Cum sa ne facem o firma si despre legea 8 a drepturilor de autor - Prezentari 2006 Nationala

Descriere

Proprietatea intelectuala este o mare problema in Romania. Tinerii sunt destepti si creativi dar sunt exploatati de companii care le cumpara munca pe nimic. Ce e de facut?

Autori

  • Emil Onea - Profesor, vicepresedinte UPIR

  • Tiberiu Socaciu

:smiley: Vad ca cineva se gandeste si la noi :laughing: Chiar trebuia un seminar din asta, care sa aiba aplicabilitate practica 100% pentru toti participantii. Astept cu interes sa vad ce aflam :smile:

Unii tineri din pacate isi vand munca pe nimic, o companie n-ar cumpara-o pe nimic daca nu s-ar vinde pe nimic.

intradevar … multi se lasa vrajiti de firmele care ii contracteaza si ajung sa-si vanda munca pe nimica. Totusi o mica (sau mare) parte din vina se regaseste in mentalitatea unora dintre tineri. Nu ne ramane decat sa “testam” un pic terenul inainte sa ne avantam in el !

E greu de spus, capacitatea de negociere e mica probabil la unii elevi. O companie va juca tare, iti va propune orice ca sa iasa cat mai ieftin, este evident, nu e vina lor dar asa e filmul. Tu trebuie sa joci tare si sa stii sa iti vinzi munca, sa stii sa-i arati clientului valoarea reala a produsului etc., sa-l faci sa inteleaga de ce costa atat. Daca iti ofera 100 Euro si nu te baga in seama desi proiectul tau valoreaza de 5 ori mai mult il lasi in pace.

Mega_Bytu

Daca iti ofera 100 Euro si nu te baga in seama desi proiectul tau valoreaza de 5 ori mai mult il lasi in pace.Cam asa ar trebui sa facem. Problema e ca, pana ajungi sa iti faci un portofoliu, sa ai un pic de "spate", nu ai de ales... Cam accepti sa joace ei mai tare, si tu ramai in dezavantaj. Nimeni nu se ia de sireturi cu tine, daca ceri un pret mai mare, care poate fi pe buna dreptate mare, insa nu ai cu ce sa demonstrezi ca asa e pretul.

In principiu itzi negociezi un salariu si sefu , te-ar calari , k sa lucrezi mai mult.

Si nu vad de ce ar fi altfel, dak atzi fii voi sefi ce atzi face ?

Oricum salariile Entry-Level in IT sunt mult mai mari decat salariul minim pe economie , care-l cashtiga oameni care muncesc din greu.

(Personal mi se pare mai greu sa gateshti sau sa spargi asfaltul la 35’C decat sa scrii un program, dar asta e parerea mea)

Si ce dak firma face 15000 $ pe munca pe care tu ai luat 200, nu corectitudinea domina ci interesele, se cheama economie de piatza :wink: