District 9 Hangar: The Entrance - Soft - Arges - 2010 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft
  • Homepage:
  • Judetul: Arges

Descriere

"District 9 Hangar: The Entrance " este un joc video 3D de tip FPS ( First Person Shooter ) in care scopul jucatorului este de a trece de monstrii din hangarul districtului 9 (o baza secreta din SUA ). Ideea de baza pentru joc este “keep it simple, keep it fun”(simplu si distractiv). Fata de versiunea anterioara am construit mai multe harti( levels ), arme si am inclus mai multe sunete si texturi. Pentru crearea jocului am folosit limbajul de programare C++ si darksdk ( un set de biblioteci ce contin functii importate din limbajul DarkBASIC Professional ). Jocul reliefeaza puterea limbajului C++ combinat cu functii utile din DarkBASIC Professional care scutesc mult timp si cod. 

Am inceput programarea in septembrie 2009 cand am inceput liceul, si am inceput sa invat din placere, aplicatiile pe calculator devenind un hobby. La inceput am facut doar proiecte mici. In Martie 2010 am inceput sa programez in Win32 jocuri 2D. Acesta este primul meu proiect mai mare, din care am capatat multa experienta.

Controls:

Look: Mouse
W: Move Forward ( Mergi in fata )
S: Move Backward ( Mergi in spate )
A: Strafe Left ( Mergi la stanga )
D: Strafe Right ( Mergi la dreapta )
Left Mouse Button: Fire ( Foc )
Right Mouse Button: Aim ( Sniper mode )
Middle Mouse Button: Zoom +/-


Caracteristici:	 
Grafica 3D , sunete 3D, muzica mp3, input variat, lumini dinamice, suport multitexturare, coliziuni la nivel de poligoane, usi automate, inteligenta artificiala ( AI ) pentru NPC-uri (Non Player Characters ) –path finding( A* ), personalitati (monstrii pot “mirosi” urmele, urmarind jucatorul peste tot in level ), eficienta ( C++ pur ).


Tehnologii
---------------
C++, biblioteca darksdk.h, DirectX 9 SDK  august 2007

Cerinte sistem
---------------------
	minim: CPU  Intel Pentium 2.0 GHz sau echivalent, 512 MB memorie RAM; placa video accelerata 3D 256 MB 
	recomandat: CPU  Intel Dual Core 2.0 GHz sau echivalent, memorie RAM >= 1 GB; memorie video >= 512 MB si versiune Shader>2.0
•	Sistem de operare: Windows XP sau Windows 7 
•	DirectX 9.0 SDK (august 2007)
•	 placa de sunet + periferice
•	200 MB spatiu liber pe HDD daca este instalat DirectX 9.0 SDK august 2007 sau 1.5 GB daca nu este instalat.


Realizatori
---------------------
    
### Ion Laurentiu Cristian ###
- Scoala: Colegiul National I.C. Bratianu Pitesti
- Clasa: a 9 - a
- Judet: Arges
    
Screenshots
------------------
<img src='/uploads/default/2856/0678872a2ec00b1f.jpg'>
<img src='/uploads/default/2858/9adc3481f8b08c81.jpg'>
<img src='/uploads/default/1283/4d12da667199ec2f.jpg'>
Inteligenta artificiala ( AI )


Ai folosit Inteligenta Artificiala in jocul tau? Poti sa-mi detaliezi si mie ce paradigm ai folosit? Retele neuronale, programare logica, Fuzzy ma rog automate celulare sau altele? Anume ce, si in ce fel. Oricum ca grafica este excelent. :smiley:

Dupa parerea mea jocul nu foloseste mai mult decat feature-urile de dx7 deci chiar nu pricep de ce ai avea cerinte de dx9.
Oricum folosind darkbasic inseamna ca tu ai engine-ul gata facut iar tu ai facut un joc peste el nu? Coliziunile sunt facute de tine sau date de skd? Stiu ca m-am uitat si eu acum 4 ani or so peste el si avea destul de multe. Oricum sugestia mea ar fi sa renunti la el pentru ca e renumit pentru bug-uri majore( in ciuda faptului ca deja are mult timp de development)
gigaevil… scuza-ma dar FAIL.
Cum sa folosesti ce zici tu acolo pentru un joc? Tu realizezi ce spui? La fps-uri se folosesc in general niste sisteme de entitati cu state-uri (nu sunt prea la curent). Faza e ca alea merg repede. Ce spui tu nu.

EDIT:
De ce ai nevoie de DX SDK la cerinta de sistem?? Ala iti trebuie la development nu la deployment.

