“ALEGE VIATA!” - Web - Botosani - 2007 Nationala

Informatii generale

 • Categorie: Web
 • Judetul: Botosani

Descriere

Site-ul foloseste un Open Source Content Management System, anume Joomla. Acest Open Source necesita support php si mysql, eventualele informatii puse pe site stocandu-se in bazele de date ale MySQL-ului.

INSTALAREA
Kitul de instalarea joomla necesita 11,6 MB spatiu pe disk si un host care sa suporte gazduirea unor fisiere cu extensia .php si sa ofere o platform MySQL.
Cei care doresc ca gazda sa fie propriul calculator pot folosi pachetul WAMP5 proiect al echipei phpteam.net WAMP5 ofera suport PHP 5.2.2 si MySQL 5.0.37, acest pachet incluzand deasemenea,pentru o mai usoara utilizare, phpmyadmin si sqlmanager.

“ALEGE VIATA!”, este o noua incercare de a promova imaginea Colegiului National “A.T.Laurian”, speram cu succes este si noul site creat de elevii din clasa a X-a B Tudor Gheorghiu si Cardas Seban. Cu acest nou proiect elevii nostrii au participat la concursul organizat de Agentia Natonala Antidrog din Botosani unde au luat locul 3.
Site-ul este primitor. Dovada se afla chiar de la intrare, vizitatorii sunt intampinati cu un calduros “Bine ati venit!” .
De asemenea va veti putea informa, incepand de la definirea drogurilor, mod de fabricatie, clasificare pana la efecte nocive asupra organismului, cauzele crearii dependentelor, cat si sfaturi in ceea ce priveste “Ce putem face impotriva consumului?”.
Pentru aceasta, unul din meniurile aplicatiei trateaza cauzele, efectele negative si posibilitatile de combaterea a acestui flagel.
O alta mare problema, pe care site-ul “ALEGE VIATA”, isi propune sa o puna in discutie este consumul de alcool. Pentru aceasta, unul din meniurile aplicatiei trateaza cauzele, efectele negative si posibilitatile de combaterea a acestui flagel.
O ultima problema prezentata in lucrarea de fata o ocupa tutunul. In meniul “TUTUN” echipa isi propune prezentarea efectelor fumatului si cateva sfaturi pentru fumatori. Legea antifumat in locurile publice, aduce in prim plan o lege uitata, care reglementeaza fumatul in cafenele, baruri si restaurante.
In sectiunea Forum poti contacta alte persoane cu care poti discuta liber despre acest proiect asu despre lupta antidrog. De asemenea va poate sugera noi alternative de petrecerea timpului liber catre jocuri, Hobby-uri, filme, muzica etc.
Legaturi utile catre asociatii, comisii si alti specialisti in domeniile antidrog, puteti accesa sectinuea LINKS.

Tehnologii

PHP, CSS, Photoshop

Cerinte sistem

Supor php si mysql

Realizatori

Ghiorghiu Tudor

 • Scoala: Colegiul National “A.T. Laurian”, Botosani
 • Clasa: X
 • Judet: Botosani

Screenshots

Ai adus cumva niste imbunatatiri personale la joomla? Cum ar fi hack-uri sau pluginuri dezvoltate de tine, sau sa-l adaptezi nevoilor tale mai mult?

Ok… tu vii cu Joomla modificat, eu cu Wordpress modificat, altul cu vreun joc online modificat, nu ? Ca doar asa se face. Mie imi convine asa. In felul acesta nu trebuie sa te mai chinui cu partea de scripting si design :laughing:

 1. proiectul este pe net ?

  2) ce parte din proiect este facut de voi ? Ati facut voi design-ul si l-ai integrat ?

  Ati facut module noi pt joomla?

  3) Continutul este original conceput de voi sau copiat de pe internet sau din diferite carti.
Ai adus cumva niste imbunatatiri personale la joomla? Cum ar fi hack-uri sau pluginuri dezvoltate de tine, sau sa-l adaptezi nevoilor tale mai mult?[/quote:2az6p319]
Sunt prezente pluginuri,componente si module modificate si mai incerc de ceva vreme sa fac un plugin pentru managementul conturilor.

