ChatPal - Utilitar - Teleorman - Lucrari 2020 Online

Informatii generale

Descriere

Ai auzit de ChatPal? Nu?
Păi, acesta este momentul. ChatPal este o aplicație prin care ne dorim să facem lumea un loc mai bun, să ajutăm copiii să descopere că nu sunt singuri, să vadă că suntem alături de ei și îi sprijinim pentru a-și depăși problemele, fricile.
ChatPal este conceput special pentru a se adapta nevoilor copiilor a-i căror părinți au plecat în străinătate pentru un loc de muncă mai bun și pentru a ajuta la îmbunătățirea fiecărui aspect a-l vieții lor. Cercetarea „Impactul migraţiei părinţilor asupra copiilor rămaşi acasă” şi-a propus să evidenţieze impactul pe care plecarea părinţilor îl are asupra bunei dezvoltări a copiilor, nevoile pe care aceşti copii le au pe perioada lipsei părinţilor, şi de asemenea, pe baza nevoilor evidenţiate, să recomande şi să dezvolte cele mai potrivite tipuri de servicii pentru acest grup ţintă.   
Intervențiile programului sunt structurate în cadrul a trei componente principale:
  1. De vorbă cu prietenii - în momentul plecării părinților la muncă în străinătate, copiii experimentează sentimente de abandon, neajutorare și vulnerabilitate. Pentru a face față acestor sentimente, copiii reacționează în funcție de exemplele avute în jurul lor, adică în funcție de reacțiile manifestate de persoanele adulte atunci când acestea au trecut la rândul lor prin perioade dificile. Astfel, sunt copii care, în urma plecării părinților, devin retrași și evită contactele sociale, dar și copii care devin temători și ocolesc experiențele noi. Prin această secțiune de chat copiii ar putea interacționa cu alți copii care trec prin aceleași probleme și ar putea discuta liber trăirile lor.
  2. Noi vă ascultăm - servicii de consiliere prin care copiii pot cere sfaturi. Copilul se poate confrunta, în diferite etape ale dezvoltării sale, cu anumite probleme emoţionale și comportamentale, precum şi cu diferite tulburări care îi pot împiedica dezvoltarea. Pentru acesta poate deveni foarte dificil să gestioneze de unul singur anumite comportamente problematice, de aceea ajutorul de specialitate devine necesar.
  3. Să petrecem timpul împreuna (socializare prin artă) - copiii pot socializa sau pot petrece timpul împreună armonizați de muzică, dans, film... Arta le deschide sufletul și le vindecă temerile. Pentru fiecare copil, psihoterapia și, în special, terapia prin artă, ar fi acel loc liniștit, vorba plăcută și caldă, un loc de refugiu, locul unde sufletul se poate odihni măcar pentru o clipă. Dacă un copil trăiește într-un spirit de acceptare și prietenie, el învață să găsească iubirea pretutindeni. 
    

Tehnologii

Ca si tehnologii, ChatPal utilizeaza Blockly, alaturi de Firebase pentru bazele de date.

Cerinte sistem

Sistem de operare: Android

Realizatori

Ana Madalina Radu

  • Scoala: Colegiul National de Informatica Tudor Vianu
  • Clasa: 9
  • Judet: Teleorman
  • Oras: Videle

Screenshots

Linkul catre GitHub pare gresit.