Curs de grafica!

Ce ati zice daca am face un fel de curs de compozitie si grafica, sau macar sa puna toata lumea aici SFATURI si exemple frumoase?emil

M-am intors pentru ca idea aceasta mi se pare cea mai constructiva dintre toate si m-a incantat nespus.


Iata parerea mea despre grafica


O pagina nu trebuie sa aiba decat maxim 2 culori de baza si nuantele acestor culori; Deja daca sunt mai mult de 2 culori predominante treaba arata a kitch . in cazul in care nu folosim fondul alb eu recomand folosirea unei singure culori de baza cu nuantele acesteia


Imaginile trebuie sa aiba ceva in comun si cred ca imaginile trebuie sa fie de celt mult 3 marimi diferite desi eu prefer doar doua marimi de imagini.


In cazul in care culoarea background-ului nu este alba sau neagra imaginile trebuie adaptate in photoshop (diminuarea luminozitatii, eventual schimbarea fondului pe care este imaginea sau un efect de “tint” spre una din culorile de baza ale paginii sunt doar cateva din efectele care pot fi folosite.)


Font-urile ceva mai patratoase imi plac mai mult decat cele rotunjite


Nu cred de exemplu ca au ce cauta font-urile ce imita scrisul de mana.


Nu trebuie alaturate niciodata culori care se afla in contrast cromatic


Prea multe efecte de dimensiuni mari obosesc ochiul si distrag atentia


Cred ca mai degraba ar trebui folosite doar cateva efecte “mari” ,simple si in rest putem folosi cateva efecte mici care incanta ochiul si nu il deranjeaza . Deasemenea o pagina care “sta” in permanenta devine destul de plictisitoare.


am sa-mi inchei acest post cu o veste:


ANUL ASTA ROSUL SI CREMUL SUNT LA MODA (in web design nu in moda)


BYE