Algorimetrica - Web - Prahova - 2010 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Web
  • Judetul: Prahova

Descriere

Algorimetrica este un site dedicat interactiunii dintre elev si profesor, si in general intre elevii aceleasi clase de curs. Majoritatea elevilor din ziua de astazi au pierdut dorinta de a comunica in scopul obtinerii informatiilor scolare. Desigur, exista sistemele IM, dar spuneti-mi, poate un sistem IM precum Yahoo / Windows Live oferi o arhiva de probleme de informatica, o lista cu ide-uri, o lista completa cu link-uri utile elevului? Cum poate elevul sa-si ia clasa de curs acasa? Cum poate un elev sa puna o intrebare in legatura cu tema pentru data viitoare fara a avea grija ca intrebarea nu ii va fi raspunsa?

Raspunsul la toate aceste intrebari este Algorimetrica. Da, avem o arhiva updatata incontinuu de probleme de informatica, cu rezolvari in 3 limbaje de programare diferite (VB, Pascal, C++). Da, avem administratori care se ocupa cu umplerea golurilor in categoria aceasta. Da, avem o lista cu cele mai bune IDE-uri de pe piata. Da, avem o lista cu link-uri catre site-uri ca Infoarena.ro, About.com, la care puteti contribui si voi, ca si utilizatori.
In plus fata de toate acestea, iti poti inscrie Scoala (cu acordul profesorului tau sau directorului scolii), iti poti inscrie clasa (cu contributia a altor 3 colegi de-ai tai, sa nu fii singurul, si cu acordul administratorului scolii tale pe algorimetrica) si poti astfel conversa cu colegii tai, intr-o clasa virtuala despre problemele pe care le aveti de rezolvat pentru data viitoare. Asa, nu vor mai exsita elevi nepregatiti data viitoare, nu vor mai exista goluri in cunostintele voastre. Profesorul sau un responsabil al clasei urca problemele pe site, impreuna cu enuntul problemei si cu cateva exemple si rezultate asteptate, si daca intampinati probleme in rezolvarea acestora, intrebati-va colegii. Cu siguranta se vor gasi cel putin 2 colegi care vor avea raspunsul. Daca nu are chiar nici un elev vreun raspuns poate raspunde insusi profesorul.

Sistemul acesta poate fi extins pentru a fi folosit si de catre scoli sau companii private. Spre exemplu (abstract) compania X poate avea clasele Nivel 1, Nivel 2, Nivel 3, si tot asa. Prin urmare, site-ul este util nu numai scolilor, licelor si colegiilor, ci tuturor celor ce invata intr-un sistem centralizat.

Tehnologii

HTML&CSS, PHP&MySQL, JavaScript + jQuery

Cerinte sistem

Internet Explorer 7+ / Mozilla Firefox / Google Chrome

Realizatori

Marcu Sabin

  • Scoala: Colegiul National “Nicolae Grigorescu”
  • Clasa: a IX-a
  • Judet: Prahova

Screenshots