In primul rand, multumesc pentru feedback :wink:

gigaevil
Inteligenta artificiala ( AI )

Ai folosit Inteligenta Artificiala in jocul tau? Poti sa-mi detaliezi si mie ce paradigm ai folosit? Retele neuronale, programare logica, Fuzzy ma rog automate celulare sau altele? Anume ce, si in ce fel.


Da, am folosit Inteligenta Artificiala, deoarece altfel nu poti controla NPC-urile ( Non-Player Characters ). Asa cum am scris si in descriere, am folosit A* pathfinding, personalitati diferite pentru creaturi diferite… si ca nume de paradigme nu stiu pe moment ce sa mentionez, deoarece am scris codul mai mult cu logica personala si nu am zis: " folosesc algoritmul X, Y si putin din Z".
Oricum, chiar si la un joc minimal care are 2 nave spatiale, de exemplu, una controlata de jucator si cealalta care il urmareste, doar simpla urmarire este o urma de inteligenta artificiala, deoarece ia cateva decizii ( unele aleatorii, unele in functie de agresivitate, unele in functie de dificultatea jocului ).

Ceea ce ai facut tu, sunt probabil niste automate cu stari finite, in care salturile in anumite stari, se face pe baza unei decizii,

unele aleatorii, unele in functie de agresivitate, unele in functie de dificultatea jocului


Ceea ce ai facut tu se poate numi euristica, dar in nici un caz Inteligenta Artificiala. Oricum jocul arata frumos, probabil are si feeling.

Paradigmele nu sunt algoritmi, sunt niste concepte.

Bafta!
sanctus2099

Dupa parerea mea jocul nu foloseste mai mult decat feature-urile de dx7 deci chiar nu pricep de ce ai avea cerinte de dx9.


Hmm... nu vad de ce as folosi DirectX 7 din moment ce DirectX 9 are toate feature-urile lui, si este mai vechi :question: .
Asa cum am mai mentionat, eu am inceput acum nici un an programarea si nu m-a interesat DirectX 7, am trecut direct la DirectX 9 stiind ca este mai dezvoltat :wink: .
Defapt ar cam trebui sa trec la DirectX 11 dar nu am decat Windows XP ( nici calculatorul nu imi permite sa imi cumpar un Sistem de Operare mai nou ) si dupa cum probabil stii, XP-ul nu suporta nici DX10.

sanctus2099

folosind darkbasic


Defapt folosesc C++ pur, deoarece este mai performant. Din limbajul darkbasic am importat functiile grafice si le-am folosit sa desenez jocul. De ce? Pentru ca ar fi o pierdere de timp sa le scriu eu daca sunt deja integrate in darkbasic de programatori profesionisti ( Jonathan Harbour, cel care a scris limbajul darkbasic la Lego Media International ) si sunt pe internet implementate functii grafice de tot fell pentru multe limbaje, mai ales C++ si Java. ( doar nu vrei sa insinuezi sa scriu un joc 3D complet in assembly :fearful: )
sanctus2099

Oricum sugestia mea ar fi sa renunti la el pentru ca e renumit pentru bug-uri majore( in ciuda faptului ca deja are mult timp de development)


Daca te referi la darkbasic, nu il folosesc asa cum am spus mai sus.
Despre sugestia ta mai vorbim in tabara si imi explici ce bug-uri stii tu... eu n-am intalnit bug-uri majore.
sanctus2099

De ce ai nevoie de DX SDK la cerinta de sistem?? Ala iti trebuie la development nu la deployment.Scuze, am gresit acolo... defapt trebuia sa scriu DirectX 9.0 Runtime. Folosesc dll-uri precum d3dx9_35.
gigaevil

Retele Multi -Layer-Perceptron in jocuri, care invata in timp comportamentul adversarului. Practic se adapteaza dupa fiecare utilizator, ne lasand ideea ca este un automat cu stari finite.Retelele MLP dureaza mult la invatare, iar la simulare sunt extraordinare de rapide.Total de acord cu tine, chiar lucrez la asa ceva, dar am cam multe bug-uri, o sa iti arat in tabara cum se comporta, desi probabil nu voi integra in versiunea aceasta a jocului pentru ca nu mai am timp de teste si alte ZECI de bug-uri stresante :confused:
Depinde cand o sa fie prezentarile pentru categoria noastra.
Laurion


Defapt ar cam trebui sa trec la DirectX 11 dar nu am decat Windows XP ( nici calculatorul nu imi permite sa imi cumpar un Sistem de Operare mai nou ) si dupa cum probabil stii, XP-ul nu suporta nici DX10.Dar de ce nu te treci pe OpenGL ? Poate face ușor ceea ce face DX11 și are avantajul de a fi suportat pe toate sistemele de operare.
Muflonel

