Bestseller - Utilitar - Hunedoara - Lucrari 2019 Online

Informatii generale

Descriere

Aplicația mea este formată dintr-un meniu principal, care la rândul lui, prin alegerea unei opțiuni (un buton), ne va deschide un nou meniu. Primul meniu (pagina principală) conține 3 butoane: primul buton se numește “Editura Bestseller” și prezintă informații atât despre editură, cât și despre autorii care au ales această editură pentru creațiile lor sau despre fondator. Cel de-al doilea buton, Librăria Bestseller, ne oferă informații despre deschiderea librăriei, concursurile organizate de cei din echipă, și nu în ultimul rând, Ion Bargan, ne realizează un tur al librăriei din Chișinău.
Structurile de date pe care le-am utilizat în realizarea proiectului sunt în principal diferite tool-uri pe care le oferă Visual Studio C# 2017: Labe-uri (pentru porțiunile de text), Button-uri (pentru diversele butoane), Picturebox-uri (pentru afișarea imaginilor) sau WindowsMediaPlayer (pentru afișarea filmului).

Tehnologii

Am creat aplicația în limbajul de programare C# (Visual Studio 2017), deoarece e cel mai nou limbaj învățat la liceu (clasa a XII-a) și sunt familiarizată cu el. Acest limbaj de programare este bazat pe programarea orientată pe obiect.
Ca și animație, am folosit apariția literelor rând pe rând, pentru a forma titlul aflat în pagina principală (reprezentând și meniul principal). Pentru aceasta am folosit un timer, pentru ca fiecare literă să apară la un anumit interval, și un contor, pentru a știi ce literă trebuie să apară. Animația se repetă până la închiderea aplicației. Tot aici am făcut ca butoanele să fie transparente (în partea de jos a primei imagini).

Cerinte sistem

Este obligatorie instalarea programului Visual Studio C# 2017 pentru a vedea codul din spatele aplicației, dar pentru a rula nu necesită aplicații speciale.
Spațiu de stocare: 50 MB

Realizatori

Emanuela-Maria Ilie

  • Scoala: Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu”
  • Clasa: 12
  • Judet: Hunedoara
  • Oras: Romos

Screenshots