Admisoft - Utilitar - Suceava - Lucrari 2018 Nationala

Informatii generale

Descriere

Academia de poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București reprezintă una dintre cele mai vizate instituții de învățământ din țară. Facilitățile absolvirii acestei academii atrage din ce în ce mai mulți tineri în zilele noastre. O pregătire temeinică care de multe ori este și costisitoare este însă necesară pentru a obține un rezultat bun la concursul de admitere, pregătire pe care nu toți tinerii și-o permit.
Aplicația „Admisoft” este instrumentul perfect oferit oricărui elev de liceu, indiferent de specializare, în a se pregăti pentru concursul de admitere la Academia de poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București. Aplicația are ca scop parcurgerea unor chestionare întocmite după modelul concursului de admitere, mai exact grilă, ce se pot introduce foarte ușor in baza de date. Susținerea se realizează pe calculator, aplicația fiind realizată inițial pentru sistemul Windows, dar în cel mai scurt timp „Admisoft” va cunoaște și versiunile Android și iOS. Trimiterea răspunsurilor se efectuează într-o manieră foarte simplă și nu există loc de discuții. Testul se corectează automat, iar elevul își poate vedea nota imediat după susținerea lui.
Unul din punctele lui forte îl reprezintă portabilitatea de care beneficiază, aspect asigurat de construcția riguroasă a bazei de date și utilizarea unui limbaj de programare dinamic, C#.
Aplicația a fost testată de domnii profesori din Colegiul Militar care m-au încurajat să o dezvolt și să o „urc” pe serverul intern al liceului pentru a putea fi folosită.

Tehnologii

Programul este alcătuit din 5 pagini principale:
• Navigare
• Inregistrare
• Meniu
• Test_Admitere
• Statistici

Pagina Navigare conține câmpuri pentru autentificarea în aplicație, un buton ce implementează această operație, un buton ce implementează operația de înregistrare, mai exact ce deschide formularul de înregistrare, datele de contact ale autorului, și un buton ce face posibilă ieșirea din aplicație .
Pagina Inregistrare cuprinde un formular de înscriere pentru accesul utilizatorilor in aplicație. Datele înscrise aici sunt trimise către baza de date a aplicației și, dacă nu sunt întâlnite probleme pe parcursul verificării lor, precum: parola prea scurtă, adresa de e-mail invalidă, datele sunt stocate.
Pagina Meniu are în componența sa trei butoane ce fac trimitere către formularul de statistici (butonul este dezactivat pentru utilizatorii care nu au parcurs măcar un chestionar), formularul aferent chestionarului de admitere și delogarea utilizatorului. Această pagină este deschisă imediat după autentificarea fără probleme a utilizatorului.
Pagina Test_Admitere este pagina cu ajutorul căreia se poate parcurge chestionarul de admitere. Aceasta are în componența sa diverse controale ce fac posibila integrarea unui test de admitere in formular, un timer ce pornește cu valoarea inițială de 60 de minute și un buton pentru trecerea la o nouă întrebare din cele trei subiecte și implicit calcularea punctajului.
Pagina Statistici conține elemente de statistică pentru utilizatorul autentificat in aplicație precum numărul de chestionare parcurse, media punctajului pe chestionar și o reprezentare grafică a punctajelor obținute de acesta la fiecare chestionar parcurs, grafic ce surprinde într-un mod animat evoluția elevului in ceea ce privește realizarea de teste specifice concursului de admitere.

Cerinte sistem

Microsoft .NET Framework 4.6.1
Graphics API: DirectX 11 (Windows)
OS: Windows 7/8/8.1/10
CPU: Intel Celeron CPU N2815 @ 1.86 GHz (2 CPUs), ~1.9 GHz
GPU: Intel HD Graphics
RAM: 4 GB

Realizatori

George Andronache

  • Scoala: Colegiul National Militar “Stefan cel Mare”
  • Clasa: 11
  • Judet: Suceava
  • Oras: Piatra-Neamt

Screenshots