Cerinte sistem:
Daca se poate as vrea sa adaug: suport rezolutie 1152 x 864


Muflonel

DirectX 9.0 SDK august 2007rectific, nu cer DX9 SDK ci DirectX 9.0 Runtime.
kollaps117
Laurion


Defapt ar cam trebui sa trec la DirectX 11 dar nu am decat Windows XP ( nici calculatorul nu imi permite sa imi cumpar un Sistem de Operare mai nou ) si dupa cum probabil stii, XP-ul nu suporta nici DX10.Dar de ce nu te treci pe OpenGL ? Poate face ușor ceea ce face DX11

Studiez si OpenGL, dar nu il stapanesc asa de bine incat sa fac un proiect mare.

kollaps117

și are avantajul de a fi suportat pe toate sistemele de operare.Da, recunosc avantajele cross-platform ( din cate stiu este suportat si de consolele de jocuri ).
Laurion

Daca se poate as vrea sa adaug: suport rezolutie 1152 x 864


:question: :exclamation:
blue_veek
Laurion

Daca se poate as vrea sa adaug: suport rezolutie 1152 x 864


:question: :exclamation:

da, ar fi bine ca computerul de pe care o sa prezint sa suporte rezolutia de 1152 x 864 ( display mode: 1152 latime si 864 inaltime )...

De ce? Poate o sa sune putin cam ciudat dar o prefer pentru ca pe ea am construit jocul si se aseaza mai frumos lucrurile pe ecran :smiley:

Jocul se adapteaza, adica prefera rezolutia 1152 x 864 dar daca nu este suportata se adapteaza la rezolutia curenta a dektop-ului...

Acum intelegi de ce am adaugat sau tot ti se pare ca e ciudat? :wink:)
Laurion
blue_veek
Laurion

Daca se poate as vrea sa adaug: suport rezolutie 1152 x 864


:question: :exclamation:

da, ar fi bine ca computerul de pe care o sa prezint sa suporte rezolutia de 1152 x 864 ( display mode: 1152 latime si 864 inaltime )...

De ce? Poate o sa sune putin cam ciudat dar o prefer pentru ca pe ea am construit jocul si se aseaza mai frumos lucrurile pe ecran :smiley:

Jocul se adapteaza, adica prefera rezolutia 1152 x 864 dar daca nu este suportata se adapteaza la rezolutia curenta a dektop-ului...

Acum intelegi de ce am adaugat sau tot ti se pare ca e ciudat? :wink:)
Un joc ar trebui sa se adapteze cam pentru ORICE rezolutie... mai mica sau mai mare.
timotei21

Un joc ar trebui sa se adapteze cam pentru ORICE rezolutie... mai mica sau mai mare.


I second that :wink: Daca iti construiesti bine si dinamic interfata, nu ar trebui sa ai probleme de genul asta. Se pierde la capitolul "portabilitate" daca ii ceri utilizatorului o anumita rezolutie (chiar daca e doar recomandata).
timotei21

Un joc ar trebui sa se adapteze cam pentru ORICE rezolutie... mai mica sau mai mare.blue_veek

I second that :wink: Daca iti construiesti bine si dinamic interfata, nu ar trebui sa ai probleme de genul asta. Se pierde la capitolul "portabilitate" daca ii ceri utilizatorului o anumita rezolutie (chiar daca e doar recomandata).wow wow guys mai usor de ce sariti asa pe mine :wink:)... eu am zis ca daca se poate... ar fi dragut, adica ar fi un fel de recomandare, dar nici atat, pentru ca nu am adaugat-o la cerinte sistem ci doar ca un comment.... [whatever]

Repet:
Jocul se adapteaza la rezolutia curenta a dektop-ului...

Am spus doar pentru ca sunt sigur de asezarea pe rezolutia asta pentru ca asa am testat jocul de cele cateva sute de ori...
L-am testat si pe inca vreo 5-6 rezolutii pe care le suporta calculatorul meu si nu au fost niciun fel de probleme dar pe alte calculatoare nu am apucat sa testez.. :smiley:

Oricum..cred ca sunt cam obosit si nu mai gandesc prea limpede, fiind 2 si un sfert dimineata asa ca va rog frumos sa ma iertati baieti daca m-am entuziasmat prea tare :-< In fond, este primul meu proiect de o asemenea anvergura si infoeducatie primul concurs de acest fel :flushed:

eu vreau sa fim prieteni si sa ne relaxam in tabara nu sa ne contrazicem la fiecare discutie

cheers si bafta :wink:
Laur

Chill man, erau doar sugesti constructive :smile: Don’t worry.