Bomber Man-ul ala

cerigo

:lol: .. glscene SUX !



nu as fi asa de categoric...cred ca jignesti multi "progrmatori" cu asta :laughing:
Oricum e clar ca inveti (si reusesti sa realizezi) mult mai multe incercand sa lucrezi direct in OGL fara "intermediari"...

:hankey: (asta cred ca o sa fie trademark-ul meu e acu incolo)

Am inteles la ce te referi TopWire. Sa lucrii in glscene nu-i chiar o utilizare. Sa nu crezi ca sunt incepator. Si daca vrei sa stii am lucrat in Ogl si fara a folosi glscene… Folosesc glscene pt ca vreau sa duc un joc pana la final, fara a ma impotmoli pe parcurs, din cauza ca lucru singur fara nici un ajutor din partea nimanui cu scuza ca-i depaseste…

Daca as avea cu cine sa lucru de aici sa nu fiu chiar singur as incepe sa creez un asa zis engine grafic folosind functile OGl standard. Problema ii ca totusi sunt singur si nu are rost sa ma compli ca asa de mult…

Daca te intereseaza cat de mult am lucrat la jocul meu te anunt ca daca totusi vei reusi sa te uiti odata peste sursa iti vei da seama ca am experienta in domeniul jocurilor, fiind un cod destul de complex optimizat, pt ca am mai incercat dealungul timpului sa fac un joc in diferent de modul grafic, 2d/3d, etc… Am reusit sa duc putine jocuri pana la capat din cauza resurselor minime de care dispun… Din aceasta cauza lucru in Ogl sa nu mai fie necesara o perioada destul de indelungata pt afisarea grafica…

Eu zic ca tehnicile folosite de mine sunt destul de sofisticate…





Oricum ne vom cunoaste la Galaciuc…

Vreau sa va mai anunt ca nu am mai avut vreme sa lucru la joc de o luna fiind plecat tot timpul din judet…

add2003

Din aceasta cauza lucru in Ogl sa nu mai fie necesara o perioada destul de indelungata pt afisarea grafica...


Pardon? Problema era cu glscene. Poti sa folosesti OGL cat vrei, nu-i nevoie sa reinventezi roata. Cred ca faci confuzii... Si hai sa nu ne plangem de mila si sa nu ne laudam, nu de alta, dar nu-i frumos...

poate la mesajele anterioare am parut putin mai rautacios…nu e cazul sa mi-o iei in nume de rau…atat tot ca la inceput (primele mesaje) iti laudai f mult jocul si personal nu cred ca era cazul…(opiniile celorlalti desi ,de cele mai multe ori,contrare celor proprii, sunt f constructive)…



si eu astept tabara si sa ne intalnim… (cine stie,…daca ma lasi poate kiar am sa arunc o privire peste cod :hankey: )

Ok… Nu-i nici o problema… Poate ca am parut putin cam egoist pe forum, si ca mi-am cam laudat prostiile, dar cred ca asa fac toti cei care realizeaza ceva la care viseaza de mai demult(se poate spune de cand eram copii mici)… Din cauza ca…, acum sunt departe de casa si de computerul personal nu am cum sa fac modificari proiectului indiferent de ideile pe care as fi vrut sa le pun in aceste momente in practica…

Sa stiti ca as fi vrut sa pun un film, sau cel putin un demo care sa le explice celor care inca nu stiu ce cuprinde jocul meu… Am capturat acum ceva vreme cu ajutorul unor plugin-uri de delphii si Open Gl niste filmulete din actualul joc, dar totusi filmuletul care nu are nici macar 3 minute compesat cu divx5.05(rezolutie 640x480x24, 25 fps) are 92 Mb. Am reusit sa-l compresez in format WMV la marimea de 4,8 Mb cu o calitate foarte proasta din care se poate doar deduce personajul si tot ce se intampla in joc. Nici macar acest film nu poate fi uploadat din cauza marimii mari(pt ca nici Go.ro, nici As nu accepta fisiere asa de mari). Domeniu cumparat nu am. Poate imi da careva o idee mai buna… :laughing: :laughing: M-am gandit si la un demo, si chiar am de gand sa pun la dispozitie unul. Problema ii ca deocamdata nu am reinstalat internet-ul la reteaua locala pe care am instalat-o in zona mea ca sa pot uploada linishtit fisiere mari…





Oricum accept idei…

Din 1 august cred ca o sa fiu si eu acasa ca sa ma pot ocupa de proiectul pe care as vrea sa-l prezint la nationala‚Ķ Poate daca voi avea destul timp pt la ‚Äúanul‚ÄĚ voi putea incepe un proiect de la ‚Äúcap‚ÄĚ, pe care sa-l pot duce pana la ‚Äúcoada‚ÄĚ, folosind doar functii standard de openGl(ceea ce ma va face sa ‚Äúreinventez‚ÄĚ toate chestiile pe care le folosesc in prezent)‚Ķ



