Castele - de la inceputuri la decadere - Soft Educational - Mures - 2013 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft Educational
  • Judetul: Mures

Descriere

Softul “Castele - de la inceputuri la decadere” este un soft educational care prezinta evolutia castelelor din cele mai vechi timpuri, pana cand constructia acestora a inceput sa inceteze, precum si aspecte ale vietii mediale. El se adreseaza atat elevilor care vor sa afle mai multe, cat si profesorilor, putand fi cu usurinta folosit ca suport didactic pentru diferite lectii de la istorie.

Softul este structurat pe 6 mari capitole (fiecare cu cate 3 - 9 pagini) + coltul dedicat aplicatiilor. Fiecare pagina are un fundal sugestiv, un backgrpund muzical potrivit temei care poate fi oprit/pornit dupa preferinte, 1-3 pergamente care contin informatii (ele se pot deschide sau inchide) si butoanele de control. In coltul fiecarui pergament se afla un buton reprezentand un speaker. Dand clik pe el, muzica de fundal se va opri, iar textul de pe acel pergament va incepe sa fie citit de catre o voce din fundal. Pentru un plus de interactiune, in unele pagini putem gasi mini-aplicatii (lupa cu care putem vedea detaliile unei poze de dimensiuni mari sub forma de thumbnail, un oras-panorama care poate fi vizualizat in totalitate prin miscarea mouse-ului in stanga sau dreapta, etapele constructiei unui castel etc.)

In coltul aplicatiilor am implementat harta (harta Europei cu aprox. 40 butoane care reprezinta castele; odata apasate, afiseaza poza castelului si diferite informatii despre el), testele si rebusul ca materiale extra, pe langa partea informativa. A urmat apoi glosarul care contine aproximativ 140 de cuvinte si axa timpului care contine in jur de 35 de evenimente importante.

Versiunea finala a softului se prezinta sub forma unui Installer. Intrucat avem nevoie de .NET Framework, installer-ul realizeaza o verificare a versiunii 4.0 (sau mai mare), iar in cazul in care utilizatorul nu dispune de el, va fi redirectionat automat catre pagina oficiala de download.

Tehnologii

Microsoft Visual C#, Adobe Photoshop, Audacity, Ivona Reader

Cerinte sistem

  • .NET Framework 4 (sau mai mari)
  • O rezolu?ie de cel pu?in 1200 x 800 (optim: 1600 x 900)
  • 1 GB RAM
    Optional: Windows 7/8

Realizatori

Pop Adrian

  • Scoala: Colegiul National “Alexandru Papiu Ilarian”
  • Clasa: X
  • Judet: Mures

Screenshots