Calculatorul in Chimie - Soft Educational - Arges - 2014 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft Educational
  • Judetul: Arges

Descriere

Programul este destinat elevilor care studiaza chimia. El este conceput pentru a usura unele calcule dificile, pentru a putea invata mai usor unele lectii si pentru a ne putea autoevalua.
I.Tabelul periodic al elementelor
Putem da click pe orice element din tabel si se va deschide o noua fereastra cu date importante despre elementul chimic respectiv:nume, simbol, masa atomica, seria chimica, anul descoperirii, descoperitor, punctul de fierbere si de topire.
Mai mult, putem cauta un element, dupa urmatoarele criterii: nume, numar atomic, masa atomica, simbol.
II.Calculator
A. Masa molara
Acest calculator va usureaza munca si calculeaza direct masa molara a oricarui element chimic introdus de la tastatura. Spre exemplu H2O, 18 g/mol;
Mai mult, putem opta pentru valorile neaproximate (reale). Pentru apa, H2O: 18.01528 g/mol;
B. Randament, Concentratie, Puritate
Dupa formulele asemanatoare (ex: randament=cantitate practica *100 / cantitate teoretica), introduceti doua din trei valori iar programul va transforma automat in aceeasi unitate de masura si va calcula ce-a de-a treia valoare.
III. Test
Dupa ce invatam, ne putem distra si cu un test. Cuprinde 5 intrebari grila, cu trei variante de raspuns. Fiecare intrebare se alege random dintr-o baza de date, existand 10 variante pentru fiecare intrebare. Exista un singur raspuns corect, acela se va nota cu 5 puncte. Testul contine si un timer. Acesta are valoarea de 15 secunde, timp in care poti raspunde la intrebarea. Expirarea timpului duce la pierderea punctajului alocat pentru acea intrebare si inaintarea catre urmatoarea intrebare.
IV.Feedback
Dupa efectuarea testului, puteti “Distribui scorul”. Completati cele trei casute: nume, prenume, e-mail, iar fondatorul aplicatiei va primi un e-mail cu datele completate de tine atat si scorul la test.
In acelasi timp si tu vei primi un e-mail cu scorul tau si un link unde poti sustine aplicatia.

  • Prezenta butoanelor “?” Help.
    ** Copyright,indrumator, date de contact: e-mail personal, pagina facebook personala.

Tehnologii

Microsoft Studio 2013, limbaj C# + InstallShield Limited Edition Ext.; Photoshop CC;Microsoft Access;

Cerinte sistem

.Net framework 4.0

Realizatori

Rosu Gabriel-David

  • Scoala: CN Zinca Golescu
  • Clasa: X
  • Judet: Arges

Screenshots