Don't Panic! - Soft - Bucuresti - 2007 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft
  • Judetul: Bucuresti

Descriere

Don’t Panic! este un program ce se adreseaza celor care, din diferite motive, necesita intimitate atunci cand lucreaza la calculator intr-un mediu care nu asigura protectie fata de privirile indiscrete. Programul este capabil sa inchida si/sau sa deschida orice aplicatie sau fisier printr-un singur clic de mouse. Pentru a usura munca utilizatorului programul este conceput cu un buton (“de panică”) transparent (functie ajustabila) ce ramane intotdeauna in fata altor ferestre. Programul are o interfata grafica prietenoasa, cu numeroase hint-uri si poate fi tradus in orice limba (in mod implicit fiind instalata romana si engleza). De asemenea, programul este capabil (in prezenţa unei conexiuni active la Internet) sa verifice aparitia unei noi versiuni, caz in care se poate updata automat. Don’t Panic! vine instalat cu un manual cuprinzator in limba engleza ce prezinta detaliat toate functiile programului. Don’t Panic! este un proiect open-source inregistrat pe SourceForge.net (de unde se poate downloada toate versiunile sale si sursele aferente) si pe alte numeroase portale destinate dezvoltatorilor (Softpedia.org, Download.com) si se bucura in prezent de o popularitate neasteptata.

Tehnologii

Borland Delphi 2006 (Win32)

Cerinte sistem

(teoretic) Orice PC capabil sa ruleze Windows 98

Realizatori

Tundrea Adrian-Costin

  • Scoala: Colegiul National “Gheorghe Lazar”
  • Clasa: XII
  • Judet: Bucuresti

ScreenshotsPare foarte interesant programul. O sa-l descarc si revin cu feedback.

Gandeste-te ca ar fi util sa poti minimiza anumite ferestre, nu neaparat sa le inchizi. Adica, daca eu joc solitaire sau caut pornografie la birou si intra seful/sefa :sunglasses:, poate ca vreau sa ascund programul “criminal”, nu sa-l omor. Sau eventual sa-i scot sunetul, sa-l scot din afara ecranului, sa-l scot din Start Bar sau din Process List chiar. Stiu ca astea se pot rezolva cu functii API, desi sincer nu as putea sa-ti spun clar cum.Poti sa-ti creezi o lista neagra, cu programe pe care le vrei inchise in caz de “panica”? Si respectiv, o lista alba, cu programe pe care le vrei minimizate?Apropo, ma gandeam sa faci un sistem de nivele de “panica”… Cum au baietii de la NORAD: DEFCON5, DEFCON 4,…, DEFCON 1 (la asta lanseaza rachetele nucleare). Asa poti avea si tu … ascundere, minimizare, inchidere?Ar fi util chiar sa faci o optiune care sa-ti deschida anumite programe…ca sa para ca tu scrii in word…cand de fapt stai pe messener.

Sa inteleg ca setez programele pe care le deschide, respectiv inchide Don’t Panic!. Mmmmmmdeah…dar parca mi se pare mult prea mult lucrat pentru functia lui de baza. Sure if I were an employee watching triple x crap at work and didn’t want the boss to know it would be nice. dar in afara de asta :unamused:

Krueger


Apropo, ma gandeam sa faci un sistem de nivele de "panica"... Cum au baietii de la NORAD: DEFCON5, DEFCON 4,..., DEFCON 1 (la asta lanseaza rachetele nucleare). Asa poti avea si tu .... ascundere, minimizare, inchidere?
.Deja exista Don't panic facut de altii. Are nivele de panica si multe alte optiuni. http://downloads.5star-network.com/Util ... anic40.exe

Trebuia sa ii dai alt nume. :stuck_out_tongue:

pt Krueger: Exact asta (partea cu ascunderea) am in plan pentru urmatoarele versiuni, plus alte cateva idei. Din pacate acum sunt prins cu bacul si cu admiterea. Dupa ce termin ar trebui sa am vreo 2 sapt pana in galaciuc sa lucrez cat de mult se poate la cele 2 proiecte. Idei am f multe, timp f putin din pacate. Mersi mult pentru idei… daca o sa am timp o sa le si implementez.pt St3faN: Cand am pornit acest proiect nu stiam de programul asta. Oricum ai sa vezi la adresa http://www.panicware.com/purchase.html ca costa aproape 30$. Cat despre nume l-am luat din ghidul autostopistului galatic nu de la ei. Si ideea a fost a profei.

Bine, domne, bafta multa si la BAC, ca avem nevoie… si spor la treaba…La Galaciuc o sa avem vreme sa dezbatem pe larg probleme legate de criptografie [asta in legatura cu celalalt proiect].

Mersi mult, la fel.

Ideea cu DEFCON o sa o implementez cat se poate de repede. Este foarte buna. O sa va tin la curent cu progresul realizat!

OK… tocmai am lansat o versiune beta intermediara cu cateva (importante) modificari.

Este versiunea 1.0.1 (Build 246) si o puteti scoate de la adresa:

http://sourceforge.net/project/showfile … _id=522664As fi recunoscator pentru ceva feedback.10x,

Foarte misto. Cred ca arata mult mai bine, deja are stofa de un premiu la Galaciuc.

Optiunea care iti permite sa rulezi sau sa inchizi pana la 3 aplicatii e geniala. La fel sunt si facilitatile de Delete Shortcuts. Totusi, eu cred ca interfata programului tau ar trebui sa aiba o culoare definita de utilizator; ar fi usor sa implementezi si asta.

Chiar, cum o fost la BAC?

