Cateva intrebari

Salut.

E primul an in care particip la InfoEducatie asa ca sunt putin nelamurit :smiley:.
In primul rand, in regulament scrie:

Fiecare aplicatie (software) va avea un installer. Prin installer se intelege un singur program a carui rulare face posibila rularea aplicatiei pe orice sistem de operare standard (Win98, Win2000, WinXP) fara a solicita prezenta unor resurse suplimentare preinstalate. Langa acest program se pot afla si alte fisiere (de exemplu, installerul dumneavoastra poate fi un fisier bat care copiaza diverse fisiere, in diverse directoare).[/quote:kpqqur26]

In cazul asta, inseamna ca nu pot participa cu aplicatii Java si ca aplicatia trebuie sa ruleze neaparat si sub Windows 98 ? Daca da, cam naspa. Mai scrie in regulament:

[quote:kpqqur26]Prezentarea lucrarilor in concurs se va face pe calculatoare PC tip IBM


Putem prezenta totusi de pe laptopul propriu, atat timp cat demonstram ca programul merge cu succes si pe PC-ul pus la dispozitie ?

Si, pentru cine mai are rabdare … ce inseamna proba Open ? Sau mai exact, ce a insemnat ea, cam care au fost cerintele in ultimii ani (am vazut spre exemplu ca anul trecut la web a fost o aplicatie Mashup, dar la celelalte) ?

Salut.

Nu este obligatorie prezenta unui “installer” in sensul strict al cuvantului. Dupa cum zice in regulament, poate fi si doar un batch care copiaza/dezarhiveaza resursele necesare, dar poate nu trebuie nici atat.

Esential este sa ai toate dependintele necesare impreuna pentru a nu avea probleme cu instalarea si rularea pe calculatoarele de acolo. In varianta “minimala” poate fi o arhiva cu tot ce foloseste programul care numai o dezarhivezi si pornesti programul. Orice framework/runtime specific care il folosesti ar trebui sa se afle in arhiva/installer-ul cu programul pentru a evita probleme la instalare.

Daca sunt cerinte externe (server de baze de date sau altele) sa le specifici in cerinte sistem la inscriere.

Desigur ca poti sa vii cu program in Java. Doar in cazul asta ti-as recomanda sa ai cu programul si varianta de JRE/JDK folosita (JRE in general e pe calculatoare, dar de JDK nu are nevoie toata lumea. De asemenea eviti probleme de compatibilitate daca ai folosit API-uri dintr-o anumita versiune).

Instalarile se fac pe calculatoare in general cu o zi inainte de inceperea prezentarilor si va fi timp pentru verificat functionarea aplicatiei.

Legat de prezentarea de pe laptop-ul propriu, raspunsul este in general NU. Daca exista situatii exceptionale pentru care vrei asta, te rog sa le specifici la inscriere sau instalare.

Open-ul este proba in care intra primii 5 clasati de la fiecare sectiune si se realizeaza o aplicatie in 24h pe o tema data.
Anul trecut temele au fost(s-ar putea sa nu fi nimerit exact numele la unele):
- Web: Mashup la Galaciuc
- Soft Utilitar: Sound to Image, Image to Sound
- Soft Educational: Calator prin Univers

Multumesc pentru raspunsul detaliat!

Nu stiu daca este intentionat sau pur si simplu a aparut ceva neasteptat, dar nu ar fi mai bine daca ati lasa acces la lucrarile de la open de anul trecut, ca sa vada si cei care nu au mai fost un exemplu concret ? Cel putin mie, cand dau click pe orice lucrare de aici imi da eroare :neutral_face:.

Scuzati-mi double postul, dar altfel nu cred ca aparea ca am facut un update.

Problema s-a rezolvat