Contester - Utilitar - București - Lucrari 2019 Nationala

Informatii generale

Descriere

Contester este o aplicație Android care acționează ca un agregator pentru activități extra-curriculare. Orice student de liceu poate beneficia de utilizarea acestei aplicații, deoarece afișează toate competițiile și / sau olimpiadele disponibile în domeniul (domeniile) de interes într-un mod accesibil și ușor de citit pe propriul telefon mobil.
Este foarte flexibil, toate concursurile noi sau orice modificare a celor existente sunt actualizate instantaneu pe telefoanele utilizatorilor. Acestea primesc notificari in legatura cu schimbarile ce pot interveni asupra concursurilor, cat si notificari de instiintare cu privire la termeul limita al unui concurs.
Principalul public vizat pentru această aplicație este reprezentat de elevii de liceu din România care sunt interesați să participe la activități extrașcolare. În prezent, nu există o soluție similară și există o nevoie reală pentru această aplicație, conform feedback-ului din partea mai multor elevi care susțin că rateaza participarea la activități din diferite motive.(Concluzie in urma unui chestionar creat de noi, complatat de 130 de elevi).

Tehnologii

Contester este o aplicatie pentru sistemul de operare Android realizata in Android Studio (Limbaj de Programare:Java). Aceasta consta in trei interfete principale(Home,Concursuri,Calendar) si un Panou de Control cu mai multe optiuni(Setari,About,Add a Contest, etc.). Navigarea in aplicatie se realizeaza prin fragmente avand activitati doar cand se schimba focusul principal al actiunilor(Register,Login,Main,Control Panel). Scopul principal al aplicatiei este de a oferi un loc centralizat si usor de folosit pentru toate concursurile adresate liceenilor. Astfel, aplicatia foloseste pentru back-end o baza de date in timp real (Google Firebase), in care sunt stocate concursurile, detaliile, imaginiile dar si informatiile utilizatorului. Prin intermediul bazei de date putem trimite notficari(atat pe email cat si pe telefon) pentru a anunta deadlineuri si modificari. Pentru adougarea concursurilor in baza de date, am realizat o interfata Web cu react.js, ce este in prezent hostata cu Heroku la adresa: web-contester.herokuapp.com, utilizand in preponderenta biblioteca MaterialUI pentru crearea elemetelor de design. Interfata Web este destinata in mod exclusiv organizatorilor de concursuri, care se pot autentifica cu un cont aprobat de catre Administratorii platformei si pot adouga noi concursuri sau updata pe cele existente . Aceasta consta intr-un formular de adougare a noi concursuri si o lista a concursurilor existente (afisate cu ).

Cerinte sistem

minim sdk version 21(Android 5.0 (Lollipop) )
recommended Android 6.0(marshmallow) and up
recommended 1.5Gb Ram
Internet connection
Storage min 150MB (?)

Realizatori

Alexandru Constantin

  • Scoala: Colegiul National de Informatica Tudor Vianu
  • Clasa: 11
  • Judet: București
  • Oras: Bucuresti

Alexandru Cristian Cazacu

  • Scoala: CNI Tudor Vianu
  • Clasa: 11
  • Judet: București
  • Oras: Bucuresti

Screenshots