Multumesc pentru feedback… Chiar acum lucrez la ideea cu lista neagra (adica se va putea selecta un numar infinit de programe pentru inchidere). Apropo de asta am implementat (dar inca nu e gata, dasta nici nu este activa) optiunea pentru a face sa dispara si nu sa fie inchise programele. Cam astea ar fi planurile pentru urm 2 vers.

Si daca mai am timp o sa implementez si partea cu gradele de alerta (NORAD).

Cat despre partea cu interfata… well mie mi se pare greu… bine nu atat greu ci faptul ca nu a fost gandit de la inceput pentru skinuri… O sa ma mai gandesc…

O sa va tin la curent cu aparitia noilor versiuni!Well la BAC a fost asa si asa… romana (dehhh…sa zicem ca no sa fiu urmatorul eminescu :smile:))) m-a tras in jos… oricum per total 9.11.

hai ca vin si eu cu cateva sugestii:

- optiunea sa imi aleg calea absoluta catre programul care vreau sa-l inchid/ascund, nu de alta dar exista posibilitatea sa inchizi si programe care nu vrei, dar al caror executabil are acelasi nume cu programul care vrei sa-l inchizi.- daca implementezi optiunea sa ascunda ferestrele, sa ascunda toate ferestrele unui proces.

Si pt faptul ca l-ai facut open source, cateva sugestii si aici:

- sa ai programul bine structurat, asta inseamna ca fiecare bloc sa fie indentat corect pt se putea distinge limitele lui, numele de obiecte si variabile sa fie sugestive, nu sa-si deie cu capul de pereti invatacelu’, care poate se uita peste programul tau, pana isi da seama care e scopul obiectului/variabilei, si sa incerci sa scrii cod reutilizabil, fara a fi nevoie sa scrii aceeasi bucata de cod de mai multe ori.- nu amesteca romana cu engleza. In acest domeniu engleza e limba oficiala ca sa zic asa, comentariile, numele obiectelor si variabilelor ar fi de recomandat sa fie in engleza

salut! multumesc pentru feedback…

1. nu prea vad cum ai putea sa inchizi si programe pe care nu le vrei inchise. Daca alegi spre exemplu mozilla firefox (firefox.exe) iti va inchide toate instantele programului respectiv… Adica daca il vrei inchis il pui pe lista, daca nu nu… Nu exista confuzii… Lipsa caii absolute este simpla; progrmul cauta in task manager si forteaza inchiderea procesului (proces ce are intotdeauna numele executabilului ce l-a generat).

2. asa voi face, intampin insa probleme l implementare… sper sa le rezolv pana la galaciuc… este mult mult mai complicat sa ascunzi decat sa inchizi…3.In ceea ce priveste structurarea codului ma mandresc cu programul meu. Eu unul sunt un freak al beginului si endului acolo unde nu este neaparata nevoie. De asemenea dn experientele anterioare (in care am incercat sa lucrez la un program pe care nu l-am mai dezvoltat de mult) m-am decis sa scriu f ff comentarii. Mai ales intr-un cod stufos cum este al meu (3600 de linii) comentariile sunt o mana cereasca.

4. Aici m-ai prins… Am folosit comentarii si denumiri atat in engleza cat si in romana. Sincer sa fiu nu m-am gandit de inceput sa am un sistem si acum trag ponoasele indeciziei mele… Asta nu inseamna ca (scuzati) codul nu poat fi inteles si de un strain, ci pur si simplu va trebui sa se chinuie ceva mai mult.PS: De azi sunt student cu acte in regula la Politehnica la Automatica! Dupa tot chinul examenelor ma simt acum de parca am renascut!

adriantc

salut! multumesc pentru feedback...
1. nu prea vad cum ai putea sa inchizi si programe pe care nu le vrei inchise. Daca alegi spre exemplu mozilla firefox (firefox.exe) iti va inchide toate instantele programului respectiv... Adica daca il vrei inchis il pui pe lista, daca nu nu... Nu exista confuzii... Lipsa caii absolute este simpla; progrmul cauta in task manager si forteaza inchiderea procesului (proces ce are intotdeauna numele executabilului ce l-a generat).


Mai poti sa verifici si titlul programului si sa faci o diferentiere dupa asta.

adriantc

PS: De azi sunt student cu acte in regula la Politehnica la Automatica! Dupa tot chinul examenelor ma simt acum de parca am renascut!Felicitari! cred :smile: Sper sa nu fi dezamagit

Astazi am lansat o noua versiune (1.0.2 Build 312).Un mic changelog:

+ v1.0.2 (Build 312) - BETA BUILD

- Options window changes:

* Hiding software option complete with hotkey feature (for showing hidden software)

* Block Windows Task Manager option added (only when hiding software)

* Full BlackList support -> add as many programs as you want to close or to (now) hide

- Other minor changes and bug fixes
Astept orice fel de feedback, mai ales bug-uri!
Enjoy!PS: si eu sper :fearful:

Astazi am lansat o noua versiune (1.0.3 Build 328) cu cateva bugfixuri.Un mic changelog:

+ v1.0.3 (Build 328) - BETA BUILD

- MAJOR BUG FIX: In the case of some softwares Don’t Panic! used to show not only the hidden window, but also other windows of that process hidden by default!

- MAJOR BUG FIX: In some cases if it wasn’t closed normally Don’t Panic! wouldn’t have returned access to the Task Manager! (now even if it happens you only have to start Don’t Panic! once again to gain access)

- MAJOR BUG FIX: DOn’t Panic! used to never hide software selected thru the old method! (not thru BlackList)

- Help file updated (with more content describing the new features)

- Other minor changes, bug fixes and code optimizations
Astept orice fel de feedback, mai ales bug-uri (daca mai sunt… sper ca nu)!
Enjoy!