Bineinteles - sa discutam regulamentul!

Sunt sigur ca multi au intrebari despre regulament, despre criteriile de punctare si multe alte detalii ce nu le acopera regulamentul postat pe site!

Pentru ca suntem la sectiunea pagini web: se pot prezenta lucrarile si online? sau trebuie sa ne caram cu serverul dupa noi :question: Acest lucru nu inseamna ca nu aducem sursele, dimpotriva, se pot aduce foarte usor pe dischete sau cduri dar sunt site-uri care ruleaza pe anumite servere cu anumite configuratii.

Nu se pot prezenta online.Noi vom pune la dispozitie Apache+Php+Mysql … probabil ultimele versiuni, si facem cate un virtual host ptr fiecare site.


Daca aveti nevoie de mai mult fie va aduceti soft-ul de instalat si vi-l configurati la galaciuc, fie veniti cu serverul de acasa.

nu inteleg, totusi, sunt pagini web, nu ar fi normal sa fie prezentate online?


Ideea e ca sunt facute pentru net, si criteriul de timp de incarcare este cred eu o problema foarte mare la aceste concursuri si nimeni nu isi da seama, de ce? pentru ca sunt prezentate local!?ciudat, dar singura explicatie logica mi se pare cea ca suntem romani, nu avem bani de net :stuck_out_tongue:

Nu sunt bani de net e una, desi inca nu se stie cum o sa fie.Apoi, gandeste-te ca prezentarea se facea in sala mare de deasupra cantinei… si ca sa duci net pana acolo este un efort suplimentar.Viteza de incarcare poate fi apreciata si offline, prin intrebari directe (si anume, cati k are o pagina), si este si aceasta un criteriu.In plus, gandeste-te ca daca ar fi net pe dialup, o mare parte din prezentare ar fi pierduta asteptand sa se incarce diverse sectiuni ale site-ului…

"Prezentarea aplicatiei nu trebuie sa depaseasca 15 minute excluzând timpul de instalare. ’ :exclamation:

Timpul de instalare ce e? Cat timp se copiaza pagina si se instaleaza mySQL-ul de exemplu?
Dar daca nu avem totusi timp in 15 minute sa prezentam un proiect complex ?

Regulamentul e vechi. Poti considera timpul de instalare ca timpul in care te instalezi in fata calculatorului, iti asezi mouse-ul si iti dregi vocea. :smile:Pentru proiecte complexe trebuie sa te stradui sa te incadrezi, asta este.


E posibil ca timpul de prezentare sa fie modificat la Galaciuc, in functie de numarul de lucrari prezente.Regulamentul poate suferi modificari, acestea fiind anuntate din timp.

Timpul de 15 min mi se pare chiar foarte mare!


Din ceea ce stiu, la conferintele cu “staif” prezentarile nu depasesc 7-10 minute. O calitate pe care trebuie sa o aiba candidatul este aceea de a face o sinteza buna. Demonstatiile lungi si plicticoase nu sunt productive!


Sa ne mai gandim ca pot fi zeci de candidati!


In ceea ce priveste prezentarea DIRECT din Internet, chiar daca am avea sute de M viteza, tot nu ar fi corect sa prezinti o lucrarea, despre care, tehnic nu poti afla mare lucru. Parca vroiati sa fie judecate de specialisti!!!emil onea

emil

O calitate pe care trebuie sa o aiba candidatul este aceea de a face o sinteza buna. Demonstatiile lungi si plicticoase nu sunt productive!

emil oneaSi totusi, siteul pe care il voi prezenta eu este un site dinamic. Nu voi arata decat paginile, ci voi introduce si date, pentru a arata cum functioneaza. Si, deoarece sunt destul de multe functii de prezentat, timpul necesar poate depasi totusi 15 minute, chiar fara sa plictiseasca.

Am incercat, si la astfel de proiecte, pentru a lamuri putin comisia, timpul ar trebui sa fie putin extensibil.

Va trebui sa prezinti in asa fel incat sa te incadrezi, sa arati doar esentialul si sa demonstrezi functionalitatile principale, ca sa convingi ca functioneaza si sa faci comisia sa inteleaga cum functioneaza…Este posibil! Tu trebuie doar sa convingi ca site-ul tau este cel mai bun si puncteaza toate criteriile de pe barem.

nu inteleg de ce e mai bine sa vizualizezi site-ul on-line decat offline ?


Singurul caz in care cred eu ca e bine e daca vrei sa trimiti omului parola de la un cont pe e-mail sau niste date… dar aceasta pot fi rezolvate daca instalezi pe calculator un server POP3.

Eu aveam de gând să vin să prezint un model de magazin virtual. Scheletul îl găsiti la http://www.rmngroup.net/eshop. Aici am si eu o mică nelămurire : de obicei un magazin virtual se vinde cu sute de dolari, chiar si cu mii(?). Eu mă întreb astfel : ce sigurantă am eu că sursele acestui magazin nu vor fi scrise pe vreun CD si apoi vândute pe la terţi pentru anumite sume de bani, bineînţeles fără acordul meu?La urma urmei în joc stă munca mea, nu?Si nu este numai cazul unui magazin virtual, ci si a unui engine de joc 3D (anul trecut s-a prezentat asa ceva) si în ultimele zile circula prin tabără un cd pe care erau inscriptionate sursele acelui engine. O copie a acelui CD recunosc, a ajuns si pe la mine.Deci, în aceste conditii nu ar trebui să ni se ofere si o oarecare protectie si un minim copyright atâta timp cât ne sunt cerute si sursele?

Ce spui tu aici mi se pare oricum fortzat, o idee sustinuta de dragul ideii.Nu cred ca o sa vinzi vreodata magazinul tau virtual in productie de masa, astfel incat sa fii afectat ca niste elevi sau profi sau cine o intra in posesia CD-ului cu infoeducatie nu iti vor cumpara produsul. Fii sincer cu tine, si spune-mi daca tu chiar crezi in ceea ce spui sau iti place sa crezi ca site-ul tau are atat de mare valoare incat sa ai pretentii de copyright.Poti, in cel mai bun caz, sa il vinzi ca solutie personalizata undeva… si ma indoiesc ca daca persoana respectiva e dispusa sa dea banii pe asa ceva, va stii sa isi personalizeze codul daca l-ar gasi pe CD-ul infoeducatie.Ganditi un pic inainte sa fiti indignati sau sa va dati cu parerea.Ce sa zic… pentru cei incapatzanati, puteti aduce un demo al site-ului/produsului vostru.Fii sigur oricum ca engine-ul 3d de care ziceai tu nu plecase de la comisie… esti convins ca respectivii nu fusesera de acord sa faca copii la prieteni?

Uite am si eu o intrebare apropo de regulament. De ce nu exista subcategorii la sectiunea SITE-URI WEB si poate ar trebui si el celelalte sectiuni sa existe subcategorii. Adica un site axat pe grafica si continut este punctat la fel ca unul care este bazat pe o baza de date, mai mult pe programare si facilitati??


Ar terbui sa fie cate o sub categorie:


- site flash sau grafic


- aplicatie web


- etc …


Nu cred ca ar trebui comparate toate site-urile la un loc deoarece sunt diferente mari intre site-uri… ce ziceti?[/b]

Sa stii foxulet ca ar fi si asta o idee. Însă de când e concursul acesta pajinile web au fost băgate toate în aceeasi oală. Aşa încât nu cred că anul acesta va fi altfel. Once again it’s all about mentalitate

anul acesta au aparut o gramada de reguli noi in regulamentul de la pagini web. una dintre ele e aceea ca se depuncteaza cu 15% lucrarile care au fost prezentate si in editii anterioare.anul acesta am prezentat aceeasi IDEE ca si la editia 2002 insa am venit cu o gramada de imbunatatiri si adaugiri - practic am facut un alt site. e corect sa se aplice regula? 15% inseamna foarte mult pentru primele locuri si poti ajunge destul de jos chiar si cu o lucrare foarte buna la care ai muncit 2 editii.imi aduc aminte de niste tipi din Hunedoara care au prezentat la mai multe editii (cel putin 3) - insa nu si anul acesta - aceleasi soft-uri dar imbunatatite, printre altele care au fost originale. daca va aduceti aminte de suita StormPack (parca), soft educational de Istorie samd. pana acum s-au aplicat reguli de depunctare asemanatoare?
numai bune,


wickedman