Oricum mai vorbim la natioanala… Olimpiada/concursul inseamna totusi experienta pt viitor, si nu inseamna vanatoare de premiii…

daca vrei sa ne trimiti un filmuletz cu ceva scene din joc, trimite-l direct prin mail la cine e interesat…(pe yahoo is mailurile de 100MB si upload-ul de 10Mb)… :hankey:

nu prea ma pricep la jocuri dar… parerea mea ca la cum arata bomber-manul asta ar trebui sa aibe 100fps pe o integrata.daca nu are inseamna ca e prost facut.ca o idee,adi, ai folosit compresie pe texturi??daca nu sa nu te miri de ce merge prost.


Nici macar acest film nu poate fi uploadat din cauza marimii mari(pt ca nici Go.ro, nici As nu accepta fisiere asa de mari). Domeniu cumparat nu am. Poate imi da careva o idee mai buna...


vezi pe www.dap.ro, astia ar trebui sa te lase ... nush daca si-au redeschis inregistrarile. daca nu vezi www.3x.ro.

ehhh acum…100 de fps-uri pe o integrata nu cred ca are nici fereastra goala de randare :hankey: (cel putin nu ar fi bine sa aiba cu vertsync-ul activat :laughing:)

La texturi conteaza mult si filtrarea (GL_LINEAR,GL_NEAREST, mipmapurile). Foarte importante sunt si: sistemul de coliziuni implementat (cat e de performant‚Ķcate calcule face), diferitele metode de culling implementate si nr de poligoane continut de fiecare model. Sa nu mai vorbesc de eventualele ‚Äúparticle engines‚ÄĚ si ‚Äúwater motion algorithms‚ÄĚ.



Oricum topicul asta pare sa fie printre cele mai discutate de la soft de anul asta…asa ca yo abia astept sa vad joculetzul.

mie nu-mi place ba jocu ala… sa fiu al dreacu… arata naspa!!! la cat de mult vorbiti voi aci despre fps-uri si tehnologii si collision detection si alte vrajeli, mai bine l-ar face sa arate mai simpatic. e prea inchis la culoare, texturile sunt naspa, cerul arata ca dracu si sa-mi bag the p word daca am reusit sa-mi dau seama din screenshoturi ce naiba se petrece in joc… arata hidos… adi fa-l sa arate mai frumos ca altfel pierzi mult!

lordbyron

mie nu-mi place ba jocu ala... sa fiu al dreacu... arata naspa!!! la cat de mult vorbiti voi aci despre fps-uri si tehnologii si collision detection si alte vrajeli, mai bine l-ar face sa arate mai simpatic. e prea inchis la culoare, texturile sunt naspa, cerul arata ca dracu si sa-mi bag the p word daca am reusit sa-mi dau seama din screenshoturi ce naiba se petrece in joc... arata hidos... adi fa-l sa arate mai frumos ca altfel pierzi mult!


Mai lordbyron ... nu poti pretinde multe de la un joc in care autorul n-a lucrat decat foarte putin la texturi, modele shi alte chestii grafice.
Din unele discutzii pe care le-m avut cu Adi modelul omului (ala care lasa bombe) este luat din Quake 2, motion-ul modelului cred ca e din gl-scenes sau poate chiar din Quake 2. Imi fac griji de celelalte modele (monstrii) shi de texturi care pun pariu ca sunt luatzi de pe un site de grafica 3D.
Asha se intampla cand te arunci intr-un proiect care necesita unele resurse shi cunoshtintza pe care nu le stapaneshti bine sau nu le ai.
Chiar shi la Atomic Bomberman (presupun ca-l shtitzi) au lucrat peste 10 persoane direct la proiect (aici amintesc nu mai putin de 6 oameni care se ocupau cu modelare, texturare, cute-scenes etc.)

