Boom - Web - Alba - 2007 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Web
  • Judetul: Alba

Descriere

O aplicatie Web 2.0 ce reprezinta un site de Social Networking, similar cu Hi5, unde aproape tot continutul este creat de utilizatori. Poze, filme, bloguri, forumuri, cat si un chat (cu influente de IM) sunt doar cateva dintre facilitatiile puse la dispozitia utilizatorilor

Tehnologii

PHP, MySQL, XML, XHTML 1.0 Transitional, DOM-Compilant JavaScript (inclusiv AJAX)

Cerinte sistem

Client:
Internet Explorer 6.0+ (recomandat 7.0)
Firefox 1.5+
Opera 9+
Konqueror 3.5+
Safari?
Adobe Flash Player 7.0+ (doar pentru redarea continutului video)
Server:*
Sistem de operare bazat pe Unix
PHP 5.2.2+
MySQL 4+ (cu InnoDB instalat)
ffmpeg
Ruby 1.8+

*Cerintele de server nu trebuiesc satisfacute de organizatori, ma voi prezenta cu propriul server la concurs

Realizatori

Dan Radu

  • Scoala: Colegiul National “Titu Maiorescu” Aiud
  • Clasa: XI
  • Judet: Alba

Screenshots

Pentru ce folosesti Ruby ? Ai undeva publicat site-ul ?

*Cerintele de server nu trebuiesc satisfacute de organizatori, ma voi prezenta cu propriul server la concurs


*server ca soft sau hard (adica tot compu`)?

poate laptop pentru a fi gata instalate treburile :smile:

Daca site-ul tau se poate instala pe calculatoarele puse la dispozitie de organizatori vei prezenta de pe ele.

Daca nu , vei prezenta de pe laptop.In orice caz va trebui sa prezinti juriului sursele.

mitza > Voi veni cu unitatea centrala (nu am laptop), sper sa nu fie vreo problema. Sursele le voi prezenta, desigur, dar nu le pot lasa acolohurrycane > nu, nu e publicat inca, dar va fi in curand, cat despre ruby…

http://rubyforge.org/projects/flvtool2/

http://www.infoeducatie.ro/regulament.php art 10

http://www.infoeducatie.ro/index.php
jos de tot bulletul 3 si 4

Ai motive intemeiate pentru care vi cu tot calculatorul si nu poti instala
site-ul pe un calculator din tabara?

Nu era mai usor sa-l scrii pe tot in ruby ?:stuck_out_tongue:

mitza

http://www.infoeducatie.ro/regulament.php art 10

http://www.infoeducatie.ro/index.php
jos de tot bulletul 3 si 4

Ai motive intemeiate pentru care vi cu tot calculatorul si nu poti instala
site-ul pe un calculator din tabara?


Banuiesc ca daca precompilati voi pe calculatoare ffmpeg-ul cu suport flv si ror plus ce gemuri vrea tipul, nu-i bai.

mitza am fost eu mai atent, pentru ca, eram curios de ce vine cu unitatea si scrie la cerinte:

Sistem de operare bazat pe Unix

hmz, sunt curios de ce anume are nevoie de Unix, poate foloseste ceva mai mult decat un simplu server webne poti spune si noua de ce ai nevoie de Unix ?

Jay-C > nu sunt un fan al ruby-ului, in mare parte datorita vitezei.mitza > Imi cer scuze, nu credeam ca o sa fie o problema, avand in vedere ca si anul trecut au mai fost concurenti cu calculatorul de acasa

Dar, e vina mea, trebuia sa argumentez mai bine

Este un proiect destul de complex, care are multe dependente pe alte pachete (nu am stat sa analizez niciodata chiar tot de ce e nevoie). In principiu, am optat pentru propriul calculator pentru ca, in editia trecuta cel putin, toate calculatoarele rulau sub windows, si intreg proiectul a fost conceput in si pentru linux (modificat ulterior sa mearga si pe BSD)Spre exemplu, convertirea video nu se face direct dupa upload, filmele sunt puse intr-un director temporar, si sunt adaugate intr-un queue astfel incat sa poata fi luate de un script (tot php, dar ruland in mod CLI de data asta) si prelucrate (convertite in flv, extras un thumbnail), apoi puse in baza de date, totul asincron (si cu posibilitatea de a se face convertirea pe mai multe servere). Scriptul e configurat ca serviciu de linux. Pe langa asta, mai folosesc cron jobs pentru niste operatii de maintenance asupra bazei de date.Teoretic se poate porta pe windows, dar si dupa ce am facut modificarile necesare, ar dura cateva ore instalarea si configurarea pe unul din calculatoarele de acolo, si dupa ce am rezolvat aia, ar ramane eventualele incompatibilitati cu soft existent deja pe serverAstea fiind spuse, cred ca am salva multa bataie de cap daca as putea sa vin cu propriul server (la urma urmei, tot ce trebuie e un cablu UTP sa-l leg in retea cu calculatorul de pe care o sa prezint)

Spike

Sursele le voi prezenta, desigur, dar nu le pot lasa acoloAstept un raspuns de la organizatori. Daca Spike nu isi lasa sursele pt DVDul de la sfarsitul concursului, de ce sa nu avem si noi, ceilalti participanti, aceeasi pretentie?

Nici eu unul nu as vrea sa las sursele acolo. M-am trezit cu bucati de cod preluate de cineva "apropiat"... dar daca trebuie, macar sa lasam toti sursele!

off

nu trebuie sa iti lasi sursele acolo, trebuie sa prezinti un demo, faci niste screenshoturi, a spus si emil, ca scopul lor nu este sa fure lucrari

Multumesc pt raspuns.

Ok, am rasfoit forumul pe subiectul asta.N-am stiut ca exista si optiunea asta.

Nevermind me! :flushed:

Nu-mi suna prea bine ideea de social networking site. Poate pentru ca sunt prea multe astfel de site-uri. Pentru ce mai trebuie inca unul? Ce aduce sistemul tau in plus (si asta nu din punct de vedere tehnic ci al functiilor accesibile vizitatorilor).In al doilea rand design-ul ales de tine nu e chiar cel mai fericit. Probabil ca totu merge ceas dpdv functionalitate, dar iti trebuie si un design atractiv.

Ma daca ideea de portal social nu te cuvinge, da ce te convinge pe tine atunci? Orice portal tematic este bine venit in ziua de astazi in moment ce inoveaza si face “viata” utilizatorilor sai ceva mai usoara. Aici avem un portal tematic cu niste functii destul de interesante. Comisia va decide daca e sau nu “buna ideea” !

wykthorr >Designul nu e in varianta finala, e doar de dragul de a pune un screenshot pe site.

Iar astfel de situri sunt destule, recunosc, dar putine facute cu cap. Am decis sa incep proiectul dupa ce m-am uitat pe cateva astfel de situri de “specialitate” si mi-am pus mainile in cap. Ca sa-ti raspund pe scurt, nu face nimic in plus, ci face totul mai bine. Si, cum spune si hurrycane, nu tie trebuie sa-ti sune bine ideea, ci comisiei :wink: