AlgoBoss - Educational - Argeș - Lucrari 2018 Nationala

Informatii generale

Descriere

Algoritmul este o metodă generală de rezolvare a unei clase de probleme. Nu este de ajuns. Există multe asemenea metode de rezolvare, dar trebuie să le considerăm doar pe cele care se termină într-un timp finit, sau într-un timp util pentru noi. De asemenea, esenţial este faptul că un algoritm să fie descris clar, fără ambiguităţi, pentru a putea fi înţeles de oricine.
Programarea se bazeaza pe rezolvarea de probleme. Fireşte, nu orice gen de probleme, ci acelea care operează cu informaţii şi pot fi modelate pe calculator. Dacă nu ştim o metodă generală de rezolvare a problemelor, ci doar un număr de rezolvări de probleme particulare, nu vom putea să ne descurcăm cu uşurinţă în situaţii noi. Noi trebuie să stăpânim tehnica rezolvării de probleme de programare şi nu să învăţăm pe de rost cum se rezolva problema X sau problema Y. Dacă ştim să realizăm un program prin care să desenăm, pe ecranul calculatorului, un pătrat roşu şi un pătrat verde nu trebuie să fim mulţumiţi! Trebuie să vedem cum putem desena un pătrat de orice culoare şi în orice poziţie a ecranului. Adică să determinăm algoritmul de rezolvare a problemei desenării pătratelor.
Astfel acest soft educational se adreseaza elevilor din scoli si licee, dar si  celor care vor sa devina programatori si isi propune sa il introduca pe utilizator in lumea algoritmicii si sa ii dezvolte gandirea acestuia prezentandu-i elementele de baza ale algoritmicii precum cele mai utilizate structuri de date ,dar si alti algoritmi celebri sub forma unor animatii usor de inteles.
De asemenea aplicatia contine si un mediu de dezvoltare compatibil cu majoritatea limbajelor de programare uzuale si un curs al limbajului cel mai utilizat de incepatori si anume C/C++.

Tehnologii

Aplicatia a fost realizata in C#, datele sunt pastrate in format json,iar versiunea finala va folosi si un api,cel mai probabil in node.js .

Cerinte sistem

Aplicatia necesita conexiune la internet, Windows 7 sau mai nou si .NET Framework 4.5 sau mai nou.

Realizatori

Radu-Leonard Rîcă

  • Scoala: Colegiul National “Ion C. Bratianu”
  • Clasa: 12
  • Judet: Argeș
  • Oras: Pitesti

Screenshots