Ok.. tu vii cu Joomla modificat, eu cu Wordpress modificat, altul cu vreun joc online modificat, nu ? Ca doar asa se face. Mie imi convine asa. In felul acesta nu trebuie sa te mai chinui cu partea de scripting si design :laughing:

.....


[quote:2az6p319]1) proiectul este pe net ?
2) ce parte din proiect este facut de voi ? Ati facut voi design-ul si l-ai integrat ?
Ati facut module noi pt joomla?
3) Continutul este original conceput de voi sau copiat de pe internet sau din diferite carti.

Nu este inca pe net, pentru ca am probleme cu host-ul pe care il tin.
Continutul este inspirat de pe internet, carti, brosuri si de la un medic specialist in domeniu care a fost destul de generos sa imi furnizeze aceste informatii

Desi nimeni nu mai face un site in plain old HTML nu cred ca un site facut cu Joomla are ce cauta la un concurs de informatica. Pana la urma nu-i chiar rocket science sa faci un site asa. Daca stau sa ma gandesc e chiar simplu. Iti iei un host mai de doamne ajuta, intri in CPanel-> Fantastico-> Joomla si install. In 5 min ai joomla instalat si poti sa te apuci sa adaugi continut. Gasesti o gramada de template-uri pe net. Poate continutu e ceva mai greu de facut dar asta chiar nu are de-a face cu informatica.In al doilea rand chiar e rasuflata treaba cu lupta anti-drog. Unde te intorci dai de site-uri inpotriva drogurilor si continutu e cam acelasi. Nu vad ce rost mai are inca un site de genu asta.

salieri

Ok.. tu vii cu Joomla modificat, eu cu Wordpress modificat, altul cu vreun joc online modificat, nu ? Ca doar asa se face. Mie imi convine asa. In felul acesta nu trebuie sa te mai chinui cu partea de scripting si design :laughing:Va rog sa nu va ambalati prea tare.
Exista criterii de jurizare pentru fiecare aspect al unei lucrari. De multe ori, un site care prezinta ceva util - content de calitate, original - este mai bun decat un yet-another-bulletin-board script.

De ce la descriere sunt specificati 2 realizatori (Tudor Gheorghiu si Cardas Seban) si este inscris doar unul?

wickedman

Va rog sa nu va ambalati prea tare.
Exista criterii de jurizare pentru fiecare aspect al unei lucrari. De multe ori, un site care prezinta ceva util - content de calitate, original - este mai bun decat un yet-another-bulletin-board script.Nu ca m`as ambala, dar crede-ma sincer ca tuturor ne-ar fi mai usor sa instalam un CMS, sa luam skin`uri si plugin`uri de care nu a auzit multa lume (pentru ca pe eMule si nu numai gasim destule), sa ne jucam prin configurari si sa punem jumatate din Wikipedia pe dansul, no offence.

Edit Post: Oricum, apreciez faptul ca a mentionat ca e script modificat, spre deosebire de unii care fac cam acelasi lucru si scapa fara sa fie depistati.. si nu doar la Infoeducatia (cine se simte).
Nu ca m`as ambala, dar crede-ma sincer ca tuturor ne-ar fi mai usor sa instalam un CMS, sa luam skin`uri si plugin`uri de care nu a auzit multa lume (pentru ca pe eMule si nu numai gasim destule), sa ne jucam prin configurari si sa punem jumatate din Wikipedia pe dansul, no offence.


Da, e mai usor, dar cu ce te alegi din asta? Cu aproape nimic din punctul de vedere al unui web developer. Ramane la latitudinea fiecaruia sa se gandeasca ce vrea sa faca, iar daca faci un proiect cu ideea ca e mai usor daca iei una si alta si ca sa participi la concursuri, mai bine nu-l faci. Scopul lui trebuie sa fie unul bine determinat si nu trebuie sa fac un scop din InfoEducatie sau altele pentru ca nu vei ajunge niciunde.

