Comentati!

Incepand de azi, au aparut doua lucruri noi la inscrierile infoeducatiei.1. recomandarea de a trimite un demo la inscriere pentru a face munca organizatorilor mai usoara.2. posibilitatea de a comenta lucrarile inscrise. pentru ca nu e foarte stricta autentificarea celor care comenteaza, va rog sa nu abuzati si sunt convins ca vor fi comentarii de bun simt.enjoy.

Buna idee vivi. Dar cei care s-au inscris vor mai putea trimite un demo? (Nu vorbesc in nuemele meu)

Da, ii vom ruga sa trimita prin email (le vom scrie la adresele date la inscriere).

Prima parte suna chiar bine… desi nu sunt sigur CUM va usura asta munca organizatorilor. Si mai departe, acest demo banuiesc ca se uploadeaza - daca da, care e limita de spatiu pe care sa-l ocupe.Cat despre comentarii, sunt bine venite, desi nu stiu cat de pertinente si/sau oportune pot fi acestea intr-o oarecare necunostiinta de cauza (cat de multe pot sa stii despre o pagina web sau despre un soft dupa ce citesti o scurta descriere si vezi 3 screenshot-uri? pana nu vezi lucrarea “in actiune”, nu poti spune prea multe).

Da… am vazut… limita e 10 MB… scuze pentru intrebarea cu raspunsul evident.Aceia dintre noi care s-au grabit sa se inscrie inainte de a fi disponibila facilitatea SEND DEMO VERSION, cum pot face sa trimite si ei…?

pana nu vezi lucrarea "in actiune", nu poti spune prea multe[/quote:nylh95nw]
Pentru ce este demo-ul??? Ma rog, in afara de partea cu "ajutatul" orgranizatorilor, nici io nu vad cum poate sa-i ajute.

Aceia dintre noi care s-au grabit sa se inscrie inainte de a fi disponibila facilitatea SEND DEMO VERSION, cum pot face sa trimite si ei...?
[quote:nylh95nw]Da, ii vom ruga sa trimita prin email (le vom scrie la adresele date la inscriere).
:D

Chiar m-am gandit la asta de mult dar am uitat sa propun treaba cu comentariile.Trebuie demo si la pagini web? La unii am vazut ca aveau si uploadate site-urile.

Cei care nu ati mai fost la InfoEducatie probabil nu stiti ce aglomeratie este la instalare. Prin trimiterea unui demo inainte se remarca mai multe avantaje. O parte din aceasta aglomeratie se poate evita, iar daca cineva isi rataceste lucrarea pe drumul spre faza nationala, el poate fi salvat de varianta demo pe care a trimis-o inainte.Mai mult decat atat, prin trimiterea unui demo organizatorii isi pot forma o idee mai buna despre cerintele tehnice de instalare ale lucrarilor.Per total, ideea de a trimite un demo inainte este una buna prin avantajele oferite si recomandam exploatarea ei de catre participanti spre avantajul acestora.

Dupa cum probabil ca multi dintre voi stiu, la terminarea concursului fiecare judet primeste un CD care contine demo-uri pentru majoritatea lucrarilor (unele nu pot fi incluse datorita dimensiunii foarte mari), rezultatele, lucrarile de la open, etc. In fiecare an, aceasta selectie a demo-urilor ia destul de mult timp deoarece trebuiesc renunite lucrarile de la toate comisiile, unii concurenti prezinta o varianta “full”, dar doresc doar un demo sa se regaseasca pe CD, etc. Prin upload-ul demo-ului pe site toate aceste operatii sunt mult simplificate.Sunt necesare demo-uri si pentru aplicatiile web. Vor fi incluse pe CD (ca si in anii precedenti) variante complet functionale de Apache, PHP, MySQL. Singura problema care apare este in momentul in care se doreste operarea de modificari pe baza de date, dar cum este vorba doar de un demo nici nu este nevoie. Puteti evita aceste situatii destul de usor. Spre exemplu, puteti ocoli obligativitatea inscrierii pentru accesarea anumitor sectiuni ale site-ului prin crearea unui cont generic si oferirea informatiilor de login pe prima pagina.Pentru proiectele de web trebuie sa creati o arhiva care sa contina atat fisierele efective (HTML, PHP, imagini, etc) cat si un fisier SQL cu dump-ul bazei de date si un readme in care sa specificati numele bazei de date, numele de utilizator si parola pentru conectarea la MySQL, eventualele extensii PHP de care aveti nevoie (daca este cazul).Pentru site-urile dinamice aveti si posibilitatea de a trimite un demo care sa contina doar fisiere HTML statice (salvate din paginile generate dinamic) dar trebuie sa aveti grija la realizarea legaturilor corecte intre pagini.

pt site-urile dinamice care vor sa-si puna doar fisiere HTML si au multe link-uri pot opta pentru WinHTTrack, WebCopier sau Website Extractor. Calculeaza ele link-urile si usureaza munca.

La ce adresa de mail trebuie sa trimitem demo-ul (noi, astia care s-au grabit cu inscrierea)???

Krueger

La ce adresa de mail trebuie sa trimitem demo-ul (noi, astia care s-au grabit cu inscrierea)???


v4iATyahoo.com

Bineinteles ca au aparut si aceia care in comentarii depasesc niste limite de bun simt si se folosesc de anonimat pentru a calomnia neargumentat.De fiecare data ma intristeaza cand se intampla asta.V-as ruga pe toti sa nu mai divagati de la subiect prin comentariile la adresa lucrarilor, altul este scopul acelor comentarii. Bafta la admitere puteti sa va urati in alte parti, pe bune.

ok, ok … imi cer scuze ca i-am urat omului bafta la admitere :stuck_out_tongue:

ideea cu comentariile dupa ce vezi un screenshot, doua nu mi se pare chiar asa de reusita.multi romani comenteaza aiurea numai de dragul de a o face. nu iti poti da seama decat de aspectul grafic al site-ului/softului dintr-un screenshot.e ca si cum ai comenta o poza cu ceva descriere si cu numele fotografului.nu se rezolva nimic prin comentariile acestea (parerea mea)

“Comentariile” există tocmai pentru că un screenshot şi o descriere succintă sunt rareori de ajuns. Cu ajutorul “comentariilor” se pot pune întrebări în mod public şi organizat despre o lucrare.Carevasăzică ne edificăm, nu ne dăm cu părerea. :wink:

O poza (buna) face cat o mie de cuvite. Screenshot-ul ar trebui sa fie ceva reprezentativ pentru program.

Nu cred ca vei vedea un program de kacking, roz cu inimioare si floricele. :fearful:

kacking?

Sau orice alt program pentru cei care au trecut de gradinita. (nici chiar), dar un program serios trebuie sa aiba si o interfata grafica pe masura. :sunglasses:

Si o interfata cu “inimioare” nu poate fi o interfata grafica pe masura?