Cinematografia- Cea de-a7a Arta - Soft - Suceava - 2009 Nationala

Informatii generale

 • Categorie: Soft
 • Judetul: Suceava

Descriere

Intrucat categoria “Multimedia” nu exista oficial la faza nationala a concursului InfoEducatie, echipa noastra a decis sa se adapteze la categoriile existente ale concursului si isi prezinte, totusi, lucrarea.
Filmul va fi inclus intr-o micuta „platforma” si va servi drept material didactic. Pana la data concursului speram ca „platforma” sa inglobeze majoritatea caracteristicilor pentru un soft educational, cum ar fi sistemul de testare, modalitati multiple de insusirea materialului oferit spre studiu, etc…
Ne-am propus ca softul sa trateze subiectul „Arta cinematografica”, iar filmul nostru sa fie o aplicatie a teoriei prezentate de noi.
Aplicatia va contine:
Un dictionar tematic
O galerie de imagini
Trei lectii (Scurt istoric,Scenariul,Arta cinematografica)
Un sistem de testare
Posibilitatea de a personaliza aplicatia.

Mai multe imagini putiti gasi aici:
http://www.giga-software.com/Download/Proiecte/angel/Multimedia/
Sinopsis
Accidentele rutiere afectează mai ales tinerii între 5 şi 25 de ani, mai mult de 45% dintre victime fiind în rândul acestora. În România, zilnic au loc, în medie, 20 accidente grave, care au ca rezultat, anual, peste 3000 morţi şi 7000 de răniţi.
Pornind de la această cruntă realitate, filmul Domino de suflete, realizat de elevii Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, îşi propune să le ofere oamenilor o altă perspectivă in privinţa accidentelor rutiere. Sunt şoferii singurii vinovaţi de aceste tragedii?
Domino de suflete este povestea unei familii obişnuite care, într-o zi de primăvară, s-a dus să-şi ia fiica de la scoală. În tot acest timp, şoferul unui taxi este chemat de o studentă care întârzie la cursuri, însă aceasta este reţinută de faptul că şi-a uitat temele şi de un telefon primit. În timp ce familia îşi duce copilul la o îngheţată şi la o plimbare, şoferul este nevoit sa oprească de nenumărate ori din cauza unor elevi care trec strada neatenţi. Desigur, motivele lor sunt diverse şi se potrivesc elevului de azi: primul elev întârzie la ore, cel de-al doilea chiuleşte de la un test pentru care nu se pregătise, iar cel de-al treilea se grăbeşte să meargă să sărbătorească cu prietenii nota bună luată în teză.
Filmul este bazat pe ideea efectului de domino, în care fiecare eveniment este efectul altuia şi, la rândul lui, este cauză pentru un alt eveniment. Dacă studenta nu ar fi fost în întârziere, dacă nu ar fi vorbit atât de mult timp la telefon, dacă cei trei elevi s-ar fi asigurat înainte sa treacă strada astfel încât şoferul să nu mai fie nevoit să oprească, familia nu ar fi sfârşit călcată de acel taxi.

Tehnologii

Sony Vegas Pro 8.0, MS Visual Basic 6.0, Adobe Photoshop CS3, MS Acces

Cerinte sistem

Sistem de operare Windows XPVista

Realizatori

Covrig Alina Alexandra

 • Scoala: CN “Stefan cel Mare”
 • Clasa: aXa
 • Judet: Suceava

Cojocariu Vlad Ionut

 • Scoala: CN “Stefan cel Mare”
 • Clasa: aXa
 • Judet: Suceava

Cirja Mihai Vasile

 • Scoala: CN “Stefan cel Mare”
 • Clasa: aXa
 • Judet: Suceava

Coman Florin Alexandru

 • Scoala: CN "Stefan cel Mare
 • Clasa: aXa
 • Judet: Suceava

Alti realizatori

Simioniuc Ioana Alis, clasa aXa, CN “Stefan cel Mare”

ScreenshotsBuna sunt si eu interesat de aceasta categorie inexistenta la Galaciuc asa ca asi vrea sa va adresez cateva intrebari.
Ca realizatori ati trecut toti actorii, sau ati trecut persoanele mai importante din echipa, cum ar fi regizorul,cameramanul, realizatorul softului, montajului?
Daca softul este facut de voi, cum imbinati filmul cu teoria si cu restul “platformei”.
Ve-ti pune accentul pe soft, sau pe film?
Astept raspunsurile voastre, o zi buna.

Salut!
Ca realizatori sunt trecute doar “persoanele mai importante”.
Accentul este pus pe soft, filmul fiind o aplicatie a teoriei prezentate.

Alina

Salut!
Ca realizatori sunt trecute doar "persoanele mai importante".
Accentul este pus pe soft, filmul fiind o aplicatie a teoriei prezentate.Ai omis asta...
andrei_andrei

Daca softul este facut de voi, cum imbinati filmul cu teoria si cu restul "platformei".E ok ca echipa ta a fost capabila de "sacrificii", au trimis doar persoanele care pot raspunde la intrebari si aduce un premiu filmului.
Am vazut ca in prezentarea voastra ati vorbit de un sistem de testare, intrebariri\exercitiile le ve-ti plasa pe film sau pe teoria pe care o prezentati ?

Softul va contine un player propriu sau va folosi unul existent ?

Nu, vom folosi un ActiveX din cadru celor oferite de Visual Basic, si mai exact ActiveX-ul de la playerul din Windows(Windows Media Player), nu are rost sa reinventam roata doar pentru a prezenta un clip…
Iar testele de evaluare vor fi plasate pe teorie.