Cardas Serban din cauza unor anumite probleme nu poatea participa.

zeekemer

Cardas Serban din cauza unor anumite probleme nu poatea participa.Pai chiar daca nu poate participa, normal mi s-ar parea sa il treci si pe el. Sa apara si numele lui pe diploma. Ati inceput impreuna, terminati impreuna :smiley:. E vorba de fair-play

Parerea mea. Poate ma insel

Offtopic (imi cer scuze): Se pare ca mai multi psihologi, sociologi, neurologici si fizicieni(!) sunt de acord asupra faptului ca raspandirea unor informatii pe o anumita tema (violenta, terorism, droguri etc) in masa populatiei produce o intensificare a efectului nedorit, o mediatizare/difuzie/raspandire a lui (chiar daca targetul este atenuarea respectivului fenomen). Altfel spus, campaniile “anti-” au, pe termen lung, considerabile efecte “pro-”.

Atat.

Ok in cazul acesta rog webmaster-ul daca se poate sa il treaca si pe Cardas Serban, elev la acelasi liceu cu mine, in clasa a X-a. Email contact: mosu_sear@yahoo.com

Infoeducatie este un concurs unde se jurizeaza/puncteaza ce au lucrat elevii. Deci efectiv contributiile si inovatiile lor fie ele tehnice sau de design sau altceva.Parerea mea e ca daca ai folosit un CMS sau alt software free/open-source functionalitatile incluse in acel soft sa nu fie punctate. Daca ai dezvoltat module in plus sau ai modificat la el e clar ca ai depus un anumit efort intelectual, iar acel efort intelectual se puncteaza.Desigur ca multi poate nu vor sa vina site-uri in care s-a folosit joomla sau altceva, dar nu mai suntem in epoca de piatra, n-o sa dam cu bata in cineva ca o folosit photoshop pentru design si el n-o scris photoshop-ul.Orice tool sau framework sau free software ai folosi, la punctare mi se pare ca ar trebui sa conteze contributia ta. Pana la urma asta e important pentru concurs, pentru proiect, si pentru a vedea daca elevii isi dau silinta si depun efort pentru ceea ce prezinta.

Poate dupa ce vad siteul ma las de fumat… :smiley:

Offtopic: Daca se poate participa si cu proiecte gata incepute si modificate, pot sa particp la sectiunea jocuri sau soft educational cu un mod pentru Counter-Strike si un Total Conversion pt Starcraft :smiley: ?

Nu exista sectiunea jocuri…

salieri

Oricum, apreciez faptul ca a mentionat ca e script modificat, spre deosebire de unii care fac cam acelasi lucru si scapa fara sa fie depistati.. si nu doar la Infoeducatia (cine se simte).Acuzatia ta in legatura cu InfoEducatie este foarte grava. Daca ai ceva de spus, fa-o barbateste, cu informatii concrete.
Eu cred ca arunci pastile sau nu vorbesti in cunostinta de cauza.

In 2006 si 2005 am fost in comisia de jurizare pentru web. Nu au participat lucrari la sectiunea pagini web care sa integreze CMS-uri sau alte scripturi de dimensiuni mari si de popularitate rezonabila si care sa nu fi fost a) declarate/recunoscute de autor sau b) depistate.

M-am uitat personal in sursele lucrarilor la care aveam ceva de banuit. La fel au facut si alti colegi din juriu.

In 2004 a fost Liviu Valsan in juriu si el de asemenea a inspectat sursele lucrarilor.
De fapt, cine isi aduce aminte, 2004 e anul incidentului Mambo :smile: - un concurent a incercat sa minta comisia si o sala intreaga de participanti. Adevarul a iesit la suprafata cand a vizualizat pe proiector o sursa PHP in care aparea copyright-notice-ul de Mambo :laughing:

---

Ca atare, iata lista de participanti din 2006:
http://infoeducatie.ro/2004-2005/participanti.php

Te invit sa-mi arati o lucrare care foloseste un CMS sau alt script de dimensiuni mari si de popularitate rezonabila, despre care autorul nu a pomenit nimic.