Nashpa ca nu sunt acasa sa ma ocup de joc…





Odata ce ajung acasa, ajutat sau nu de altii ma voi ocupa special de joc… Poate ca screenshoot-urile nu au fost reusite, dar va zic ca dupa parerea multor prieteni care se joaca pe jocul meu si-mi fac harti, arata mult mai reusit decat alte jocuri stil Bomberman care foloseste geometria in spatiu…



Se pare ca in sfarsit recunoaste cineva pe acest forum ca un joc nu se lucra niciodata de un singur om… Un programator nu trebuie sa-si asume niciodata responsabilitatea asupra grafiicii(texturi,modele, etc…). Scopul programatorului este sa se ocupe de programare si nu de grafica. Poate ca unii inteleg, dar spre stresul programatorilor restul nu…



Vreau sa va zic ca dupa codul sursa scris masiv in ultima vreme lucrata la joc, jocul are nishte memory leak-uri… Cei care stiu despre chestia asta, mai stiu ca nu sunt de bine… Problema ii ca nu mai stiu exact unde am alocat memoria, si am uitat sa o dezaloc… Din cate stiu Delphi nu dezaloca singur la terminarea programului la fel ca si Java si alte limbaje… Daca ma insel sa nu ma acuzati ca totul ii din auzite in privinta limbajului Java pt ca nu-l folosesc…

Mi-am dat seama inainte sa plec si nu am avut destul timp pt a ma ocupa de asta… Reparatul nu dureaza mult, dar cum nu am mai lucrat de mult in sursa nu mai sunt asa de familiarizat cu ordinea functiilor pt a putea gasi mai usor,repede…



Oricum sigur jocul mai are anumite probleme pe care sigur le depistez mai usor cu ajutorul utilizatorilor…



Poate reusesc pana la concurs sa mai gasesc pe cineva care sa ma ajute la constructia jocului… Nu-mi trebuie neaparat programator… Maj multumii si de nishte graficieni sau design-eri de harti…





:laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:



Spor la munca tuturor… Nu mai accept acuzatii in privinta texturilor/modelelor pt ca am amintit la credite de unde au fost preluate, si acolo de unde le-am preluat eu precizeaza ca le pot folosii linishtit in proiecte pana in momentul in care cer bani pe proiect, ceea ce inca nu fac…



Deci daca va trebuie filmul de la joc(cea mai proasta calitate/adik 4,8 mb) scrietiva mail-urile de Yahoo ca sa vi-l pot trimite… Imi voi face si io mail pe yahoo sa vi-l pot trimite…



Ok???

Succes tuturor…

bye allz :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation: :exclamation:

In urma citirii tuturor posturilor voastre m-am hotarat sa urc pe net jocu meu de anul trecut. Se numeste ‚ÄúBomberman 3D‚ÄĚ si anul trecut a fost depasit de nenumarate jocuri 2D, chiar si unul 3D(al unui prieten :smile:), dintre care unu era un original X & 0 (cu AI de AI (toate posibilitatiile)). Lucru asta nu ma deranjeaza cu nimic fiindca a fost primul joc pe care l-am facut (dupa o clona de rama de pe nokia, care nu se pune a fi joc la doar cateva sute de linii). Adi, inteleg ca e primul tau joc (sau nu?) si ca esti singur, dar asa am fost si eu (cu exceptia pozelor de la meniu, care au fost facut de un bun prieten).

Stii ce e nasol? Ca exact cu 10 zile inainte de plecarea in tabara sa fii plecat la mare si sa n-ai acces la un comp decat vreo 2h(intre venitu de la mare si plecarea la galaciuc) inainte de tabara, in care, evident, n-ai timp sa citesti ce s-a mai scris pe forumuri.

Apoi, e f. naspa sa intri in max, sa n-ai habar nici cum faci un render si sa fii nevoit sa faci modelul & animatii la modelul tau. Daca vezi modelul meu (care arata chiar beton, o sa vezi ca am muncit la el vreo sapt.). Animatia m-a nenorocit, dar daca-ti vine a crede, la jocul de anul asta am aceeasi animatie fiindca am facut-o odata, dar ca lumea.

Nici nu-mi mai aduc aminte ce exact are jocu ala, fiindca a trecut un an, dar incearca sa-ti faci jocul mai beton decat a fost al meu fiindca al meu a fost surclasat de X & O :smile:. Oricum, jocul nu statea rau: animatii, collision sfera <-> triunghi (evident, frame rate dependent :smile:), animatii la modele, modele, EXPLOZIE beton + sunete misto + meniu + teleportare + alte chestii beton pe care o sa le vezi.

Din pacate anu’ asta n-o sa fiu fizic la galaciuc, dar proiectul va fi prezentat de artist, si daca o sa vezi la prezentare un proiect beton si un tip care se plange ca nu e programator, sa stii ca-i proiectu meu :smile:.

