Concrete - Web - Neamt - 2014 Online

Informatii generale

  • Categorie: Web
  • Judetul: Neamt

Descriere

Website-ul oferă informații relevante despre o
firmă care produce și comercializează garduri
prefabricate din beton armat.
Este hostat pe www.000webhost.com, website
ce oferă hosting gratuit. Website-ul rulează doar pe o pagină PHP defapt, doar conținutul paginii schimbându-se în funcție de pagina aleasă în meniu. Se folosește un sistem template realizat în PHP, folosind variabile de tip GET, pentru a identifica pagina curentă pentru afișare, și a schimba doar conținutul paginii în funcție de aceasta. Header-ul, meniul și footer-ul rămân aceleași în fiecare pagină, doar conținutul paginii schimbându-se în funcție de pagina selectată în meniul principal. Cu ajutorul fișierului ”.htaccess” se elimină din URL secvența ”.php”.
Meniul principal este finisat cu CSS și funcționalitatea acestuia este redată cu jQuery. La hover, meniul suferă schimbări în culoarea fundalului și a fontului. De asemenea la hover-ul elementului ”Garduri” un meniu dropdown va apărea.
Majoritatea paginilor conțin un slider de imagini. Slider-ul este implementat prin jQuery. Slider-ul, pe partea stângă afișează imaginile în miniatură (thumbnail), și pe partea dreaptă afișează imaginea cu dimensiunea ei normală. De asemenea pe partea stângă a slider-ului, în funcție de numărul de imagini de pe respectiva pagină, poate apărea și numărul de pagini de imagini, care permite utilizatorului de a se muta de pe o pagină din slider pe altă pagină din slider. În partea dreaptă a slider-ului sunt 2 butoane, de ”previous” și ”next” pentru a trece la precedenta, sau următoarea imagine din slider.
Pagina ”Contact” conține un formular de contact pentru a permite clienților să trimită mesaje proprietarului website-ului. De asemenea în pagina ”Contact” un iframe ”Google Maps” este implementat pentru a indica clientului zona în care este localizat sediul firmei.

Tehnologii

XHTML, CSS, JavaScript, jQuery, PHP

Cerinte sistem

Website-ul este compatibil cu browser-ele urmatoare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari.

Realizatori

Predoaia Ionut - Daniel

  • Scoala: Colegiul National “Stefan cel Mare”, Targu Neamt
  • Clasa: a 12-a
  • Judet: Neamt

Ganga Ecaterina

  • Scoala: Colegiul National “Stefan cel Mare”, Targu Neamt
  • Clasa: a 12-a
  • Judet: Neamt

Screenshots