Atomic Friends - Educational - Ilfov - Lucrari 2020 Online

Informatii generale

Descriere

Fiind în clasa a XII-a anul acesta am ales sa dau bacul la chimie organica. Din pacate, am avut neplăcerea de a constata ca resursele necesare pregătirii, în limba romana cel puțin, sunt limitate. Astfel, a trebuit sa învăț din cărți, din caietele din anii trecuți, din notițele de la meditații sau de pe canale de YouTube. Întrebarea se pune: “Ce facem cu cei care nu și-au cumpărat cărțile, care nu fac meditatii sau care nu știu engleza?” (știu, e greu de crezut, dar ei exista). Poate cea mai simpla soluție ar fi sa aleagă alta materie, dar ceva îmi spune ca nu aceasta este soluția optima. Am ales sa creez acest site tocmai pentru a putea stoca toate informațiile de calitate, importante și utile în rezolvarea subiectelor într-un singur loc, accesibil oricui printr-un click. Astfel Atomic Friends ofera:

  1. Teoria necesara rezolvării subiectelor de Bac

  2. Variante de Bac și rezolvările subiectelor considerate mai dificile

  3. Un calculator al masei moleculare

  4. Mici joculețe amuzante de antrenament (stabilirea coeficienților, quizuri cu probleme de chimie, joc cu memory cards util pentru memorarea unor numere atomice importante)

Consider ca prin intermediul Atomic Friends voi avea sansa de a schimba perceptia multor elevi cu privire la studiul chimiei, ajutandu-i sa inteleaga conceptele, nu doar sa le memoreze, sa dezvolte o pasiune pentru aceasta materie si sa devina motivati, implicandu-se afectiv.

Tehnologii

Proiectul a fost realizat prin intermediul Sublime Text Editor cu ajutorul HTML 5, CSS3 si JavaScript.

Continutul de pe site este protejat de copyright, imaginile fiind filtrate sau descarcate de pe Pixabay sau Pexels.

Pentru editarea imaginilor am folosit Affinity Photo.

Paginile de teorie si teste au fost create cu ajutorul MS Word 2010.

Cerinte sistem

Atomic Friends poate fi accesat prin intermediul oricarul browser modern (Mozilla Firefox, Safari, Google Chorme, Opera, Microsoft Edge) de pe orice tip de dispozitiv cu specificatii minime, dispunand inclusiv de RWD si putandu-se adapta la diferite rezolutii. Astfel, experienta userului este una placuta, acesta putandu-se axa pe intelegerea continutului, pe autoevaluare si pe aprofundarea unor concepte.

Realizatori

Iulia Gheorghe

  • Scoala: Colegiul National de Informatica “Tudor Vianu”
  • Clasa: 12
  • Judet: Ilfov
  • Oras: Chitila

Screenshots