspund la propria intrebare as spune ca nu. Inainte ca invatamantul romanesc sa poata accede catre modernitate trebuie o noua generatie de profesori ca sa poata folosi aceste instrumente. As indrazni sa fac o previziune ( bazata p observatia ca singurii care ar sti sa foloseasca acceste cataloage sunt elevii si studentii ): cataloagele virtuale vor fi larg folosite in Romania cand elevii si studentii vor ajunge parinti si copiii lor elevi si studenti.
Multi profesori de materii care n-au legatura cu informatica incep sa faca ECDL, poate ca ii va ajuta sa foloseasca astfel de instrumente, dar pentru ca instrumentele software sa fie folosite trebuie sa exista o infrastructura hardware in fiecare scoala sau liceu ceea ce este destul de dificil tinand cont de bugetele limitate.
Mi-a venit acum o idee acum, sa fie un PC in fiecare clasa pe care sa ruleze catalogul este destul de greu, dar ce-ar fi sa existe Internet wireless in scoli si licee si catalogul virtual sa ruleze pe un PDA? Mi se pare mult ma accesbil sa pui un hotspot la fiecare etaj, niste echipamente mai putine si sa iei niste PDA-uri decat sa faci o retea clasica in tot liceul cu tot ce implica ea.
Inca ceva, interfata e destul de colorata si nu vad sensul multor elemente grafice. Nu e mai clean sa fie o interfata care sa aiba o paleta de culori din Windows. Ar avea o uzabilitate mai ridicata, care e mai importanta decat aspectul care ar fi oricum bun.
Din pacate, aceasta moda nu o sa prinda niciodata… am avut si eu odata ideea de a face ceva asemanator, dar mi-am dat seama ca nu-si are rostul. Singurul mod in care toate notele vor fi trecute si actualizate online ar fi ca profesorii sa le treaca pe o hartie, si dupa fiecare ora sa se duca sa le predea unei persoane care se ocupa special de asa ceva.
Mega_Bytu-> Si cu acest aer de optimism futurist, in fiecare an, la fiecare concurs, la fiecare rasarit de soare, trebuie sa fie cate un catalog virtual, mai puternic, mai complex, mai interesant, decat cele 4 sau 5 prezentate cu un an in urma.