Cerinte sistem: Ruleaza pe P4 2000Mhz, 1.024MBRam
Am realizat ca de fapt eroarea este a mea.
In formularul de inscriere ar fi trebuit sa scriu "cerinte minime de sistem". Am modificat. :smile:
Cerinte sistem: Ruleaza pe P4 2000Mhz, 1.024MBRam
As mai avea o recomandare. pune filtru la uploadul screenshot-ului ca sa nu mai bage astia bmp-uri. Oricat am vorbi pe forum, vorbim degeaba. romanu-i tot roman.
M-am exprimat gresit. Chiar m-am exprimat gresit, n-am cum s-o dreg… Stiu ca asta-i posibil in Utopia …
Vivi, btw:
Ti se pare ceva omis in titlul paginii http://www.infoeducatie.ro:
“Infoeducatie, Galaciuc 2004 - concurs national de software educational si pagini web”
Edit:
Am vazut ca au disparut cateva posturi…
Post-urile le-am mutat eu pentru ca era o varza in topicul acesta. Le vei gasi la Soft:
Jocul meu…
Cat despre titlu, da, este gresit, dar dupa cum vezi in site (in prima pagina) denumirea este “concurs de software si pagini web”.
Toate bune si frumoase in cazul configuratiilor minime… dar mai sunt unele probleme. Daca eu nu folosesc prea multe resurse de sistem (practic ceea ce la mine este minim reprezinta de fapt si configuratia pentru care aplicatiile ruleaza aproape perfect) utilizez in schimb porturile de comunicatie. Am mai fost si la alte concursuri, iar in cazuri asemanatoare, ceilalti optau pentru comunicatia prin portul paralel, ceea ce mie-mi displace, sincer (pe de o parte lipsa de originalitate - toti pe paralel, de ce sa fiu si eu la fel?, pe de alta parte marea problema cu portul paralel sub Win XP…, unde multi au adoptat solutii mai putin ortodoxe)… in concluzie am optat pentru COM , iar acum sunt in mijlocul adaptarii software-ului pentru USB, care mi se pare mult mai de viitor.
Oricum, revenind la oile mele… am o singura mare cerinta:[b] doua porturi seriale libere pe computerul pe care prezint[/].
In cazul unui proiect din cele doua inscrise… am doua variante: ori prezint modul de lucru cu PCul si telefonul (lasand ca si anul trecut totul doar pe monitor), ori prezint totul fara telefon (caz in care iar nu pot dovedi ceea ce zic)… Si sunt chiar ofticat, intrucat anul trecut am fost - pe buna dreptate - depunctat pentru lipsa “probei practice”, iar asta vreau sa asigur acum.
Ma rog… pana una alta… pot fi sigur ca am aceasta lipsa de porturi seriale rezolvate? Nu de alta, dar la majoritatea computerelor noi, in cazul in care mai exista totusi portul serial, este singur…
SteelY
Oricum, revenind la oile mele... am o singura mare cerinta:[b] doua porturi seriale libere pe computerul pe care prezint[/].
In cazul unui proiect din cele doua inscrise... am doua variante: ori prezint modul de lucru cu PCul si telefonul (lasand ca si anul trecut totul doar pe monitor), ori prezint totul fara telefon (caz in care iar nu pot dovedi ceea ce zic)... Si sunt chiar ofticat, intrucat anul trecut am fost - pe buna dreptate - depunctat pentru lipsa "probei practice", iar asta vreau sa asigur acum.
Ma rog... pana una alta... pot fi sigur ca am aceasta lipsa de porturi seriale rezolvate? Nu de alta, dar la majoritatea computerelor noi, in cazul in care mai exista totusi portul serial, este singur...
Porturi seriale se gasesc cate 2 pe placile de baza din ziua de astazi care nu au placi video integrate, deci nu cred ca este o problema, dar cred ca ai avea mai mult de castigat daca te-ai chinui putin si ai face sa-ti mearga si pe usb, parerea mea…
In mod normal nu as avea probleme cu aceste adaptoare, dar in ultima vreme am tot felul de probleme ce ma afecteaza in mod indirect (de ex. mi s-a furat telefonul cu tot cu cablul atasat…) si deja alerg pentru telefon si cablu…
Iar la un adaptor pentru USB m-am gandit si eu, dar am incercat acum vreo 3 luni si am avut probleme, in sensul ca nu-mi recunostea cum trebuie si nu puteam comunica bine.
Oricum… zic sa incercati pe cat posibil sa aveti 2 porturi seriale libere, iar daca reusesc sa fac totul, atunci poate voi lucra direct pe USB… daca nu, nu.
am si eu o intrebare despre compatibilitati … daca servul de web apache-ul sa zicem …cat si php-ul necesita anumite setari … cum se va proceda? venim k servul nostru pe cd?
si mai si …dk ne trebe pear…daca cineva foloseste pear …sau are nevoie si de un imap …cum se va proceda? …instalarea pearului online e tricky … dar mai offline … astept un raspuns
Pentru Pagini Web, concurentilor li se vor pune la dispozitie Apache, Php, Mysql configurate standard.
Orice alte resurse sau configurari necesare vor trebui aduse de catre participanti, pe cat posibil sub forma unui installer care sa faca tot ceea ce este necesar (si sa nu suprascrie instalarile si configurarile noastre standard) pentru ca site-ul sa functioneze.
ce versiune de PHP???
In mod normal ultima versiune 4 lansata. Daca tu ai nevoie de alta cred ca poti veni cu ea la tine.
Ar fi un pic problematic daca s-ar folosi ultima varianta de PHP lansata, tinand cont ca tocmai a iesit PHP 5.0.0. Banuiesc ca prea putina lumea si-a portat aplicatiile pe v.5, diferentele fiind destul de mari, mai ales se segmentul de OOP.
Anyway, apropo de instalarea programelor cu interfata web, eu propun sa fie o statie cu Linux pt prezentari, tinand cont ca pentru windows exista doar niste versiuni portate pentru Apache, PHP, MySQL, care ruleaza mult mai incet. Dupa caz, fiecare concurent poate veni cu httpd.conf si php.conf propriu, dar mi se pare deplasat sa se faca cate o instalare pt fiecare proiect
si mai si …dk ne trebe pear…daca cineva foloseste pear …sau are nevoie si de un imap …cum se va proceda? …instalarea pearului online e tricky … dar mai offline … astept un raspuns
sisturix
Anyway, apropo de instalarea programelor cu interfata web, eu propun sa fie o statie cu Linux pt prezentari, tinand cont ca pentru windows exista doar niste versiuni portate pentru Apache, PHP, MySQL, care ruleaza mult mai incet.
sisturix
1) Nu e vb de teste de stress, e mai mult o chestie conceptuala;
2) Nu imi place sa-si dea lumea cu parerea in necunostinta de cauza :stuck_out_tongue: (formulari gen - "site-ul tau..")
:stuck_out_tongue:
te rog sa subliniezi in mesajul meu, unde am sustinut ca se simte diferenta la un singur user
pentru benchmark-uri, poti sa incerci www.google.ro, e posibil sa iti ofere raspunsuri la intrebari.
nu mi se pare comic faptul de a nu delimita clar o pagina web de o aplicatie cu interfata web.
sistemul de operare nu e un ‘detaliu’ tehnic.
Rein cam tarziu, dar asta este. In legatura cu versiunea PHP, as prefera sa fie 4 si nu 5. A subliniat sisturix inaintea mea de ce, plus ca mai apar niste probleme de compatibilitate si in plus multi provideri au ramas pe 4.3.6.
am si eu o intrebare: mysql configurat standard… ok am inteles… dar daca eu la site-ul meu am o baza de date numita “programe” de exemplu, in care am mai multe tabele cu diverse chestii in ele, eu cum fac? imi dati voi voie sa creez baza asta de date si cu tabelele in ea si cu tot ce e nevoie? plus ca in acele tabele e musai nevoie de niste informatii, o sa trebuiasca sa le introduc manual (sau in fine, cu un script automat) ? nu as putea sa vin de acasa cu fisierele care contin informatii deja facute si decat sa le copiez? sau cum se face?
lordbyron
mysql configurat standard...