Colegiul National Iasi - Web - Iasi - 2006 Nationala

Informatii generale

 • Categorie: Web
 • Judetul: Iasi

Descriere

Pagina de Internet a uneia din cele mai vechi institutii de invatamant din tara (178 de ani). Site-ul este construit in stil protal (panel-uri in stanga si dreapta, iar in centru pagina propriu-zisa) si este structurat in doua parti: informativa si interactiva. Contine elemente unice in randul site-urilor de licee: lista completa a fostilor absolventi ai scolii (peste 11.000), lista fostilor profesori, etc.
Partea interactiva contine bulletin board-uri pentru fiecare clasa, un calendar cu evenimente in Iasi (cu posibilitatea de adaugare de noi evenimente), etc.
Site-ul este disponibil in doua limbi.

Tehnologii

XHTML 1.0 Transitional, CSS, JavaScript, PHP (o varianta modificata a clasei FastTemplate), MySQL, Actionscript v2.0, RSS2

Cerinte sistem

Pentru utilizator: orice browser (site-ul este cross-browser)
Pentru server: LAMP (Linux / Apache v2.0.58 / MySQL v5.0 / PHP v5.1.4)

Realizatori

Dobrila Tudor-Alexandru

 • Scoala: Colegiul National Iasi
 • Clasa: XI
 • Judet: Iasi

Chelsau Ariel

 • Scoala: Colegiul National Iasi
 • Clasa: XI
 • Judet: Iasi

Screenshots


imi place designul. e “curat” => elegant :smiley:

Si felicitari pt medalie :stuck_out_tongue:

ciprybalea


Si felicitari pt medalie :stuck_out_tongue:


Imi parea mie cunoscut :smile:
Arata foarte bine si pare sa isi indeplineasca scopul(nu am apucat sa ma uit peste tot).

On a small note, se putea folosi mai bine css-ul(vezi multimea de margin-left:10px)
 1. De ce e in engleza “If you can’t see this flash movie, click here to enter the site.”?

  2) La ‘evenimente’ textul iese putin din chenar (am incercat pe FF si pe IE).  Per ansamblu, un site f bun.
alecs

1) De ce e in engleza "If you can't see this flash movie, click here to enter the site."?
2) La 'evenimente' textul iese putin din chenar (am incercat pe FF si pe IE).

Per ansamblu, un site f bun.Nu e varianta finala a site-ului. Exista unele lucruri, spre exemplu la skinul Light Blue unele poze care nu sunt in ton cu restul site-ului, care vor suferi modificari, astfel incat la faza finala totul sa fie pus la punct. Multumesc pentru sugestii oricum :laughing:

Nu inteleg o chestie, ce motive am sa devin membru pe site-ul unui liceu?

Asta este si problema acestor site-uri … zic din proprie experienta sunt si eu admin la site-ul liceului meu cel mai greu e sa mentii traficul … adica eu am avut in dec 200-250 de utilizatori zilnic ! SI acuma daca am 150 pe saptamana e ceva :neutral_face: ! Cat timp e actualitate pe el e OK dar el se adreseaza la fff putini utilizatori … oricum site-ul este bine realizat ! Mult succes

Chestia sa mentii trafic pe un astfel de site nu este un lucru important in mod deosebit. Site-ul vinde imaginea liceului pana la urma, ideea este sa se stie de el, sa stie lumea ca acolo poate gasi orice informatie legata de activitatea liceului. Site-ul are public tinta, nu intra omul acolo sa se distreze. De aceea chestia cu membri nu o inteleg.

Site-ul este constitutit , pe langa partea informativa, ca o comunitate, comunitatea Colegiului National Iasi. Devenind membru ai acces la alte persoane din aceasta comunitate, cu care poti coresponda (de exemplu profesori din cadrul liceului, directiune). Prin bulletin board (disponibil pentru fiecare clasa), se pot organiza activitati spre exemplu. Este si o zona cu evenimente in Iasi si sunt si alte chestii interesante :

-test de cultura generala cu clasament

-test de orientare profesionala - f putini elevi stiu ce vor sa devina in viitor, acest test le ofera niste sfaturi (testul este preluat del la psihopedagogul scolii, deci nu e vrajeala)

-poti afla ce elevi din cadrul liceului sunt nascuti in ziua curenta

-iti poti crea un profil, astfel incat daca cineva cauta detalii despre un coleg de liceu, este mult mai usor

-etc.

Este util de exemplu si in vacanta, cand nu te mai vezi cu profesorii si poate vrei sa le transmiti un mesaj.

Prin zona de membri, reunim pe toti cei care au legatura cu liceul (elevi, profesori, fosti elevi, chiar si parinti, etc). De aceea este utila zona de membri, chiar daca ea se adreseaza doar unora dintre vizitatorii paginii.