De ce? Cum? - Multimedia - Vrancea - Lucrari 2022 Nationala

Informatii generale

Descriere

Larisa Odile este o tânăra vrăjitoare puternică dintr-o familie cu istorie și cu un viitor strălucit în față, însă numai cu numele și aparența. Adevărul este că, de când era o copilă puterile ei nu o ascultau iar acum situația s-a agravat. Toată lumea ei este dată peste cap atunci când familia sa dispare în mod misterios, iar singurul ei scop devine găsirea acesteia.
Știe că singură variantă să își ducă la îndeplinire misiunea este să găsească Piatra Filozofală, care înafară de proprietatea ei de a își face posesorul extrem de bogat și de ai oferi darul nemuririi, poate aduce și cunoaștere absolută asupra tainelor universului.
Pe măsură ce Larisa este atrasă în mijlocul intrigilor și a secretelor, își găsește un aliat neașteptat și ne aruncă într-un vârtej de întâmplări pline de suspans. Dar o să reușească ei? Sau o să se împotmolească în nisipurile disperării?
De-a lungul timpului, artă a cunoscut diferite metode, acceptate prin diferite medii, însă ceea ce a făcut arta întotdeauna este să spună o poveste. Una dintre cele mai noi forme de artă ale secolului XX este reprezentată de benzile desenate. Teoreticienii actuali o consideră a noua artă, care cuprinde tehnicile artei secvențiale.
Elementul de bază al unei narațiuni grafice este caseta, iar cea mai simplă structură de benzi desenate constă din două casete adiacente în care este desenată secvența narativă, plus un element de bază, dar adesea trecut cu vederea: spațiul alb dintre casete, unde ochii cititorului completează povestea.
Bandă noastră desenată este inspirată de manga japoneză, care la rândul său este puternic influențată de artă clasică asiatică, în special de artă chineză. De asemenea conține motive alchimice ( piatră filozofală, simboluri alchimice), mitologice ( vrăjile sunt scrise cu ajutorul alfabetului runelor nordice), botanice ( florea din primul episod - Aconitum napellus, sau popular, Carul lui Venus).

Tehnologii

Proiectul conține 5 episoade + un episod special
Aplicatii: Adobe Photoshop – grafica
Adobe Premiere Pro – editare video
Adobe Photoshop
Imaginile sunt desenate cu ajutorul tabletei grafice One by Wacom
Dimensiuni pagina: 1417x2560 inch ; 29999,99 Pixels/Inch
Color Mode: RGB Color, 16 bites
Background Contents Custom
Brushes:
-Soft Round Pressure Opacity and Flow
-Hard Round Pressure Opacity and Flow
-Speech Bubble Brush pachet
-Vintage Ornaments and Frames_by
-photoshop-brushes-deharme

Adobe Premiere Pro
Dimensiuni:1920/1080
Format display: 29.97 fps Drop-Frame Timecode
Surse muzica/sunete:
Muzica ep1-ep2 :Lacrimosa_-Kalafina_Black_Butler
Muzica ep3-ep4:-DYING_WISH_Instrumental
Muzica ep5-ep special:Duomo
-Wildest_Dreams_Taylor_Sw
Efectele sonore :
Sursa sunete: zapsplat.com

Cerinte sistem

Conexiune la internet
Ecran

Realizatori

Silvia Valentina Spătaru

  • Scoala: Colegiul Național “Unirea” Focșani
  • Clasa: 10
  • Judet: Vrancea
  • Oras: Odobești

Lorena Elena Negoiță

  • Scoala: Colegiul Național “Unirea” Focșani
  • Clasa: 10
  • Judet: Vrancea
  • Oras: Focșani

Screenshots