Casty - Utilitar - Brăila - Lucrari 2017 Nationala

Informatii generale

Descriere

Casty este un server cu o interfață user-friendly ce permite ascultarea de melodii în rețea de pe platforme online (momentan doar YouTube).

Aplicația se aseamănă mai mult sau mai puțin cu Google Cast, serviciu ce permite partajarea de video/audio de la un device la altul în rețea. Însă acesta vine cu anumite restricții: device-ul ce redă conținutul trebuie să fie un televizor smart sau un device Chromecast.
Există și alternative pentru a reda conținut pe un PC dar acestea sunt limitate și necesită atât o aplicație specială instalată pe PC cât și pe client.
Casty rezolvă toate aceste probleme, fiind o aplicație cross-platform foarte ușor de folosit ce garantează o experiență unică și fără compromisuri.

Aplicația nu necesită instalare! Tot ce aveți nevoie este Java și VLC-ul instalate pe calculator (softuri pe care foarte probabil deja le aveți). Serverul poate rula pe orice port sau adresă IP și odată pornit nu necesită alte intervenții.

Acesta hostează o pagină web ce poate fi accesată de pe orice device din rețea. De pe această pagină, putem căuta melodii de pe YouTube (iar într-o versiune viitoare și de pe SoundCloud sau alte platforme) și le putem reda, acestea fiind redate pe device-ul ce hostează server-ul. Melodiile sunt descărcate automat (se descarcă doar coloana sonoră) la cea mai bună calitate și salvate în cache-ul server-ului pentru a fi refolosite. În partea de jos a paginii vedem melodia curentă și putem controla player-ul (play, pause, skip, next, previous). De asemenea putem descărca melodia de pe server pentru a o asculta pe device-ul propriu.

Însă Casty a fost gândit în principal pentru a fi folosit de mai multi utilizatori simultan și constructiv. Astfel îți poți invita prietenii să se conecteze la rețeaua ta și să controleze player-ul de la distanță, fără să fie nevoiți să te deranjeze sau să folosească calculatorul tău pentru a schimba melodia, a pune pauză etc.

Totodată aplicația are un playlist inclus. Astfel putem căuta și adăuga mai multe melodii, iar acestea vor fi redate în ordine.

Interfața web este intuitivă, respectă Material Design și este optimizată pentru desktop, tabletă și telefon.

Tehnologii

Aplicație Java, cross-platform, open-source creată folosind Intellij IDEA Community Edition.
Interfața de configurare este creată cu Swing și JGoodies Forms.
Serverul inclus în aplicație poate fi hostat în LAN pe un port la alegere.
Front-end-ul este inspirat de Material Design și este optimizat pentru desktop, tabletă și telefon (cu ajutorul framework-ului Material Design Lite).
Aplicația folosește VLC-ul deja instalat pe calculator și librăria vlcj pentru a putea reda orice melodie.

Librării și tehnologii folosite:

Cerinte sistem

Orice sistem de operare cu:

  • Java Runtime Environment 8
  • VLC Media Player 2.2.x
  • Boxe
  • Conexiune la Internet
  • Browser Web (de preferat Google Chrome)

Realizatori

Răzvan Neacșu

  • Scoala: Colegiul Național “Nicolae Bălcescu”
  • Clasa: 12
  • Judet: Brăila
  • Oras: Brăila

Screenshots