Cytis - Roboti - Maramureș - Lucrari 2022 Nationala

Informatii generale

Descriere

De câte ori ai mers la o tură cu bicicleta și ai uitat să îți verifici presiunea din roți înainte de a pleca? Sau Poate ai decis să o iei pe macadam când aveai în plan doar asfalt lin și te-ai cam zdruncinat. Dacă ai pățit acestea, ei bine, Cytis îți poate veni în ajutor, dându-ți posibiliatea de a-ți regla presiunea direct de la telefon, sau orice dispozitiv cu bluetooth, acesta așteptând comenzile tale pe butucul roții. Din când în când va trebui schimbată canistra de aer.

Tehnologii

Pentru început, acest proiect are două jumătăți: interfața web și dispozitivul în sine. Interfața web este construită în Ruby on Rails și configurată ca un Progressive Web App, pentru a putea fi instalată. Pe site este posibilă creearea unui cont(pentru autentificare am folosit Devise). Comunicarea este realizată folosind tehnologia Web Bluetooth. Dispozitivul este bazat pe un Arduino Nano cuplat cu un modul HM-10 pentru bluetooth. aerul de intrare este preluat dintr-o canistră de CO2, iar întreaga instalație este montată pe butucul roții pentru a încurca mai puțin.

Proiectul se află în stadiul de prototip, o variantă de producție fiind mult mai mică și mai fiabilă, însă am fost limitat de buget

Funcțiile principale:
Procesează comenzile de la interfața web
Citește presiunea actuală
Umflă cauciucul
Dezumflă cauciucul

Tehnologii utilizate:
Arduino - partea fizică
Ruby on Rails - backend-ul interfeței web
HTML, CSS, JS - frontend-ul interfeței web
Web Bluetooth - comunicarea cu dispozitivul fizic - limitează browserul ce poate fi utilizat
PWA - permite instalarea site-ului

Cerinte sistem

Dispozitiv cu bluetooth, care poate accesa Internetul folosind Chrome(sau derivat) sau Opera

Realizatori

Silviu Andrei Pontoș

  • Scoala: Colegiul Național Dragoș Vodă
  • Clasa: 11
  • Judet: Maramureș
  • Oras: Sighetu Marmației

Screenshots