O sa va dau linku cand termin de uploadat fiindca are 4,7 MB. Daca nu merge, are buguri, va nenoroceste compul, NU-MI PASA fiindca ii un joc vechi si dupa standardele mele actuale ‚ÄúPENAL‚ÄĚ. Dar e al meu si sunt mandru cu el.



btw: coincidenta: Amandoua jocurile sunt clona de dyna blaster & atomic bomberman

btw 2: daca se ‚Äúinspira‚ÄĚ careva din joc, adika sufla resurse si d-astea, artistu meu o SA VA VADA‚Ķ :smile:

linku e:



http://info.tm.edu.ro/~cavendish/Bomb3D.zip



daca nu merge zipu, semnalati cumva.

daca nu merge jocu, nu-mi pasa.

daca merge jocu si vi se pare beton(imposibil). cateva cuvinte de lauda nu-mi strica. :smile::slight_smile:

cavendish … ce pot zice … fain jocul avand in vedere ca e facut in VC++ … am vazut ca ai folosit shi o librarie (DLL) pentru OpenGL.

Chiar daca ai clasificat jocul ca ‚ÄúPENAL‚ÄĚ eu tot o sa-tzi zic unele critici shi cuvinte de lauda (sper sa nu te superi) :

1. Modelul e cam ‚Äúcioplit‚ÄĚ (mergea un mesh smooth sau ceva de genul ala ‚Ķ lucru care ridica considerabil numaru de poligoane) dar bine realizat (se vede ca ai lucrat ceva la el :wink: ).

2. Imi place tunelu ala de la inceput … imi aminteshte de cand faceam preset-uri pentru AVS-uri la Winamp … cat ma puteam chinui sa fac asha ceva.

3.Bomba aia explodeaza cam repede shi ‚Äúkkatoru de bombe‚ÄĚ se mishca cam incet.



Daca vrei sa modelezi mai ushor shi sa finisezi modelul mult mai bine itzi recomand sa foloseshti XSI 3.5 sau XSI 4 de la AVID … ultima versiune are tot felul de facilitatzi pentru realizarea de jocuri.

DLLu ala (glut) a ramas in joc din greseala, pur si simplu nu-l folosesc :smile:.

Acum modelul (omul din jocu de anu asta) ii super :sunglasses:. Orice probleme cu arta sunt evident existente fiindca am facut-o eu (un neavizat in domeniu). In plus si programarea era de amator fiindca din cate tin minte avea ceva buguri la collision.

Oricum, mersi :smile:.

Cool … cavendish nu te deranjezi sa-mi trimitzi un screenshot (sa fie JPG) de la jocu tau ? Eu tz-am trimis unul de la programul meu ca asta de pe site e cam vechi.

Inainte sa vad post-ul tau pe forum m-am uitat asha de curios prin exe-ul tau (used W32Dasm) shi m-am convis ca glut32.dll n-are nici o referintza in program … dar dll-ul ala ce face? Dupa cum arata dezasamblat eu cred ca-i un engine grafic cam primitv.

Sper sa ne auzim cat de curand.

O … era sa uit. Nu-tzi pui shi tu un avatar … ca arata bine pe forum :smiley:.

glutu il foloseam pur si simplu pentru randarea unei sfere (care era bomba inainte) si am uitat sa-l scot. Chiar daca nu foloseam niciunde functia respectiva, aveam o functie care chema functia aia, si atunci Vc++ tot o linkuit (sau nu??) dllu ala. Si glutu ii folosit pentru initializari as in: scrii acelasi cod pentru initializarea ferestrei in windows, linux, mac, etc… Si mai are cateva chestii dragute. In plus, e instalat standard pe toate variantele linux, impreuna cu ogl. In windows trebuie adaugat.



Cat de avatar, cand o sa gasesc unu beton, o sa-l folosesc…

Exe-ul nu e linkuit cu dll-ul respectiv (nu are nici o adresa de referinta) … era sa cred ca il foloseshti dar de fapt am dat peste o componente de glide (cred): glu.dll.

Ce parere ai despre programul meu luandu-te dupa interfatza ferestrei principale ? … e drept ca am folosit cateva ActiveX-uri ca sa nu ma apuc sa fac eu controale (nu prea am avut timp de asha ceva). Gandeshte-te ca Server-ul este functional 100% … shi a fost testat pe retzeaua proprie (9 compuri … cu SO: de la Win98SE shi pana la WinXP).

Ii dragut si user friendly. Pare usor de folosit. Cum comunica cu compurile? Si cum rulezi pe XP un proces care sa nu poata fi omorat din task manager? Il faci de tip system? In ce ii facut? Oricum, imi place ca ii XP Style :smile:.

Sa te intreb ceva. Mi-o zis un bun prieten ca ar fi f. util la orice tip de program ce controleaza alte statii: Pot rula un executabil stand in fata serverului pe toate compurile? Sa zicem ca am un update si vreau cu un click sa instalez pe toate pcurile lucru ala Evident, fara sa deranjez utilizatoru… Ai asa ceva? Ai cum sa faci (cred ca se poate) ? Parca am vazut pe undeva executa fisier dar nu pot decat sa ghicesc ce face.