Carwash & Coffee - Roboti - Suceava - Lucrari 2017 Nationala

Informatii generale

Descriere

„Car Wash & Coffee” este un proiect care dorește să pună în evidență un nou sistem de taxare în spălătoriile auto și anume taxarea prin SMS.
Cel care dorește să spele mașina va scana un cod QR, existent pe panoul spălătoriei, descarcă aplicația pentru mobil și prin intermediul acesteia realizează plata pentru spălarea mașinii. Taxarea se face prin SMS, prin încărcarea facturii în luna următoare. Comunicarea între aplicație și automat se realizează printr-o conexiune bluetooth. În momentul în care utilizatorul apasă butonul pentru spălare, care determină pornirea pompei de apă, se trimite și un SMS la un număr prestabilit, cu un anumit cost (1Euro sau 2Euro), în funcție de timpul pentru care se dorește spălarea. Utilizatorul este avertizat printr-o notificare că a trimis comanda care îl încarcă cu costul corespunzător.
Avantajul ar fi că nu mai este nevoie să se cumpere fise pentru aparatul de spălare de la un ghișeu (unde este un operator uman), fise care ar putea să fie falsificate, care să determine blocarea aparatului.
De asemenea, pe același principiu, utilizatorul poate să cumpere și cafea sau băuturi răcoritoare de la automat. Cand automatul este în funcțiune este aprins un led verde. Când automatul de cafea este ocupat (prepară băutura) este aprins un led roșu.
Atât pentru operațiile de spălare cât și pentru prepararea băuturii sunt afișate mesaje pe un ecran LCD de 20x4.

Tehnologii

Proiectul pe partea hardware este implementat în Arduino, folosind o placă Arduino UNO iar aplicația pentru telefon este realizată în App Inventor.

Cerinte sistem

Telefon cu Android și conexiune bluetooth. Disponibilitate SMS

Realizatori

Andrei-Vasile Marcu

  • Scoala: Colegiul National ‘‘Nicu Gane’’
  • Clasa: 9
  • Judet: Suceava
  • Oras: Falticeni

Screenshots