Chronicy - Utilitar - Vâlcea - Lucrari 2019 Online

Informatii generale

Descriere

Programul Chronicy are ca scop îmbunătățirea semnificativă a modului de lucru și de desfășurare a activităților, fie ele la serviciu sau acasă.
În orice proiect și în orice activitate există nevoia de a-ți urmări progresul și nivelul de dezvoltare. Ca o consecință a acestei cerințe, am dezvoltat Chronicy, un program care înregistrează etapele succesive ale acțiunilor dintr-o aplicație țintă. Spre deosebire de alte programe care necesită ca utilizatorul să introducă datele manual pentru fiecare etapă dintr-un lanț de acțiuni, Chronicy oferă un mod alternativ, automat de urmărire și preluare a acestor etape. Acest mod automat, când este activat în aplicațiile suportate, urmărește acțiunile din acele aplicații și le comunică instanței Chronicy în timp real, fără ca utilizatorul să aibă măcar aplicația în modul focused. Programul permite, de asemenea, intercalarea manuală a propriilor etape într-un anumit șir deja existent, astfel încât se poate obține un șir mixt format din etapele automate generate de o aplicație și etapele inserate manual.

Tehnologii

Programul a fost dezvoltat folosind limbajul Swift, pe platforma macOS.
Prin tehnologiile folosite se asigură cel mai mare nivel de performanță și de securitate datorită optimizărilor făcute de către Apple, respectiv datorită tehnologiei App Sandboxing care protejază atât sistemul de operare, cât și aplicația în sine.
Ansamblul aplicației este alcătuit din modulul principal (Chronicy Main) conectat la aplicațiile monitorizate prin extensii (Chronicy Extensions). Pentru a putea fi monitorizate, aplicațiile țintă au nevoie de o extensie care permite conectarea între Chronicy Main și aplicația monitorizată. Aceste extensii sunt „injectate” în aplicația montorizată.
Extensiile vor putea fi dezvoltate pentru diferite aplicații de pe diferite platforme, astfel încât modulul principal Chronicy Main va putea monitoriza aplicații de pe diferite platforme (Windows, macOS, Linux), nu numai cele de la Apple, inclusiv pe cele mobile (iOS, Android), cu condiția ca aplicațiile respective să suporte implementarea unui sistem de extensii (plugin-uri) prin intermediul unui SDK. În faza finală, sincronizarea, stocarea datelor și conexiunea modulului principal (Chronicy Main) – aplicație monitorizată se vor face prin intermediul iCloud, astfel încât Chronicy va putea înregistra progresul diferitelor acțiuni ale unor aplicații care nu sunt neapărat instalate local.

Cerinte sistem

macOS 10.14

Realizatori

Alexandru Bogdan Istrate

  • Scoala: C. N. Alexandru Lahovari
  • Clasa: 11
  • Judet: Vâlcea
  • Oras: Râmnicu-Vâlcea

Screenshots